mina funderingar

En vy från sjuksängen

Fjorton, femton, sexton … Nu har jag räknat de där springorna i taket hur många gånger som helst. Snoret rinner som på en öppen kran, febern rasar och hostan är lika ihärdig och förgörande för mina stämband som en mördarsnigel på ett krispigt salladsblad.

När jag plöjt det mesta som jag vill se i svt plays arkiv, ett antal långfilmer av både bra och mindre bra valör, så tröttnar jag på att se på den där tv:n. Då är jag är glad över att kunna vila ögonen på den fantastiska lilla kristallkronan som hänger i taket i vårt sovrum. Kronan har jag fått som ett fint minne efter min morfar John och mormor Hilda – som bloggen ju förövrigt fått sitt namn efter.

Även om det är illa just nu så ser jag ändå en ljusning, snart är jag frisk igen. Och jag känner mig tacksam över det när jag tänker på dem som inte alltid blir friska utan måste ligga till sängs långt mer än 4 dagar. Ibland är det trots allt bra att tvingas ligga still och bara fundera.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply GunBritt 2 juni, 2015 at 11:22

  Sämre utsikt kan man ju ha ,när man stirrar i taket. 🙂 Jättevacker lampa!!!!
  Krya på dej !!

  • Reply hildashem.se 5 juni, 2015 at 07:50

   Tack, ja visst kan man ha det sämre. Det går ingen nöd på mig. 🙂

 • Reply Thelma och jag 2 juni, 2015 at 12:28

  Du kan ju variera dig. Hur många blad innehåller en krans på tapeten? Hur många kransar är det? Hur många prismor är det i den översta-, mellersta- respektive den understa delen i takkronan? :). Krya på dig 🙂 /pia

  • Reply hildashem.se 5 juni, 2015 at 08:00

   Tack för bra tips! Variation behövdes verkligen och jag skrattade gott när jag läste ditt förslag från sjuksängen. 🙂

 • Reply 40 och fab 2 juni, 2015 at 14:05

  Ja det var tur att du har en vacker kristallkrona att titta på! 🙂
  Krya på dig!

  Kram Jonna

 • Reply Emschen 3 juni, 2015 at 10:39

  Usch ja tänk alla de som måste vara sängliggandes mer än för "bara" en förkylning eller influensa. Min kusins fru fick vara sängliggandes under nästan hela graviditeten, två ggr. Det hade gjort mig knäpp.
  Krya på dig!

  • Reply hildashem.se 5 juni, 2015 at 08:02

   Tack! Det är nästan olidligt att tänka på. Jag är på benen nu igen, visserligen väldigt trött och medtagen men väldigt tacksam.

 • Reply DecoMillAntik 4 juni, 2015 at 21:01

  Vilken underbart fin lampa Du måste bli piggare bara av att titta på den,ljuvlig!Krya på dig

 • Reply Ann-Sofie Johansson 29 juni, 2015 at 14:55

  Hej, vad är det för tapet? 🙂

  • Reply hildashem.se 30 juni, 2015 at 06:25

   Tapeten heter Wilma och kommer från Sandbergs. 🙂

  • Reply Anonym 9 juli, 2015 at 15:59

   det ser ut som beige, men jag hittar bara ljusgrå på sandbergs hemsida:S

  • Reply hildashem.se 10 juli, 2015 at 12:09

   Ja, den är beigebrun med rankor i silver. Vi tapetserade för 8 år sedan, så kanske har den utgått om den inte finns där. Gå till en tapetbutik och titta på kartorna så ser du färgerna bättre. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.