hållbart liv

Ge bort en riktigt GOD jul

Här hos oss har vi slutat med julklappar för många år sedan, det är bara syskonbarnen som fortfarande får några paket. En av anledningarna är att man som privilegierad vuxen inte behöver något. Vi har allt vi behöver och det finns ingen anledning att konsumera bara för konsumerandets skull. Om man nu ändå vill ge bort en julklapp till någon som har allt så tycker jag att man ska ge bort en gåva som gör gott. Det finns många goda saker att stödja och många hjälporganisationer har numera webbshoppar där man kan bidra till deras arbete på olika sätt. Här kommer en lista på webbshoppar som har klappar som gör gott!

WWF
Läkarmissionen
Röda korset
Naturskyddsföreningen
Djurens rätt
Mahila
Actionaid
Cancerfonden
Unicef
SOS Barnbyar
Medvetnapresenter.se

Det känns mycket bättre att köpa sådana presenter än att köpa en espressomaskin, trisslotter, en fritös, en flaska au de cologne, eller någon annan meningslös lyxvara som aldrig används, bara för att man måste ge bort något.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply CreandoPhoto 8 december, 2013 at 06:26

  Ett väldigt bra initiativ. Vi ger inte mycket klappar heller, bortsett från till barnen. Däremot brukar vi ha ett julklappslotteri, bara för den roliga sakens skull, mellan oss vuxna. Där är det inte summan som betyder något, utan att man har några olika saker att rycka och dra i 🙂

 • Reply Anna Svensson 8 december, 2013 at 08:32

  Ja det är ju jättebra med såna gåvor.
  Här blir det MASSOR med paket till barnen och några stycken till oss vuxna. Till våra föräldrar ger vi alltid någon form av upplevelse som brukar bli väldigt uppskattad.

  Ja, det här med höns det rekommenderar jag verkligen. Det är riktigt lyxigt att kunna gå ut i hönshuset och plocka in sina egna goda ägg som hönorna varit så snälla och värpt.

  Ha en skön söndag
  //bara anna

 • Reply Malin - Stjärnflocka 8 december, 2013 at 09:01

  Jag håller verkligen med om att det är sjukt att konsumera bara för att! Tycker det är bättre att ge något litet med en tanke!
  Bra tips!
  Kram Malin

 • Reply Fru Frida 8 december, 2013 at 10:36

  Håller helt med! Vi försöker att inte köpa så mycket i år utan har ett projekt: Hjälparjul. Under december fram till julafton ger vi 100 per dag till en hjälporganisation. Står lite på min blogg, om man skulle vara intresserad av att hänga på och göra något liknande själv. 🙂

 • Reply ActionAid 9 december, 2013 at 08:54

  Himla bra tips! Tack för viktigt perspektiv på julhetsen. Och tack för att vi är med på listan =)

  God jul från oss på ActionAid

 • Reply Madeleine 9 december, 2013 at 10:41

  Bra tips tycker jag, men hos oss ger vi ändå julklappar, då ingen av oss har någon direkt bra ekonomi. Min bror är sjukskriven och behöver nya kläder till exempel, min mamma lever på csn och har hand om 5 barn, så jag känner att ge julklappar till dem gör att de kan hålla sig varma i vinter. Men om man har en bra levnadsstandard kan man definitivt ge lite av de gåvor du nämnde ovan.

 • Reply Queen of Kammebornia 9 december, 2013 at 11:27

  Kloka tankar, som alltid! Jag fick boken om vantar häromdagen, som du formgett – helt underbar! Här ska stickas!
  Kram!

 • Reply Julklappsetiketter - Hildas hem 29 september, 2015 at 07:09

  […] kommer säkert att ligga både hårda och mjuka klappar under granen, jag rekommenderar så klart GODA julklappar men oavsett vad det är för paket så kan de ju behöva en etikett. Vill du ha dessa etiketter som […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.