mitt liv som egenföretagare

Fantastiska möjligheter för landsbygden

 

Jag sitter mest här hemma i min källare, på mitt kontor beläget ute på landsbygden, om dagarna och jobbar. Det är fantastiskt vilka möjligheter dagens teknik innebär. Många av mina företagskunder som jag hjälper med olika designprojekt sitter ofta långt ifrån mig, i andra delar av Sverige. Men det spelar ingen som helst roll. Det går alldeles utmärkt att jobba i projekt med varandra på distans. Har man bara internet och telefon så klarar man det mesta. Flera av mina företagskunder har jag aldrig ens träffat på riktigt. Vi har bara byggt vår relation via nätet, många har ”lärt känna” mig via bloggen, men ändå lyckas vi genomföra fantastiska projekt tillsammans. I vissas öron – i synnerhet de som är lite konservativa och tror att man måste ha traditionella kundmöten med kaffe och bulle – låter det helt otroligt och osannolikt. Men så är det inte.

Man behöver alltså inte bo i stan för att ha nära till sina kunder, när man jobbar med det jag gör. Det spelar ingen roll om man sitter ute på vischan i en källare utanför lilla Sollebrunn, på Kungsgatan i Stockholm eller Vasagatan i Göteborg. Internet gör liksom världen gränslös och liten; det är nära till allt!

Jag är väldigt glad att det funkar på det sättet. Jag vill ju bo på landet, och att pendla till staden, som jag tidigare gjorde åt inte bara upp många timmar av tid utan även massor med energi. Och för att inte tala om onödig miljöpåverkan som pendlandet innebar.

Så idag vill jag ge dagens ros till internet, telefonen och min blogg! Tack för att ni hjälper mig att förverkliga min dröm!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Den där Victoria 22 januari, 2014 at 07:05

  Det är verkligen toppen med dagens teknik, vilka möjligheter det ger.

  Kram Victoria

 • Reply Sabelhagens Olivlund 22 januari, 2014 at 07:09

  Vilken vacker bild! Härligt att kunna jobba hemifrån.
  Kram Maria

 • Reply Pernilla E 22 januari, 2014 at 07:16

  Låter fantastiskt! Jag sa precis till min man imorse när vi samåkte in till stan. -Är det verkligen så här livet ska vara? Är inte våra barn värda mer än den här ständiga stressen, som tär på oss alla?

  • Reply hildashem.se 24 januari, 2014 at 07:54

   Precis, ibland får man fråga sig vad som egentligen är viktigast.

 • Reply Johanna Stålros 22 januari, 2014 at 07:31

  Ja den rosen förtjänar det verkligen- tänk vad det underlättar och vad lätt vi kan få tag i information nu för tiden, och att få förverkliga sin dröm låter ju helt fantastiskt! Så glad för din skull. Ha en riktigt fin dag. Kram Johanna

 • Reply livetidb 22 januari, 2014 at 08:25

  Vad glad jag blir av att läsa om hur bra det fungerar för dig. Har en dröm om att en dag kunna arbeta hemifrån och spendera mer tid på gården. Nu känns den lite mindre avlägsen 🙂

  • Reply hildashem.se 24 januari, 2014 at 07:55

   Man måste ju ha mål, det gäller bara att skaffa sig förutsättningarna. Lycka till! 🙂

 • Reply Miriam Stribeck 22 januari, 2014 at 09:14

  Vilken dröm att få jobba så fritt 🙂

 • Reply Pysselbolaget 22 januari, 2014 at 10:07

  Kan bara instämma i rosandet! Tänker också på hur mycket stress mina barn sluppit eftersom vi aldrig behövt "passa mammas buss" på morgonen. Man får tacka sin lyckliga stjärna att man har ett jobb som tillåter att man jobbar hemma. Det är egentligen bara kaffet och bullen i gott sällskap jag saknar 🙂

  • Reply hildashem.se 24 januari, 2014 at 07:55

   Ja, gott sällskap till fikat saknar jag emellanåt. Synt att vi har så långt till varandra 🙂

  • Reply Pysselbolaget 24 januari, 2014 at 08:12

   Vi kanske kan skype-fika någon gång 😉

 • Reply Helena N 22 januari, 2014 at 10:10

  Jag instämmer med dig Sofia! Hade det inte varit för tekniken med internet hade jag aldrig "mött" mina fantastiska bloggvänner.
  Kramis Helena N

  • Reply hildashem.se 24 januari, 2014 at 07:56

   Precis, det också. Internet har sammanfört mig med många fina bloggvänner 🙂
   Kram

 • Reply Annie Sand 22 januari, 2014 at 20:37

  Vilken absolut underbar bild! Jag avundas verkligen din möjlighet att jobba hemifrån med det du verkligen vill.

 • Reply Hanna 22 januari, 2014 at 21:18

  Roligt att du skriver "nära till allt" för innan vi la bud på vårt hus här i trakten frågade vi en i sollebrunn varför man ska bo här. Då fick vi just svaret det är nära till allt 🙂

  • Reply hildashem.se 24 januari, 2014 at 07:57

   Haha, så tycks det nog här. Fast jag menar att internet gör det nära till allt … i övrigt har vi inte direkt nära till allt 😉

 • Reply Fredrik 23 januari, 2014 at 09:04

  Internet ger oändliga möjligheter. Tänk vad mycket pendlartid och bilmil som skulle sparas om alla med skrivbordsjobb fick jobba hemifrån i snitt två dagar i veckan, till nytta för både plånbok och miljö. Säkert även nyttigt för folkhälsan.

  • Reply hildashem.se 24 januari, 2014 at 07:58

   Ja, det hade verkligen gjort gott om alla slapp pendla varje dag. Ur många synvinklar.

 • Reply Sofia Svärd 23 januari, 2014 at 21:05

  Hej Sofia! Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!
  Jag är en ung konstnär och tänkte bara tipsa om mina web-butiker. Om du har tid och lust att kika på min konst hade jag blivit fantastiskt tacksam! Kanske finner du lite inspiration du med på köpet, vem vet?

  Många av mina tavlor finns att hitta på http://sofiasvardart.tictail.com.
  Jag målar mycket med blyerts, akvarell, promarkers och färgpennor.

  Om du behöver nytt mobilskal, nya tygpåsar eller kläder kan du gärna kika in på min andra webshop där jag säljer produkter med tryck av min konst och ett och annat foto på! Den hittar du här: http://sofiasvardart.spreadshirt.se

  Mvh
  Sofia Svärd

 • Reply Prolevis Skincare 25 september, 2015 at 15:01

  This is my first time pay a visit at here and i am really pleassant to read all at single place.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.