hållbart liv

Ett hållbart liv

Sättet som många av oss lever på idag är inte hållbart om vi ska ha en framtid på den här planeten. Det konsumeras och spenderas resurser, som om det inte fanns någon morgondag. Dessutom bygger det levnadssättet och jakten på status i form av prylar upp en stress som är ohälsosam. Jag har tagit många steg tillbaka, de senaste åren, och lever ett helt annat liv än jag tidigare gjorde. Vetskapen över att jag drastiskt har minskat min konsumtion, gjort mig av med onödiga måsten och att vi själva, mer och mer, odlar vår mat får mig att må bra. Att nu istället betrakta konsumtionskarusellen, all stress och allt förödande som händer får mig att må lite illa. Och får jag välja; så väljer jag att må bra hellre än illa. Det valet är faktiskt inte alls så svårt.

Jag stötte på den fantastiska lilla filmen Hållbar livsstil häromdagen och blev alldeles hänförd. De knappt 4 minuterna som filmen pågick gjorde mig inspirerad. Ta gärna en titt.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Mary 30 januari, 2014 at 07:02

  Du är så bra! <3

 • Reply Anonym 30 januari, 2014 at 07:25

  Vilken charmig film. Det känns som att många går åt rätt håll och blir mer medvetna men vi har nog en bit kvar. Fortsätt odla Fia, jag ska ta tag i mina små lådor i år! Kramar

  • Reply hildashem.se 30 januari, 2014 at 07:28

   Ja, det känns verkligen som om något är på väg att hända i hela samhället. Det känns bra 🙂
   Kram

 • Reply Anna-Karin Hallström 30 januari, 2014 at 08:09

  Har följt din blogg… lite i smyg sådär, men det här måste jag kommentera. 🙂

  Det här är ju huvudet på spiken. Vi måste ändra på oss, men… jag tror inte att det behöver betyda en återgång till 1800 kallt. Det är som han säger i slutet, vi måste ta det bästa från den tiden och integrera det med det bästa från den här tiden. DÅ, kommer vi att lyckas.

  Det känns som om det finns strömningar i samhället som drar åt det hållet, men samtidigt så tror jag tyvärr att många fortfarande sitter fast i konsumtionen. Att handla för att fylla ett hål inombords eller för att bräcka grannarna. Och det är ju bara tragiskt.

  Alla kanske inte kan göra allt – flytta ut på gård och odla all mat själv – men alla kan göra någonting. Och som man säger, många bäckar små…


  /anna-karin

  • Reply hildashem.se 30 januari, 2014 at 08:15

   Så roligt att du tog dig tid att lämna en kommentar, det gör mig glad! 🙂
   Precis så! Att blanda dagens teknik tillsammans med lite av gårdagens tänk kring konsumtion och hets tror jag kan bli en bra kombo. Det känns som om mycket är på väg åt det hållet, men precis som du skriver så är det väldigt många som sitter fast i konsumtionen. Och det är precis så vi måste tänka; alla kan göra något. För gör alla något så blir det mycket till slut! 🙂

 • Reply livetidb.com 30 januari, 2014 at 08:29

  Ja visst är det kul att fler väljer att odla själva, både på landet och i stan! Och du har så rätt när du skriver att man mår bra av att odla sin egen mat. Alla borde någon gång i livet få följa hela processen från frö till mat på tallriken. Det är sann livskvalitet! 🙂

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:24

   Ja, det vore nog nyttigt också för att inse matens rätta värde. När man väl gör det vill man inte missbruka och kasta mat längre.

 • Reply Linda 30 januari, 2014 at 08:51

  Jag gillar också den filmen. För mig är klimat och miljö den viktigaste frågan. Jag älskar din blogg och är med dig i ditt tänk. Tack

 • Reply Miri Vandre blandt ege 30 januari, 2014 at 09:05

  Tak for at dele den lille film ! Befriende at se unge mennesker, der træffer sådanne valg ! Og dit link førte mig også til den lille film om "Mannen i skogen " 🙂

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:25

   Jag såg också Mannen i skogen. Underbart med annorlunda människor 🙂

 • Reply willowday 30 januari, 2014 at 10:55

  beautiful! I've found you on instagram… slow to realize: there must be more! 🙂 So glad to find your blog!

 • Reply Bromans Bravader 30 januari, 2014 at 11:42

  Jag önskar att jag var bättre på att odla grönsaker här hemma. Finns ju inget godare och det känns inte ens nyttigt att köpa grönsaker från affären som inte är ekologiska längre. Hemskt att det är så egentligen.
  Kram Jannike

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:26

   Ja, det bästa är att göra det själv 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Daniel 30 januari, 2014 at 14:00

  Tack för att du länkade vår lilla film! 🙂 fin blogg du har för övrigt!

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:26

   Tack Daniel! Och tack för en alldeles fantastisk film! 🙂

 • Reply AktivaDagar 30 januari, 2014 at 16:04

  Inspirerande läsa om och se andras steg mot hållbarare livsstil… medan man själv försöker att alltmera vandra den vägen…

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:27

   Precis! Jag tror nog att vi alla kan inspirera varandra! 🙂

 • Reply Yvonne Blom 30 januari, 2014 at 16:14

  Viktigt och fint inlägg! Hoppas att fler tänker till över denna överkonsumtion som sker. Ha det fint!
  Kram

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:27

   Ja, jag hoppas verkligen det.
   Kram Sofia

 • Reply Rumpetuss 30 januari, 2014 at 21:04

  Verkligen viktigt!!! Jag har blivit mer och mer uppmärksammad och intresserad av att minska konsumtionen! Jag har börjat o kommer fortsätta, tack för att du inspirerar!

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:28

   Ja, och ju mer man börjar tänka på desto viktigare inser man att det är. Och jag mår så mycket bättre när jag inte "måste" handla 🙂

 • Reply Mellan skog och gård 31 januari, 2014 at 18:10

  Ett inlägg och ett film som gör mig glad! Jag hoppas att vi om ett år eller två också kan se tillbaka på hur vi gjort vårt liv ännu mer hållbart och hur det får oss att må bra.

  • Reply hildashem.se 4 februari, 2014 at 07:29

   Ja, den filmen gjorde mig också väldigt glad och hoppfull. Jag hoppas samma sak, att vi hela tiden blir bättre och bättre 🙂

 • Reply Johanna 23 februari, 2014 at 10:11

  Tack för filmtipset! Bra energi och inspiration som start på på en ledig dag.

 • Reply Helena 10 juli, 2017 at 09:18

  Fin film! Tack för att du delar med dig. Vi har också en liten gård som vi försöker göra produktiv och hållbar. Roligt men utmanande!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 juli, 2017 at 14:23

   Tack. Vad fint med en liten hållbar gård. Förstår att det är utmanande – men tillfredsställelsen är ju oslagbar. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.