hållbart liv

Fräscha grönsaker

Frukt och grönsaker är så himla gott – hade jag inte tyckt det så hade livet som vegetarian blivit rätt så trist. Jag är ganska noga med vad det är för grönsaker som jag köper, de ska vara så fria och rena från gifter och besprutningar som möjligt. I största möjliga mån så vill jag ju såklart odla själv, men det kan jag ju långt i från göra med allt. Jag letar ständigt efter ekologiska, KRAV-märkta och andra närodlade alternativ, vilket inte alltid är så lätt. Därför är jag väldigt glad över att det bara några km härifrån, i Stora Mellby, ligger en eko-lanthandel som har ett bra utbud på just ekologiska och kravmärkta grönsaker och frukter. Förutom att det känns bättre att stoppa i sig sådant som är fritt från kemiska bekämpningsmedel, så smakar det så otroligt mycket godare.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Catrin 8 mars, 2013 at 07:08

  Jag önskar att jag också hade en sån där butik nära, tycker det är väldigt svårt att hitta bra och giftfria grönsaker.

  Önskar dig en fin fredag!

 • Reply lisasvilja 8 mars, 2013 at 08:22

  Jag håller med dig, tur man älskar grönt! Men man vill ju som sagt att de ska innehålla näring istf gifter..jag försöker också hitta bra grönsaker men att odla eget har jag tyvärr ingen möjlighet till som jag bor nu.
  Ha en fin helg!
  Kram

 • Reply Camilla Karlsson 8 mars, 2013 at 09:24

  Så bra att du skriver om detta för det är så mycket bättre för kroppen att slippa alla dessa besprutningar och kemikalier som finns på frukt och grönt. Även då det i senare studier inte visar att det finns mer näring i ekologiskt så undviker vi nedbrytning av våra celler från alla kemikalier och gifter, och det smakar ju, som du skriver, så mycket bättre!

  Skaffa dig en toppenhelg!

 • Reply Vit dröm 8 mars, 2013 at 10:09

  Ja vad härligt det är med sådana butiker 🙂
  En riktigt härlig och solig fredag önskar jag dig!!
  Massa kramar //Anna

 • Reply MammaElva 8 mars, 2013 at 17:31

  Yes – grönsaker är mumsens!

 • Reply Beatrice 8 mars, 2013 at 18:34

  Tack för tipset om eko-lanthandeln! Vi tog oss en tripp med bilen dit idag och träffade trevlig personal, tog en god fika och köpte med oss frukt, grönt och bröd. Vi kommer absolut att åka dit igen. Skall försöka pricka in öppettider på loppisen också 🙂

  Du har också triggat igång suget efter chokladpudding 😉 Jag tror bestämt att det får bli helgens dessert. (Jag har också fått mycket vaniljkräm med chokladsås samt mannagrynsgröt med apelsinsås 😉 uppväxt på 60-talet som jag är).

  Hoppas du får en riktigt trevlig helg!

 • Reply The Rosegarden in Malevik 8 mars, 2013 at 21:32

  ja grönsaker e både vackert å gott 🙂
  fin bild…..
  och missa nu inte…..

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med 🙂
  Välkommen
  Håkan

 • Reply Anonym 12 mars, 2013 at 09:38

  Åh, jag önskar att det fanns en lanthandel i närheten av mig. Affärerna är ju inte så bra på att ta in ekologiskt odlade grönsaker. Har du tips på hur man kan leta sig fram på olika sätt för att hitta det?

  • Reply hildashem.se 12 mars, 2013 at 10:22

   Jag håller med dig, det är svårt att få tag på bra grönsaker. Det bästa är ju att fråga ofta i butiken, frågar man ofta så förstår ju de som har butiken att det är viktigt för deras kunder och de kanske blir bättre på att ta in det.

   Kolla in denna sida också där du kan leta upp gårdsbutiker i närheten där du bor. Jag hittade flera nya ställen i närheten av mig som jag inte kände till innan 🙂
   http://www.gardsnara.se/

   Lycka till!
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.