katter

Får jag bo hos dig?

Förra helgen åkte vi på utflykt. Jag hade sett på Facebook att ett av de katthem som jag följer skulle ha öppet hus och eftersom det bara låg 1 timmas bilväg bort vore det ju en perfekt lördagstur. Jag berättade entusiastiskt om idén för min make och han tyckte också att det verkade som en kul utflykt men satte upp ett villkor för att vi skulle åka. Och villkoret var att vi inte skulle vara fler passagerare i bilen på vägen hem, än vi var dit. Eftersom jag är tokig i katter så visste jag att det skulle bli svårt, men lovade att detta skulle hållas eftersom de tre katter vi redan har tar mycket tid. Men att kika lite och stödja den fina verksamheten ville jag ju ändå göra.

Där fanns så många fina katter och de hade bekväma små hus att bo i medan de väntar på att få ett permanent hem. Vi tog med några påsar med mat till katterna, köpte lotter och fika för att stödja den fantastiska verksamheten som bygger på ideella krafter. Så om du bor i nejderna av Skara kan jag varmt rekommendera Evas katthem om ni planerar att skaffa en katt. Där finns både kattungar och vuxna katter som alla längtar efter ett kärleksfullt hem.

Det finns många orsaker till varför katterna blivit hemlösa. En del av dem
har haft en tuff uppväxt och behöver mycket kärlek.

 

Många fina katter söker nya hem.

Och ja, jag lyckades stå emot, så jag kunde hålla vad jag hade lovat min man … fast jag hade ju velat ta med allihop hem 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 27 september, 2012 at 06:51

  Vad glad man blir av människor som startar såna fina verksamheter och jobbar helt ideellt med det, en stor eloge till dom.

  Men nog är det sorgligt att dom ska behöva starta sån verksamhet överhuvudtaget. Det är fruktansvärt att så många djur blir behandlade som om dom inte är värda någonting. Hade jag bott närmre så hade jag nog åkt dit och tittat ut någon ny katt. Vår katt försvann ju för oss i våras 🙁 .

  Ha en fin dag!

  Kram Victoria

 • Reply Vitsippan 27 september, 2012 at 07:00

  Hej Sofia !
  Så Du kunde motstå. Samtidigt som Prinsen är hur go som helst, så är det besvärligt med hans (pölsalösa avföring)
  I morse sa han Mamma, tydligt, han blev så glad att jag äntligen kom upp.och mockade, för mat hade han kvar.Han får inte sova inne hos mig.Så han ser mig bara när jag går upp till toan tre-fyra ggr per natt.

  Ska väl ha mat för långhårig samt diet.Den superdyra maten som djursjukhuset har är väl inte bättre än den som Maxi har Sensitive en vit påse.Förra ägarna sa han var frisk.De hade inte märkt att det var något fel. det kan de ju bara säga också. Inte gör man sig väl av med katter bara för att man väntar barn. Det gjorde inte min dotter,katten lever än.Och barn har hon två.katten är 16 år.
  Min Prinsen mäter 44 cm under buken rätt mycket och sedan med det lilla ansiktet.Han är lika oproportierad i kroppsformen som jag själv, vi klär varandra,

  Du har väl hittekattsbandet.
  Jag matar fortfarande de hemlösa under min balkong, fast det är många tamisar som käkar där, för det är ett högproteinfoder de får.

  Det är något särskilt med katter.
  Så egna.

  Kram Mi

 • Reply Stina 27 september, 2012 at 07:33

  Så fina katter!! Jag älskar också katter och det hugger alltid till i hjärtat när man ser sådana här bilder. Vilken bra utflykt ni gjorde. Jag ska nog kolla upp om det finns katthem här i närheten av Lund 🙂

  Tack för allt!
  kramar Stina

 • Reply Marianne 27 september, 2012 at 07:34

  Tur dessa människor finns!
  Alla stackars katter som far illa på ena eller andra sättet:(
  Har själv hjälpt till och tagit hand om en liten vilsen "sommarkatt" som sökt sig till människor och som vi ordnade ett nytt hem åt. Man blir så ledsen över hur en del människor beter sig!
  Leva utan katt för mig skulle vara stört omöjligt (om inte barnbarnen blir jättesjuka) så man önskar tror och hoppas att det löser sig för de flesta små krabater som finns på dessa hem.
  Ha en härlig dag!
  Kram Marianne

 • Reply EM 27 september, 2012 at 09:23

  Katter är väldigt speciella. Vi hade en underbar herre som vi hittade under tvättstugan för några år sen. Han var då bara några dagar, moder okänd. Jag flaskmatade honom och badade och allt sånt, och han blev en väldigt fin katt som sen steriliserades. Men när Lilleman flyttade in i huset, så tyckte nog katten att det blev för mycket med två hundar och en katt, så han flyttade till grannen… De har matat honom sen i april och vi ser honom passera på avstånd, men han sticker ifall jag ropar på honom. Nu hoppas jag de fortsätter mata honom, för vi flyttar ju… Men sonen får väl ta hand om katten, ifall den får för sig att flytta hem igen när vi försvunnit med hunden…
  Det går inte att tvinga en katt till nåt…
  kram elsamarianne

 • Reply Kia 27 september, 2012 at 10:04

  Tänk att du kunde hålla dig!! Smart av mannen att sätta villkor innan men han kanske varit med förut. : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Emelie 27 september, 2012 at 10:20

  Ush det är så hemskt att det ska behövas katthem… Jag hade aldrig klarat av att hålla ett sånt löfte! Jag hade istället tagit med mig så många som bara möjligt därifrån… Det är därför som jag inte "får" åka på såna utflykter. Inte till hundhem heller … 😉

 • Reply Jenny 27 september, 2012 at 10:50

  Duktig du är som stod emot, vetikatten (höhö) om jag hade klarat det. Dom är ju söta. Härligt att du åkte dit och gav ditt stöd. Katter förtjänar bättre än att bli övergivna som så många hemlösa katter blivit.

 • Reply Christina Leijon 27 september, 2012 at 10:52

  Tack Sofia, för att du tar upp detta!

 • Reply No34 27 september, 2012 at 11:02

  Vad härligt att du stöttar dom och ger dom lite "reklam" här på din blogg! Älskar katter, men vi bor ju i ett villaområde och katter uppskattas inte av alla grannar..! men om jag bosätter mig mer lantligt kommer jag garanterat att skaffa mig en underbar katt, gärna gul!!!! Kram Kate

 • Reply Svea 27 september, 2012 at 11:03

  Jag gillar katter, men är så vansinnigt rädd för råttor och möss så det skulle aldrig gå. För bor man som vi gör så måste ju katten få vara ute, nosa, jaga och ha det gott. Just nu har vi en grannkatt som håller tomten fri från gnagare men tar dem hem till egen dörr, ett koncept som funkar utmärkt för mig!
  Fint med sådan verksamhet, min syster är engagerad och har till skillnad från dig inte klarat av att stå emot utan har två "hittekatter" hemma 🙂
  Önskar dig en fin dag, Sandra

 • Reply Lövkojan 27 september, 2012 at 12:04

  Det var starkt gjort av dig, jag är inte säker på att jag kunnat göra detsamma!
  Sån tur att det finns människor som ställer upp för dessa raringar, det gör ont i hela kroppen när man tänker vad en del fått stå ut med!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

 • Reply Fröken Gredelin 27 september, 2012 at 12:24

  Jag tycker att du är världens bästa som tar upp detta, kanske finns det någon därute som funderar på katt och nu kommer på att det går att ta en från ett katthem! Kram!

 • Reply creando 27 september, 2012 at 13:54

  Hade vi inte haft en fasligt allergisk dotter så hade jag inte kunnat motstå. Det är alldeles säkert. I alla år har det funnits katt hos oss nämligen, tills allergin flyttade in istället.

  Kramar

 • Reply Erika G 27 september, 2012 at 17:17

  Min dotter arbetade på ett sådant hem för katter ett tag, och hittade där den tjockaste katt jag sett; Lucia. Hon fick flytta med dottern hem och de har nu den finaste relation man kan tänka sig. Lussan älskar sin matte och bor av och till i en skokartong som hon otroligt nog lyckas klämma ner sin feta kropp i. Hon har gått ner lite i vikt, men det är svårt eftersom hon är innekatt och inte kan motionera så mycket. Hon är dock en mycket lycklig och förvånansvärt rörlig kattfröken. Så kan det gå för en hemlös kisse. Mycket kärlek och trygghet. Kram!

 • Reply Life's Silverlining and I 27 september, 2012 at 19:11

  Gud så söt! Här har vi allergi också men annars hade jag gärna haft en liten här. Kram Nilla

 • Reply Alexandra Gerhardt 3 oktober, 2012 at 08:22

  Tack för den fina reklamen! Tyvärr finns vi och kämpar på. Det finns mellan 100 000-150 000 hemlösa katter i Sverige men bara ca 150 katthem. Många katter dör innan de kan få hjälp och största boven är alla kattägare som inte kastrerar sina utegående katter. Det är fruktansvärd att hitta sedan alla halvdöda och sjuka kattungar. Så den största hjälpen vi kan få är att alla uppmanar folk att kastrerar sina katter annars kommer antalet hemlösa katter aldrig minska. Tack för artikeln och kram! Alexandra/Evaskatthem.se

 • Reply Helena, Craft and Creativity 4 oktober, 2012 at 19:15

  Jag kan lova att jag hade haft stora problem med att inte plocka med mig ett gäng katter hem! Vilka sötnosar! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.