inspiration, mina funderingar

Goda gärningar

 

Det är så enkelt att kunna sprida lite glädje och goda gärningar. Anstränger man sig bara lite extra så kan man göra många medmänniskor glada på en dag. Det behöver inte ske några stordåd, bara man gör något. Några grejer som man kan göra för att göra andra glada:

 • Var en god lyssnare. När någon berättar något, lyssna verkligen på vad hen har att säga utan att avbryta eller fundera över vad du ska säga härnäst.
 • Var allmänt snäll och trevlig mot alla du möter.
 • Baka en kaka (eller köp en) och bjud kollegorna/familjen/grannarna på.
 • Sätt in dagens ros i lokaltidningen till någon som du tycker förtjänar det, det är ofta enkelt och finns på tidningarnas hemsidor. Det brukar dessutom vara helt gratis.
 • Ge en komplimang till någon. Allt för ofta så tänker man att någon är fin i håret,har en snygg jacka eller bara är otroligt trevlig. Tänk det inte bara, utan säg det högt. Du kommer att göra den människans dag.
 • Le åt en okänd på gata, i affären eller på bussen. Det smittar!
 • Häll upp en kopp kaffe/te till en kollega utan att denne förväntar sig det.

Om vi alla som läst detta gör minst en sak av ovanstående punkter idag, så skapar vi tillsammans en lite, lite trevligare värld. Det är inte ens svårt och faktiskt så blir man själv lite glad på köpet, och det skadar aldrig 🙂

Trevlig helg!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply hjosara 21 februari, 2014 at 08:15

  Blir alltid glad av att läsa din blogg, och ibland extra varm i hjärtat, dagens tips är precis dom jag brukar försöka sträva efter, det är så lite som kan göra skillnad, oavsett om man får ta emot ljusglimtar eller när man är en, som du! 🙂 Kram på dig!

  • Reply hildashem.se 21 februari, 2014 at 09:04

   Men tack snälla! Jag önskar dig en fin och solig dag!
   Kram på dig!

 • Reply Helena 21 februari, 2014 at 08:19

  I allmänhet tycker jag att människor i England är väldigt vänliga. Tom i London ser man varandra i ögonen, ler, gör kaffe till andra, ger upp sittplatser osv. Varje dag får jag och ger jag komplimanger. Jag har blivit en bättre människa efter att ha bott här många år.

  • Reply hildashem.se 21 februari, 2014 at 09:05

   Vad kul att höra. Vi svenskar borde bli lite mer som engelsmännen i detta avseende, förstår jag. Jag tycker att vi börjar idag! 🙂

 • Reply Åsa 21 februari, 2014 at 08:38

  Tänkvärt inlägg. Jag försöker göra det där, bara att le åt någon okänd man möter på gatan, i affären eller vad som kan ju vara en life saver på riktigt. Det är ju faktiskt inte så svårt att bjuda på det eller en komplimang egentligen och jag mår bättre själv av det känner jag också. Sen det är klart, vissa dagar har man ett åskmoln över skallen och då vill man ju helst inte gå ut alls, haha, fast då kanske man får tillbaka det av någon annan och så fungerar det bägge vägar!

  • Reply hildashem.se 21 februari, 2014 at 09:06

   Ja, precis att le åt någon kan göra stor skillnad. Och det är faktiskt inte så svårt om man bara tränar lite på att våga, sedan går det av bara farten. Jag kom på att jag hade glömt att ta med, det självklara, leendet så jag uppdaterade listan med det. Tack och kram! 🙂

 • Reply Min KuriÅsa Värld 21 februari, 2014 at 09:18

  Bra att påminnas om! Jag ger alltid komplimanger till folk och märker att de är väldigt ovana att få det! Visst är det synd? Hur lätt som helst att ge, och underbart att få:) Ett annat tips är att låta någon gå före i kassakön. Alltid uppskattat! Till dig vill jag säga att du har en underbar blogg som tillhör mina absoluta favoriter!
  Kram Åsa

  • Reply hildashem.se 21 februari, 2014 at 09:49

   Ja, det märks att många är ovana vid komplimanger, det måste innebära att vi alla måste bli bättre på att ge dem 🙂
   Vilken bra idé med kassakön, det kan verkligen göra folk glad. Tänk att det är så lätt! Tack snälla för dina fina ord, och tac för att du besöker mig 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 21 februari, 2014 at 09:43

  Det lovar jag. Jag ska börja med en kram till Monkan:) Här dår du en virtuell kram FiaPia. Ha en härlig fredag och helg. Stora kramar Linda C

  • Reply hildashem.se 21 februari, 2014 at 09:51

   Du är verkligen bra på det där Linda, du är duktig på att ge komplimanger och peppa andra. Det är en fin egenskap! Stor kram till dig och en till Monkan! 🙂

 • Reply cafenoHut 21 februari, 2014 at 09:49

  I have read your post via google translate and It is so lovely, I'll try your all items today! Promise..
  Lots of love…

  • Reply hildashem.se 21 februari, 2014 at 09:53

   Thank you! You are a fantastic inspiration!
   Love tou you! 🙂

 • Reply Bodil Morse 21 februari, 2014 at 13:31

  Så sant så!
  Jag får faktiskt säga att Amerikanarna är väldigt duktiga på vad du radat upp. De är tom vänliga i trafiken, i alla fall här i Vermont.
  Kram Bodil.

 • Reply Elle 22 februari, 2014 at 21:03

  Vilken fin blogg jag hamnat i! Du skriver verkligen vad du tänker och har en massa kloka ord att dela med dig av.
  Mina goda gärningar idag var att kliva upp halv sex (trots lördag) och skjutsa en god vän över hala vägar för att han skulle komma till sin första arbetsdag i tid. En annan god gärning var att hålla hinken till min magsjuka dotter – fast det hör väl till en mammas uppgifter, eller?
  Jag försöker annars att möta mina medmänniskor med ett leende, eftersom det är så jag vill bli mött av dem.
  Ska följa din blogg nu!
  Kram Elle

 • Reply Gabriella 22 februari, 2014 at 23:20

  Så sant och klokt så! Jag brukar påminna mig själv om flera av de punkterna som du nämner. Ibland är det så lätt att man bara tänker det för sig själv som du skriver om, men tänker man på hur kul det är att glädja någon annan eller hur glad man själv skulle bli för en fin kommentar t.e.x så är det ju väldigt uppskattat. Tack för många härliga och inspirerande inlägg på din blogg!
  Kram

 • Reply fianathome 23 februari, 2014 at 08:59

  Du är en mycket klok person. Så sant och så rätt!
  kram till dig
  Fia

 • Reply Emschen 23 februari, 2014 at 11:49

  Vet du nu sträcker jag på mig och känner mig stolt. Jag gör nästan allt det där, rätt ofta. Jag försöker alltid le mot någon som jag möter och se de i ögonen, jag brukar servera kaffe till mina kollegor och jag försöker att alltid vara en god lyssnare och en god peppare. Jag tycker att vänlighet är bland det viktigaste i världen, vänlighet finns det alltid plats för!

 • Reply Louise 24 februari, 2014 at 19:00

  Känns verkligen som att du lever som du lär i detta inlägg. Du känns som en såndär varm person som sprider glädje 🙂

  Om du vill ha ett diy tips kika in på min blogg 🙂

 • Reply Queen of Kammebornia 25 februari, 2014 at 09:17

  Underbart Sofia! Mer sådant i världen! Strössla varandra med finheter liksom. Jag skrev om goda spiraler häromdagen. Samma tanke. Jag tycker så mycket om dina fina etiketter att ha på tepåsarna och de där man kan ha på anslagstavlan och riva av. Underbara. Som du. Stor kram!

 • Reply jaana 5 april, 2016 at 20:03

  Fin blogg ♥

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.