När det allt det goda växer i trädgården blir det lätt ett överflöd som är svårt att hinna med att äta upp. Istället för att låta det förgås kan man ju ta hand om det och frysa in. Rabarber är exempel på en sak som är perfekt att frysa in. Plocka in dem, skär av blast och eventuella rötter, tvätta och skiva i bitar. Frys in i små portionspåsar som är lagom för en paj eller frys in i större påsar och plocka fram i vinter och koka saft med smak av sommaren – det känns väldigt lyxigt att få smaka en bit sommar när det är vinter ute.
//Sofia ♥
25 Comments
Ja detta är en underbara tid med allt som blommar och allt som man odlat som går att äta.
Kram
HAnna
Det är så lyxigt att kunna spara sommaren på så sätt och kunna njuta av den året om! Fortsatt trevlig sommar och semester!
Antingen har man enormt stora rabarber eller så har man knappt några alls har jag fått erfara. Hur som helst så är de enormt goda i en paj! Bra idé att frysa in det som inte går åt. Ha en fortsatt fin semester! Kram Anna
Rabarber är så väldigt gott i alla former. Frys in allt du kan! Lyllos där!
Min man tycker att jag är tokig som vill frysa in saker, tror det är lite svenskt att göra så…
Du har så rätt, helt ljuvligt att kunna ta fram när vintern står för dörren!
Ha en bra dag!
Kram Anna
Jag har fortfarande kvar en massa frysta bär och frukter från förra året… Men jag håller med om att det är mysigt att kunna göra sig en paj eller så i vinter.
Mmm…rabarber är verkligen en av mina favoriter! Jag hamstrar massor. Rabarberkräm el rabarberpaj skul lite jag lätt kunna äta VARJE DAG året om.
Rabarbersaften är ett måste den oxå. Jag brukar blanda krusbär/rabarber!! GOTT!
Ha det gott vännen! Kram Hilla
Min syster brukar ge hönsskit åt sin rabarber,den växer helt otroligt.
Ja det har du helt rätt i- så har man ju en liten del av sommaren infryst och kan ta fram när helst man känner för det;) Kram
Sedär, det var den spark i baken jag behövde för att ta en kniv och gå ut och skörda mina spetiga rabarber. Nu ska här förberedas inför vinterns kommande behov. Nån paj då och då, och så blir det väl kanske rabarberkräm! Det är ju så lätt att göra så man tror inte det är sant. Ska även passa på att klippa gräslök o frysa in. Sen är det bara att vänta på hallonen…
kram elsamarianne
Här stoppas ALLT i frysen, just nu har hallonen börjat bli klara i trädgården och skogen är FULL av blåbär, underbart…
Ha en bra kväll.
KRAM Karoline
Har redan börjat fylla frysen med trädgårdens godsaker… Mums!
Åh jag älskar rabarber! Det är så gott och går att göra så mycket med. Gjorde till exempel marmelad för inte så länge sedan som blev väldans god och ett perfekt sätt att "förvara" rabarbern över vintern. Här finner du det om du vill http://www.septemberbacken.se/?p=10598
Kram Frida
Ja, det är riktig lyx det, att kunna plocka fram en bit av sommaren mitt i vintern. 🙂
Här har det också fryst in rabarber idag, har en så god Tosca m kanelrabarber som jag gör! Nu kan jag göra den även i vinter!!
/ Helén
Jag brukar göra rabarberchutney. Jättegott att ha i grytor eller bara som ett tillbehör. En kul gåbort-present är det också. Jag gör alltid små burkar med chutney och skriver en fin etikett.
/Annika
Ja, det är verkligen lyxigt när man i vinter får ta fram en bit av sommarens smaker! Fina bilder! Också något att titta tillbaka på. Kram Anna
Det där är jag dålig på, men från och med imorgon har jag ju möjlighet att bli bättre på både det och vad jag vill… 🙂 om man ska uttrycka sig positivt hi hi!
Ha det fint!
Kram Cecilia
Tack för påminnelsen!
Ibland känns det liksom övermäktigt med allt som kan göras och fixat i en trädgård. Jag är specialist på att göra årets tidigaste rabarberpaj sen liksom glömmer jag bort att ta reda på resten. Lika med flädern. Sen är det för sent… Nä, skärpning Wickan – gör som Sofia!!
Ha det gott/Kram Wickan
Hmmm,det är ju bara det att frysen redan är fullproppad. vart skall alla svamp på plats… å blåbären….å vinbären…???
Ha det gott! Hoppas att du njuter riktigt ordentligt av din semester 🙂
Kram
/Anna
rabarbersaft så somrigt och gott!!kram Nilla
Åh, så bra att du påminner om detta! Precis vad jag ska göra 🙂
Fredagskramen!
har själv fryst in 4 kg rabarber nyss. Frysen är allt bra fiffig för det känns inte bra att lämna något kvar därhän…ha det gott /emma
Det ska jag ta och göra i morgon! Tack, tack för tipset!
Kram Katarina