odling

Ge mig något starkt!

Idag känner jag mig som ett manglat plommon. Jag är helt slut efter helgens bravader med utställningen. Det har dock varit fantastiskt roligt. Drygt 300 personer kom och hälsade på mig i stallet och alla var så glada och trevliga och tiden bara flög iväg. Några här från bloggen kom också och det var väldigt roligt att träffa er. Stort tack till alla som besökte mig!

Dock så behöver jag något starkt för att piggna till idag – kanske skulle en av mina mogna chilifrukter göra susen. Chili är otroligt enkelt att odla. Jag har gjort det i några år nu och varje gång har jag fått många fina – och mycket starka – frukter. Första gången jag använde en av dessa höll jag på att förstöra maten för jag hade ingen aning om att de var så starka. Men starkt är gott, tycker jag.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply K R I S T I I N A 5 september, 2011 at 05:59

  Underbart kreativt. love love love!! Och jag förstår hur du känner det…man är helt slut efter en utställning. Hoppas du kan ta det lugnt lite då och då under veckan så energin kommer tillbaka.
  //Kristiina

 • Reply Lisa-Maja 5 september, 2011 at 07:46

  Så roligt att det blev lyckat!!:)

  Kanske ska försöka mig på att odla lite chili… Själv tycker jag väldigt mycket om stark mat och speciellt chili som jag kan använda på och i det mesta;) övriga familjen är lite mildare i sin smak.
  Jag brukar hämta styrka i skogen…så en skogspromenad tycker jag att Du ska ta:)

  Ha en bra dag!
  kram lisamaja

 • Reply Hulda 5 september, 2011 at 08:26

  En fin og dekorativ plante, som passet godt på bordet hos deg. 🙂 Så flott du har det hjemme!

 • Reply Kia 5 september, 2011 at 08:39

  Vad kul att så många kom till dig. Måste kännas riktigt bra.

  Kram Kia

 • Reply Vita rosor och förgätmigej 5 september, 2011 at 08:41

  Vilken fin utställning du har haft! Kul att se när människor vågar leva ut sina drömmar och dessutom gör det så bra som du gör! :0) Chilli har jag inte odlat här hemma ännu. Känns inte som om det är någon mening när barnen är så små och man knappt får ha peppar i maten. ;0) Men nästa år, då!

  Kram/ Anna

 • Reply Fru Vallmo 5 september, 2011 at 08:48

  Så kul att så många kom till utsällningen, utställningsrum såg ju verkligen mysigt ut och inspirerande ut. Vilken kreativ människa du är! WOW!
  Jag har odlat chili tidigare och som du säger fungera det jättebra. Trodde det var med paprika samma sak, men jag fick en fin plant men icke en enda frukt.:(
  Ska väl prova chili nästa år igen.
  Ha det bra
  Ute

 • Reply Ingen Vanlig Tina 5 september, 2011 at 09:43

  vilken fantastisk taklampa! Och så roligt hur du ställer terrakottakrukor i keramikskålar och på fina kakfat. Själv skulle jag aldrig våga göra något sådant, men det ser konstnärligt fint ut hos dig.

 • Reply Elinas inspiration 5 september, 2011 at 10:19

  Så roligt att få se några alster från din utställning. Fina och roliga! Kul att du tyckte det blev en lyckad helg. Vilken fin chiliplanta. Garanterad styrka i den 😉

  Ha en finfin dag och bra start på veckan!
  Kram
  Ann-Sofie

 • Reply Jenny 5 september, 2011 at 10:35

  Kul att höra att det var så många som kom!! Härligt att odla själv =)

  Ha en skön start på veckan, kram Jenny

 • Reply Kickan Style 5 september, 2011 at 10:43

  Så det är såhär en chiliplanta ser ut. Fick i present en "blomma", men visste inte riktigt om det skulle föreställa små paprikor eller chili. Har INTE vågat smaka och tror att jag låter bli i framtiden också! Får fungera som prydnad!!

  Ha en fin dag!
  Kristina

 • Reply Saras Qvintessentials 5 september, 2011 at 11:07

  Så passande att jag just lade upp ett recept med just chili. Kika gärna in hos mig på Qvintessentials om du vill ha ett riktigt gott chilirecept!

 • Reply Vita Vardagen 5 september, 2011 at 11:26

  Spännande att odla chili. De är otroligt vacka, odlar du dem inomhus? Jag har ingen tomt så jag är inte speciellt bra på just odling. Måste säga att du är en fantastiskt duktig illustratör, kul att du la upp lite bilder så vi som inte kunde komma dit fick se 🙂
  Ha en härlig måndag! Kram Johanna

 • Reply VillaKarlslund 5 september, 2011 at 14:10

  Kul att du haft en lyckad helg:))
  Har provat odla chili nån gång men fick
  nån ohyra på plantan,får nog göra ett nytt försök:))
  Ha en fortatt fin måndag
  Kram Tina

 • Reply Saras Qvintessentials 5 september, 2011 at 14:11

  Jag tror att chilin är ganska hållbar i sig själv, så harissan kan nog hålla i 3-4 veckor utan konserveringsmedel. Förutsatt att man använder rena skedar och inte får i något främmande i burken! 😉 En oöppnad burk kan nog hålla sig längre. Jag gör en stor sats och använder därför atamon för säkerhets
  skull!

 • Reply en matsked grejer 5 september, 2011 at 15:14

  Måste prova odla chili nått år… är lite sugen på att experimentera fram varm choklad spetsad med chili…
  Ha ett fint slut på måndagen!
  Kram Cecilia

 • Reply Ullis 5 september, 2011 at 16:50

  Och så vackra de är dessutom! JAg gillar dina små skyltar också.
  Ha det bra!
  Ullis

 • Reply Barnens Hjältar 6 september, 2011 at 05:26

  Vad roligt att det gick bra 🙂

 • Reply fianathome 6 september, 2011 at 06:30

  Härligt! Hoppas du sålt mycket som kan pryda väggarna. Här är det sol idag. Underbart – hoppas solen lyser hos dig så du piggar på dig!/kram Fia

 • Reply Något för heta stunder - Hildas hem 25 september, 2015 at 08:24

  […] jag tidigare visat er så odlar jag ju egen chili. Otroligt enkelt och dekorativt. Jag brukar alltid få ganska mycket frukt på dessa och man kan ju […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.