godsaker

Enklaste kakan med hallon och crunch

enkel kaka med hallon och crunch

 

Enkla kakor som kräver lite arbete är ibland underbart när man bara vill ha något gott. Denna mjuka kaka är just en sådan – som du dessutom bara behöver röra ihop i en kastrull så disken blir dessutom minimal. Man kan smaksätta den precis som man känner för. Jag valde att stoppa hallon och frukost-crunch i min.

 

Enkel kaka med hallon och crunch

75 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
valfri fyllning ex. hallon, blåbär, äpplen mm.

1 Smöra och bröa formen.
2 smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna lite.
3 Blanda allt utom det valfria innehållet i kastrullen. Rör endast, vispa ej.
4. Häll smeten i formen, lägg det valfria innehållet ovanpå.
5 Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna. Sikta över florsocker.

 

Vill du ha tips på fler recept? Här kan du se mina recept på mjuka kakor >>

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply Åse - Interiörguiden 15 april, 2012 at 06:44

    Mmm så gott det ser ut!

  • Reply Villa Carl Larsson 15 april, 2012 at 07:07

    Hej Sofia! Vad du är duktig på allt du gör. Jag kikar in här så ofta jag bara kan men har tyvärr inte haft tiden att kommentera riktigt. Men jag vill ju inte missa allt pyssel, bak, inredning mm mm här inne. Du är en sådan glädje och inspirationsspridare 🙂 tack för det.

    Kram Josefin

  • Reply Anonym 15 april, 2012 at 07:23

    Tack för en underbar blogg 🙂
    Detta recept ska definitivt testas…
    Kram Mia

    • Reply Anonym 15 april, 2012 at 07:26

      Är jag blind eller har du missat att skriva vilken ugnstemp kakan ska gräddas i?
      Mia igen….

    • Reply hildashem.se 15 april, 2012 at 08:22

      Jag har goda nyheter Mia; du är inte blind. Det är jag som är snurrig. Jag har nu uppdaterat receptet – det ska alltså vara 175 grader. Tack för att du påpekade detta så att jag kunde rätta till mitt misstag 🙂

      Ha en fin dag och lycka till med bakandet 🙂
      Kram Sofia

    • Reply Anonym 15 april, 2012 at 08:42

      Tack och lov 😉
      Kram Mia

  • Reply Lilla Kråkslottet/ Angelica 15 april, 2012 at 07:32

    Vad god den ser ut! Receptet ska jag spara. Jag som tar fram bakboken när det ska göras något gott men så ser jag så mycket gott, kan inte välja och blir tilk slut utan kaka!
    Gick det bra i skogen igår?! Kram!

  • Reply Malena 15 april, 2012 at 07:54

    Så mumsigt, det blir en god kaka till söndagsfikat:)
    Kram

  • Reply Helena, Craft and Creativity 15 april, 2012 at 08:28

    Perfekt med snabba och enkla recept, detta ser dessutom himla smaskigt ut! Tack!
    Ha en riktigt skön söndag!

  • Reply Lantligt i smultronbacken 15 april, 2012 at 10:17

    Åhh, gottigt.
    Här blev det tårta till mellis nyss (blev ju lite över från dopet igår). Men det är inte fy skam det heller.
    Var in och kikade på dina soppor då vi ska bjuda på det till helgen. Ser verkligen smarrig ut. Får se vad jag väljer

    Kram Teres

  • Reply fianathome 15 april, 2012 at 12:14

    Det var väldigt gott det där! Man tager vad man haver typ eller det man gillar mest 🙂
    Livsfarligt att gå in på din blogg – man blir inspirerad att baka goa kakor ;P ;P
    Ha en skön söndag // Kram Fia

  • Reply Finurliga Fröken 15 april, 2012 at 13:39

    Mmmm va gott det låter! Sparar det receptet inför framtiden. Kram

  • Reply Veronica 15 april, 2012 at 14:04

    Enkla recept tackar man inte nej till. Din kaka ser så smarrig ut att den skriver jag ner i min receptbok på studs!!
    Kan hålla med om att man blir så inspirerad av att läsa på din blogg.Den är verkligen jättefin!! Kul läsning och fina bilder…

    Ha en fortsatt bra söndag!
    Kramelikram Veronica

  • Reply Mamma Elva 15 april, 2012 at 14:51

    Mums! Låter ju farligt gott! //Elin

  • Reply vardaxlyx 15 april, 2012 at 15:33

    Ser ju kanon god ut =)
    Jag vill även tacka dig för en inspirerande blogg. Massa kramar till dig så syns vi nästa vecka 😉

  • Reply popetotrora 15 april, 2012 at 17:51

    Gott och enkelt! En bra kombination. 🙂

  • Reply Mia 15 april, 2012 at 18:50

    Jag håller med flera av föregående talare det ser så gott och smarrigt ut. Det ska absolut testas 🙂
    Önskar dig en skön ny vecka!
    Kram/Mia

  • Reply Titta in hos Thess 15 april, 2012 at 19:46

    Satt i lugn och ro vid köksbordet och bläddrade i Expressesn
    Leva & Bo
    Och titta där vad jag hittade!!!!
    Ett jäääätte fint repotages hemifrån dig =)
    Så kul att få en helhet av huset och jag älskar dina fina tapeter =)
    Hoppas ni hade en kul dag i skogen.

    Kram Thess

  • Reply hemmaikroken 15 april, 2012 at 19:47

    Enkelt är just vad jag behöver. Är inge bra på att baka men nu kommer sonen hem ofta från dagis och vill baka så då är det bara att sätta igång.

    Kram Helena

  • Reply creando 15 april, 2012 at 20:19

    Så roligt att vi dök upp i samma tidning. Ert hem är ljuvligt. Så roligt att se det i ett reportage 🙂

    Kramar Kicki

  • Reply Anonym 15 april, 2012 at 21:15

    Vad roligt att träffa på dig i Leva & bo kul att få se hela huset med alla dina fina saker och möbler.Och tack för alla tips och recept du skriver om kakan skall jag absolut baka.

    Från Iréne i Kungälv

  • Reply Ulrika 9 juli, 2012 at 10:22

    Underbar kaka, så enkel och att man tar vad man haver. Jag rev ner äpplen och hade i kardemumma i min, supergott.
    Tack för att du delar med dig av dina recept, jag ska prova flera.
    Kram Ulrika

  • Reply Lotta - en kaka i ugnen 10 november, 2014 at 17:08

    Vilken himla fin blogg du har! Och riktigt fina bilder! Den här kakan brukar jag också baka, perfekt när man vill ha något sött lite snabbt! Hit kommer jag definitivt tillbaka, stort plus för att det var så många vegetariska recept!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.