mina funderingar

Ett sårbart liv

rosa rosor

 

I morse när jag skulle börja jobba så insåg jag att det inte fanns någon ström. All elektronik var död. Och då mindes jag plötsligt att vi förra veckan fick ett meddelande i brevlådan att det skulle vara ett en timma långt planerat strömavbrott i trakten på grund av arbete med ledningarna. Jaha. Vad gör man när det inte finns ström och man har hela sitt jobb (och liv) i datorn?

Då kom jag på den briljanta idén att jag ju har min iPad och den är ju fulladdad med ström så jag kan ju sätta mig med den och svara på mejl och kolla runt allt jag ska på nätet. Men så insåg jag ju att det inte går eftersom internetmodemet går på ström … och jag hade ju ingen ström.

Då tänkte jag att jag ju kan passa på att gå ut och vattna i mina grönsaksland. Så jag gick dit och när jag precis skulle vrida på kranen kom jag på att det går ju inte alls. Vattenpumpen går på ström … och jag hade ju ingen ström.

Det är vid sådana här tillfällen som jag inser hur sårbart allt är. Dock glömmer jag det lika snabbt igen så fort strömmen är tillbaka och jag kan fortsätta med mina sysslor. Precis som om inget hade hänt. Jag tar strömmen för givet helt enkelt.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Annie Sand 11 juni, 2013 at 07:36

  Ja, ibland glömmer man nog hur sårbart vårt samhälle egentligen är. Tur att det bara handlade om en timme. 🙂 Glad tisdag till dig! Kram

 • Reply Jennica... 11 juni, 2013 at 08:53

  Jamen visst är det väl så, att vissa saker tar man helt enkelt för givet. Och man blir lika överraskad varje gång något sånt här händer, hur stor påverkan det får. Nyttig paus för reflektion! 🙂

  Kramis!

 • Reply Bromans Bravader 11 juni, 2013 at 09:26

  Jo så är det nog, man är så beroende av tekniken att man inte skulle klara sig länge utan.
  Kram Jannike

 • Reply creando 11 juni, 2013 at 10:56

  Ja det är verkligen sårbart. Vi märker det på jobbet ibland, där vi (läs vi som inte har jobbat jättelänge) måste ha tillgång till journalföringssystemet för att kunna jobba. De gamla rävarna, de slänger fram skrivmaskinen och börjar klippa och klistra. Som på den gamla goda tiden 😀

  Jag själv har helgarderat mig genom att ha en padda med eget abbonemang på.. 🙂

 • Reply Ester ❤ ett kreativt liv 11 juni, 2013 at 18:26

  Åh, så är det verkligen. Jag kommer på mig själv med att få panik och bli allmänt rastlös så fort internet lägger ner för en 10 minuters paus..

  Tur att man även har ett intresse av att pyssla i trädgården så att man får ta en paus från all elektronik!

 • Reply hemmaikroken 11 juni, 2013 at 18:38

  Ja man gör ju det men trädgården är lika vacker utan ström.

  Kram

 • Reply Pia Gustafsson 11 juni, 2013 at 20:46

  Ja vem gör inte det. Man borde stanna upp och vara lite tacksam och eftertänksam ibland. Kraaam Pia

 • Reply Petra / Popetotrora 11 juni, 2013 at 21:24

  Exakt samma sak hände mig för ett tag sen när vi hade strömavbrott. Inget funkar ju! 🙁 Men… efter ett tag kom jag på att man kan använda iPhonen för att dela internetuppkoppling till iPaden. *Pling* dagens i-landsproblem löst! 🙂

 • Reply Gabriella 12 juni, 2013 at 10:40

  Tänkvärt inlägg, tack! Det är så lätt man glömmer och tar för givet. För man är ju van att det mesta funkar ju. Men när det inte gör det i vanlig ordning, ja då faller allt liksom.
  Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.