hållbart liv

Ge svar på tal

Jag hade aldrig kunnat bli politiker eftersom jag inte är särskilt duktig på att debattera. Däremot vet jag ju precis vad jag tycker om olika saker, men om jag hamnar i en situation där man ska argumentera för något – då är jag inte rätt person.

Exempelvis så gillar jag ekologiska varor och köper så mycket eko-produkter jag bara kan, men skulle någon ifrågasätta varför, så har jag liksom svårt att på ett bra sätt sammanfatta varför, även om jag vet det. Därför tackar jag nu Naturskyddsföreningen som har skrivit ihop 8 sätt att döda myter om ekologiskt, en artikel fylld med väldigt bra argument och hur man ska ge svar på tal 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Eva Lundberg 22 maj, 2013 at 05:55

  Tack för att du tipsar om en riktigt bra artikel. Många bra svar på tal i den!

 • Reply Kavallinskan 22 maj, 2013 at 06:05

  Mycket bra tips!
  Kram viktoria

 • Reply Queen of Kammebornia 22 maj, 2013 at 06:52

  Den ska jag läsa! Jag är precis som du. Jag bara vet, det är magkänsla. Men det är inte alltid jag orkar eller kan eller förmår argumentera. Kram!

 • Reply Klockarbarn 22 maj, 2013 at 07:37

  Det är nåt som känns väldigt fel med att ens behöva argumentera för att man gillar ekologiskt. Ibland kan även bilder säga en del när orden fattas och jag tycker faktiskt att din bild i inlägget är väldigt talande.

 • Reply snabbmakaroner 22 maj, 2013 at 07:53

  Vilken rolig och praktisk lista. Älskar farfarn som badade i DDT.
  Och sen måste jag tillägga att man kan lära sig att debattera. Tom. väldigt hopplösa fall kan bli fantastiskt duktiga.

 • Reply VisaLiza 22 maj, 2013 at 07:57

  En verkligt bra lista. Humoristisk och allvarlig på samma gång. Då kan ju jag passa på att slå hål på en myt om politiker. Alla politiker behöver inte kunna debattera. Somliga av oss har talets gåva medan andra är bra på detaljerna eller kanske på att skriva en grym budget. Tillsammans utgör man en helhet och kan driva det politiska framåt 🙂 Liza

 • Reply Maria - Snickaregården 22 maj, 2013 at 08:13

  Bra svar har man aldrig på lut. EN rolig och bra lista men är det inte synd att man ska behöva försvara sig för att man vill äta så ren mat som möjligt. Är inte det det mest naturliga iallafall?
  Kram Maria

 • Reply Mormorsglamour- pyssel och inredning 22 maj, 2013 at 08:58

  Känner igen mig alltför väl och då är det härligt att ha ett ställe att referera till. Tycker Naturskyddsföreningen är väldigt duktiga på det.
  Kram
  HElena

 • Reply ..:::Ulle:::.. 22 maj, 2013 at 10:17

  Bra lista! Och härlig bild. 🙂

 • Reply Marianne 22 maj, 2013 at 12:38

  Perfekt med en sån lista. Både för att kunna argumentera men också för min egen del, för jag själv har inte koll på varför jag väljer ekologiskt i alla lägen, bara att jag försöker så gott det går:/
  Måste sprida listan vidare:)
  Ha en fortsatt skön dag!
  Kram

 • Reply Anna Vrede 22 maj, 2013 at 17:47

  Tyckte det var en jättebra artikel. Önskar alla kunde läsa den så att man slapp argumentera för saker hela tiden 😛

 • Reply Fröken Pyssel 22 maj, 2013 at 20:05

  Det är en jättebra artikel! JAg är sjukt bra på att ge svar på tal, men ibland blir jag lite jobbig att ha å göra med så det har resulterat i att vänner och kollegor inte tar diskussioner med mig för oavsett om dom håller med eller inte så vinner jag.. *ooops*

 • Reply Unknown 26 maj, 2013 at 06:36

  Hej! Har följt din blogg ett tag efter att en kompis rekommenderade den, det är en toppenblogg!! Vill bara passa på att rekommendera ett ekologiskt klädmärke Blingo, om du nu är så förtjust i ekologiskt… Blingo gör kläder där HELA processen är ekologisk, inga gifter på bomullen osv. MYCKET fina och bra kläder. Kolla på http://www.blingo.se så får du se 😉 tack återigen för fina bilder, tänkvärda texter och härlig inspiration!! Vänligen Åsa Norgren

  • Reply hildashem.se 29 maj, 2013 at 07:53

   Tack för tipset Åsa! Jag ska hålla utkik efter Blingo 🙂

 • Reply Helena 29 maj, 2013 at 07:40

  Det ar ju synd att man alltid ska behova forklara sina beslut till andra, huvudsaken ar att man ar arlig till sig sjalv och gor sadant som man tycker ar ratt. Det ar alltid svart att forklara varfor man ar vegetarian, fast nu borjar det bli lattare! Om vi som folk inte hela tiden undrade varfor eller inte respekterar beslut av andra, skulle varlden kanske bli lite lattare att leva i.

 • Reply Helena 29 maj, 2013 at 07:51

  En sak till nu jag last artikeln, jag har lite vad man matar kor med spelar heller ingen roll, men ekologiskt kott ska ju helst vara kor som matas med gras (som inte ar bra for miljon), inte far problem med att de sager att ekologiskt har inte med frakten att gora. Det tycker jag ar fel. Da kan man ocksa saga att mediciner eller hormoner osv. Vi borde ha ett marke som ar eko plus eller liknande som och betyder att miljon inte skadats av frakt.
  En annan viktig sak ar att forra aret kom tva stora studier ut som tittade pa naringen i ekologisk mat (som inte ar battre tyvarr) och en annan slutpunkt var att eko produkter inte ar battre for miljon heller. MEN, marken dar eko odlas, ar en battre miljo till djur och vaxter. Se har: http://www.newscientist.com/article/dn22240-organic-food-no-better-for-you-or-the-planet.html

  • Reply hildashem.se 29 maj, 2013 at 07:56

   Du har en väldigt bra poäng där. Ett eko plus-märke skulle vara bra. Man vill ju gärna få så mycket vägledning om vad som är bra, som möjligt. Ska kolla in länken.
   Ha en fin dag! 🙂

 • Reply Helena 29 maj, 2013 at 07:54

  jaha, dar forsvann text nu iborjan – har lite problem idag med att skriva har!
  Skulle saga att jag har lite problem med artikeln dar det star att frakt inte har med ekologiskt att gora. I min tanke har det mycket med det att gora, och det ar viktigt att vi inte glommer sadant och gommer oss bakom 'ekologisk'. Frakt i energi konsumption har ju en jattestor del av klimat forandringar och hotar var miljo.

 • Reply Huset på Backavägen 3 juni, 2013 at 10:07

  Precis som mig, har svårt att marknadsföra mina åsikter eller mig själv fast jag vet precis vad jag tycker. Jättefin blogg!
  Ha en bra dag / Anki

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.