mitt liv som egenföretagare

Fem år på egna ben

 

Förra veckan, vilket jag helt missade, fyllde jag och mitt företagande 5 år. Det har alltså redan passerat fem höstar, vintrar, vårar och somrar utanför fönstret sedan jag valde att våga satsa på det jag verkligen ville göra. Att säga upp mig från den trygga anställningen för att inte riktigt veta vilken framtid det var jag klev rakt ut i. Att säga nej till den fasta inkomsten men ja till friheten. Att säga nej till tryggheten och ja till ovissheten. Det är det bästa jag gjort!

Visst har det förekommit ångest, rådvillhet och en ibland önskan om en chef som säger till mig vad jag ska göra. Det är en väldans massa beslut som ska tas och det är JAG som måste ta alla dessa beslut. Det kan vara otroligt frustrerande, men mest är det bara underbart.

Under dessa fem år har jag byggt upp mitt företag där jag formgett många roliga böcker, broschyrer och förpackningar. Fotograferat spännande projekt och illustrerat många fantasifulla motiv. Jag har byggt upp och driver två webbshoppar (barntavlor.se och Hilda of Sweden) för mina egna illustrationer. Jag har lärt mig hur företagande fungerar och med allt vad det innebär. Under 9 månader fick jag sällskap av min man i företaget, men den mesta av tiden har jag spenderat alldeles ensam på mitt kontor med endast katterna som sällskap – och ofta med en i knät.

Jag älskar mitt liv i total frihet, där det är jag som stakar ut vägen och det är bara på mig det hänger om hur det ska gå. Jag har nog alltid varit en ganska risktagande person, och tänker att jag inget har att förlora. När jag ser tillbaka på den jag var för 5 år sedan och den jag är idag är det stor skillnad, det har skett en otrolig utveckling och jag har lärt mig enormt mycket. Idag känner jag mig väldigt trygg i mitt företagande och inte alls oviss inför framtiden. Exakt vad jag ska göra i där i framtiden vet jag inte, men oavsett så ser jag verkligen fram emot det.

 

sofia brolin portfolio

Några av de böcker, broschyrer, och trycksaker som jag gjort under åren.

posters bröllop

barntavlor doppresent

familjekalender ugglor

Femte upplagan av Ugglans familjekalender och en liten bråkdel av mina motiv som finns i på Hilda of Sweden och barntavlor.se.

sofia brolin katt kollegor

Mina kollegor ligger ofta och sover på kontoret. De är ett fint sällskap.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Den där Victoria 14 oktober, 2015 at 06:01

  Grattis till dina fem år som egen företagare Sofia, du är en grym förebild och jag gillar verkligen dina kattkollegor 🙂 .

  Kram Victoria

 • Reply { Rania Maria Photography } 14 oktober, 2015 at 06:27

  Åh stort grattis! Heija dig! Finns inget bättre än att sitta hemma och arbeta med en katt eller två som sällskap. Om jag vänder mig om nu ligger det en och sover bakom mig 😉

 • Reply Emschen 14 oktober, 2015 at 07:42

  Wow! Grattis! Det är stort att våga satsa och lyckas!
  Du är en inspirationskälla, helt klart.

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 oktober, 2015 at 14:32

   Tack så himla, himla mycket! Ja, det är stort men inte så farligt. Man måste fråga sig vad som är det värsta som kan hända. Och det är inte så himla farligt. Man har mycket att vinna. Och känns det inte rätt kan man alltid ångra sig. 🙂
   Kram Sofia

   • Reply Emschen 19 oktober, 2015 at 20:39

    Stort är det ju eftersom det måste fortsätta komma in en inkomst så man klarar betala sina räkningar men utöver det så gillar jag att du tonar ner det och inte gör det till något gigantiskt som jag har lätt att se det som.
    Vi får väl se vad som händer för mig i höst. 🙂
    Kram

    • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 20 oktober, 2015 at 11:06

     Visst är det stort, men man måste ha en realistisk plan. Men har man väl det så måste man våga hoppa och ge det en chans. Som sagt; vad är det värsta som kan hända?! Man får sätta upp en tidplan som man vill satsa. Spännande att du har planer. Håller mina tummar för att du får möjlighet att ta steget du också. 🙂
     Kram

 • Reply Åsa 14 oktober, 2015 at 07:46

  Så jädra inspirerande! Grattis på femårsdagen! 😀

 • Reply Linda @ Bloggsucce 14 oktober, 2015 at 11:31

  Så kul! Grattis till dig! Du är en riktig inspirationskälla Sofia! 🙂 Och jag önskar jag hade samma gulliga gosa arbetskamrater som dig 😉

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 oktober, 2015 at 14:33

   Tack Linda! Detsamma säger jag om dig! Gulliga arbetskamrater kan man alltid skaffa sig. 😉
   Kram Sofia

 • Reply min tekopp 14 oktober, 2015 at 11:33

  Å stort Grattis till både dig och ditt företag. Så inspirerande att läsa om människor som vågar kasta sig ut i ovissheten och satsa på det som hjärtat brinner för!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 oktober, 2015 at 14:37

   Tack så otroligt mycket! Ja, det är viktigt att följa sitt hjärta. Det är då man blir glad! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Karin - FitnessochHälsa 22 oktober, 2015 at 08:27

  Grattis till fem år av frihet! Låter jätte härligt att du är så nöjd med tillvaron!
  Hittade dig via Bloggbusiness. Kul att höra dig berätta om din blogg och ditt företagande!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.