mina funderingar

En sparsmakad jul

 

Jag som tidigare var lika galen i julen som katter i kattmynta. Julmusiken började jag med – till min omgivnings förtret – redan med i oktober. Pyntet och stjärnorna satte jag upp så snart det bara var möjligt, utan att behöva skämmas inför grannar och besökande. Granen plockade jag in så tidigt att den hade hunnit bli pensionär när julen väl anlände. Jag längtade efter julen till den grad att jag var sprickfärdig.

Det var då. Nu är nu. Kanske är det som när en förätit sig på något en tidigare älskat, och inte längre vill se. För jag har fullkomligt tappat mitt intresse för pyntet och musiken till jul. Visst sätts stjärnor och ljusstakar upp till advent. Ett par hyacinter för doftens skull vill jag gärna ha. Och en skål med clementiner. Men det är ungefär det. Det är tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd och tillfredsställd.

Jul och trevligt blir det ändå.

Hur är ditt intresse för julen och har det alltid varit likadant?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Pia 19 december, 2016 at 07:26

  Jag har gran vartannat år o egentligen är det granår i år men jag känner ingen längtan efter en. När jag dammsuger där den brukar stå så älskar jag det tomma utrymmet ☺. I övrigt har jag ljusstakar o julstjärnor o tänder ljus varje advent. Det blir lite ljusare o jag behöver det i mörkret men jag är ingen pysselnörd med kransar, buketter, julgrupper, kärve, dukningar etc

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 december, 2016 at 08:16

   Ja, lite extra ljuspunkter i form av ljusstakar och stjärnor i mörkret är mysigt. Gran har inte jag haft på några år heller och saknar den inte alls.
   Jag önskar dig en fin onsdag! 🙂

 • Reply Rania {Rowan Tree} 19 december, 2016 at 09:36

  Jag har också alltid älskat julen, och främst faktiskt att få köpa paket, sitta med julmusik och glögg och slå in dem. Rimma lite grann. Julpynt har jag väl aldrig varit speciellt mycket för. Vi har någon fin tomte uppe, en stjärna i ett fönster och så tar jag in lite små granar och kottar från skogen. Men de passar som dekoration hela vintern, inte bara över jul.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 december, 2016 at 08:19

   Ja, faktiskt. Det som är lite synd med pyntet är att det ska tas ner den 13 januari. Jag tycker absolut att en del av det kan behållas hela vintern. Granar och kottar är ju fint länge. 🙂
   Jag önskar dig en fi julvecka!
   Kram

 • Reply Emschen 19 december, 2016 at 11:38

  “Ge mig 30 grader kallt, tomtar överallt och en skog med gröna granar” det är mitt ledmotiv.
  Som jag skrev på IG så älskar jag inte julen, jag knarkar den.
  Jag vill ha in det röda i mitt hem, jag vill ha in blommorna och ljusen, jag vill ha ett godisbord så sött att tänderna trillar ut och jag vill ha ljusslingor som lyser upp. Jag spelar julmusik from september ovh hade jag fått bestämma själv så hade julen hängt med tills sista dagen i januari.
  Julen gör mig lycklig, alldeles varm inombords och fylld med saknad av de kära som lämnat oss genom åren.
  Jag ser det som min plikt att ge mina barn samma ljuva julkänsla som jag hade som barn.
  Julen är den bästa tiden på året, då planerar jag och fixar jag så andra får det riktigt mysigt. Själv går jag runt och myser med ett leende på läpparna.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 december, 2016 at 08:21

   Vad härligt det låter. Jag förstår verkligen din tanke och ditt engagemang för dina barn, det är väldigt fint.
   Jag önskar dig en härlig och julig vecka! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Lisa 19 december, 2016 at 19:03

  Jag har också varit julnörd, men inte nu längre. Gjorde en spellista till barnen med adventssånger som vi lyssnar på till frukost ibland, men annars har det inte blivit någon julmusik. Inte så mycket annat juligt häller. Konstigt hur man kan förändras.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 december, 2016 at 08:24

   Det låter mysigt med en spellista till frukost. Det kan verkligen vara stämningsfullt med lite fin julmusik i bakgrunden, det tycker faktiskt jag också. Men visst är det konstigt att hur en kan förändras från något extremt till nästan inget alls. Fast samtidigt är det hoppfullt och spännande att inte riktigt känna sig själv och veta vad som väntar runt hörnet. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Christine Ryder 20 december, 2016 at 05:26

  Lustigt det där håller med Lisa. Jag lyssnar till spellista med pianomusik av jullåtar. Tänker mycket på att använda och ge saker jag inte behöver, är det fel? Häromdagen klippte jag sönder massa halsband som bara hänger och la pärlorna i en burk. Fin present för pyssel tänker jag. Ger mig glädje att återanvända.
  Det skall vara mitt nya löfte till våren att ge bort och sortera alla “oöppnade” lådor på vinden. Jag har inte så många men jag vill att det jag har som jag inte använder skall glädja någon annan. Tack för inspirationen, idag och alltid <3 God Jul från mitt hjärta <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 december, 2016 at 08:26

   Jag älskar pianomusik, ska helt klart leta upp en spellista med just sådant. 🙂
   Åh, vad jag gillar dina tankar. Det är ju jättebra att låta oanvända saker komma till användning. Det gillar jag jättejättemycket!
   Stort tack för dina fina ord! <3
   Kram och god jul!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.