hållbart liv

Ett nytt kapitel med mycket frihet

Förra veckan gjorde jag min allra sista arbetsdag på det vikariat jag hoppade på förra året och nu jobbat på i ett år. Det har varit fantastiskt roligt, jag har lärt känna otroligt fina människor, hämtat ny energi och suttit i inspirerande lokaler. Men nu är det dags för nästa kapitel.

Jag tänker ta 6 månader för egna projekt och för att lära mig bemästra nya programvaror och skills. Efter att ha jobbat med grafisk kommunikation i mestadels tryckt format i 17 år så tänker jag ge mig på rörlig kommunikation. Sjukt nyfiken på det.

Under denna period tänker jag utnyttja min frihet och bland annat ge mig iväg på en tågluff runt om i Europa, med datorn under armen såklart – jag kan ju sitta var som helst och jobba. Jag tänker mig kafén, co-working-spaces eller kanske i en park eller vid en sjö. Och så ska jag fundera över vad mitt nästa steg med jobb ska bli efter sommaren…

Det är så ofantligt lyxigt att jag nästan får nypa mig i armen. Hur jag kan göra det? Jag har sparat pengar, som jag för flera år sedan troligen hade lagt på meningslösa onödigheter. Att inte konsumera sånt jag inte behöver ger resultat. Nu ger det sparandet mig ett halvår att göra vad jag vill med. Det är höjden av frihet!

I och med att jag varit upptagen med annat jobb så har mina sociala medier varig ganska lidande det senaste året, mest för att jag inte orkar med hur många olika fokus som helst. Men nu när jag är på egen hand igen kommer jag att vara mer aktiv både här på bloggen och på instagram och stories.

//Sofia ♥ 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Kristina 5 mars, 2019 at 21:05

  Toppen! Var finns denna vackra plats på jorden med så fin utsikt?

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 7 mars, 2019 at 09:12

   Det är i Norge, på vägen när vi vandrade mot Trolltunga. Ofantligt vackert var det. Nästan overkligt. 🙂

 • Reply Jacqueline 5 mars, 2019 at 21:27

  Åh vad spännande! Står också precis i att ansöka om mina 6 månader, det känns så spännande och läskigt.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 7 mars, 2019 at 09:16

   Wow, vad kul och spännande! Hoppas att det går igenom och att dina 6 månader blir som du tänkt dig. 🙂

 • Reply Anonym 6 mars, 2019 at 09:48

  Så spennende!! Gleder meg til å høre mer om din nye hverdag og ikke minst følge deg rundt i Europa 😀
  Du er til stor inspirasjon, så ja takk til flere oppdateringer!

  Stor klem,
  Janniche

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 7 mars, 2019 at 09:17

   Tack så mycket! Allra flest uppdateringar blir det såklart på Instagram, men jag ska försöka öka takten här på bloggen också. 🙂

   Kram och tack för att du vill hänga med på resan. 🙂

 • Reply Tess 8 mars, 2019 at 13:03

  Du är så himla inspirerande Sofia! Jag ser verkligen fram emot att följa din resa under det här halvåret och jag hoppas såklart att du stannar till en sväng i Skåne så att vi kan ta tag i att co-worka på Minc 🙂 Hehe. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 mars, 2019 at 15:54

   Tack Tess! Om jag får möjlighet att stanna till i Skåne är det självklart att det bli co-working på MINC. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Wilda 9 mars, 2019 at 12:21

  Otroligt inspirerande. Ser så mycket fram emot att få följa dig i det äventyret <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 mars, 2019 at 10:54

   Tack Wilda! Det ska bli så otroligt spännande och lite läskigt på samma gång. <3
   Kram Sofia

 • Reply Pia 11 mars, 2019 at 10:08

  Tågluff?! Huga… läskigt.. Beundrar dom som vågar åka iväg så där. Följer mannen med eller åker du helt solo?

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 mars, 2019 at 10:49

   Ja, det blir tågluff. Och jag åker helt solo. Jag har velat göra detta i flera år men min har inte varit så sugen, så om jag vill göra det får jag göra det själv. Så nästa vecka sticker jag. Läskigt men superspännande! 🙂

 • Reply Rania {Northbound} 13 mars, 2019 at 17:50

  Men åh så härligt, du kommer verkligen ha det fantastiskt och växa massor. Jag hoppas också på att resa längre med tåg en vacker dag! När beger du dig ut? Vi kommer nämligen ner till Göteborg under påsken och är du kvar i stan vore det ju kul om vi hann ses lite <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 mars, 2019 at 08:40

   Tack, det tror jag också. Ska bli så spännande. 🙂
   Jag åker nu på måndag, vet inte hur länge jag blir borta. Tänker att jag kommer hem när jag tröttnat eller får hemlängtan efter Mattias. Mitt interrailkort gäller till den 14 maj så längre än så blir det inte. Så det är oklart var jag befinner mig runt påsk. Är jag i stan vill jag jättegärna ses, det hade varit så kul. Annars hoppas jag att det kommer ett nytt tillfälle inom en inte allt för avlägsen framtid. <3
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.