djur & natur

En varierande november

 

Jag gillar variation i vardagen och det har jag verkligen fått vädermässigt hittills denna november. Snö, sol och ösregn. Allt om vartannat. Jag har också varit sjuk och eftersom jag har lite svårt för att bara ligga still så drar sjukan ut på tiden. När jag är sådär halvsjuk så är jag väldigt tacksam över att ha mitt jobb hemma och att jag kan jobba i korta pass och sedan vila. Utanför fönstret har vädrets olika skepnader underhållit mig. Och jag måste medge att regnet gjort mig lite deppig, och det finns därför inte alls dokumenterat på bild. Jag väljer att fokusera på det som gör mig glad.

host-vinter

De här bilderna av växthuset är det bara 1 vecka mellan. Det är lite svårt att fatta men ett tecken på den variation som varit.

vildsvin

Den här sötnosen träffade jag på under en promenad precis i början av månaden. Han brydde sig inte särskilt mycket om mig. Men jag är glad över att han visade sig från sin bästa sida och valde att ställa upp på en bild genom att titta in i kameran.

host-lada

När hösten är som vackrast med fina färger som badar i sol och med tid för promenader.

fagelbord

Som tur var hann jag få upp fågelbordet precis innan snön kom så att de små fåglarna kunde få äta sig mätta. Det står precis utanför mitt kontorsfönster och det är mycket motiverande att lyfta blicken från datorskärmen och titta på underhållningen utanför istället. Jag tänkte dessutom att denna vintern ska bli vintern då jag lär mig fler fågelarter än talgoxe, blåmes, björktrast och nötväcka. Jag har slagit upp de arter som besökt mig men som jag inte kunnat namnet på. Men tragiskt nog har jag redan glömt det…

familjekalender

Det jag gillar med november är att det är en tid där en med gott samvete kan kura under täcket och kolla på film, tv-serier eller läsa. Just nu är vi som besatta av tv-serien Blacklist, det innebär att vi kryper ner så tidigt det bara går för att hinna med så många avsnitt som möjligt innan sovdags.
(Illustrationen kommer från min familjekalender)

 

Har din november bjudit på något särskilt så här långt?

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Rania {Rowan Tree} 18 november, 2016 at 10:35

  Så häftigt att se skillnaden i väder på de två bilderna på växthuset. Jag gillar den vintriga mest 😉 Hoppas du är lite piggare nu!

  Du såg alltså ett vildsvin?! Det har jag aldrig gjort! Men vet inte om jag skulle vilja heller, har stor respekt för dem. Fast jo… På behörigt avstånd skulle jag nog gärna se ett 🙂

  November har även för oss varit väldigt varierande. Snö och sol och härliga fotoutflykter. Sedan plusgrader, regn och slask. Härliga stunder hemma följt av att båda varit förkylda, strömavbrott och sedan lilla Mymlan som gick bort… Kontraster utan dess like.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 november, 2016 at 11:41

   Ja, när vintern är sådär gnistrande och vit då gillar jag den också bäst. Men här där jag bor så är det ingen självklarhet alls. All som oftast är det grådask och regn.
   Här är vildsvin vanliga, vi har många i trakterna. Men jag är glad att de håller sig undan precis där vi bor. Men en juldag för ett par år sedan såg vi en som kom springande över åkern och hoppade i ån och simmade över fär att fortsätta springa på andra sidan. Det var en intressant syn.
   Ja, Mymlan … Det är tungt! <3
   Kram

 • Reply Christin 18 november, 2016 at 14:55

  Fantastiska bilder, som alltid. Jag älskar också variationer – i allt. Har märkt att jag mår som bäst när livet präglas av starka kontraster. Jag vet inget som suger musten ur en som det här konservburks-vädret vi har i Skåne gör. Ibland kan det gå flera veckor utan att man få se himlen. Som om någon lagt på lockat. Och just det, vildsvin – är fullkomligt livrädd för dom. Vildsvin och kor!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 november, 2016 at 11:43

   Ja, de perioderna helt utan sol är tuffa. Och jag tycker att de blir jobbigare och jobbigare med åren. Men kontraster är fint. Bara det inte blir för långa sådana där grå-perioder. 🙂

 • Reply Alicia 25 november, 2016 at 10:38

  Känner så väl igen mig i det där att aldrig bli frisk för att en aldrig riktigt vilar! Hu! Jag är prick likadan och det är ju inte alls bra, vi får jobba på det där! Eller ja, jobba på att inte jobba alls. Typ.

  Roligare då med dina fantastiskt vackra novemberbilder! Alltså växthuset med frostfönster <3 Och vildsvinet! Är 50% fascinerad av och 50% livrädd för vildsvin men har ännu aldrig mött något i det fria. Så fint med fågelmatningen också och dina ornitologambitioner 🙂 På din bild kan jag urskilja en väldig massa grönfinkar men också två urtjusiga steglitser! Faktiskt så gav du mig en illustrationsidé som jag ska fundera lite på…!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 25 november, 2016 at 10:53

   Jaaa, steglits var det ju som jag kollade upp med glömde bort. Tack. Det var ett lite konstigt namn och svårt att komma ihåg. Nu hoppas jag att det sitter. 🙂
   Ja, vildsvinen har jag förstås också en kluven kärlek till. Men mest kärlek ändå. För de är djur och agerar på instinkt.
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.