odling

Grodda enkelt dina egna alfalfa

grodda alfalfa groddar

 

Den där krispigheten som färska groddar har är underbar, och att äta de på toppen av en god macka eller ett kex är otroligt gott. Man kan såklart köpa färdiga groddar i affären eller så kan man enkelt grodda sina egna. Det finns många olika sorters groddar men min favorit är alfalfa. Som en extra bonus så är de inte bara goda utan också nyttiga. Bra kombination!

Hur gör man då? Fröna köper du i din mataffär, de brukar stå på samma hylla som övriga fröer, ärtor och nötter. Har du ingen speciell groddningsburk (vilket inte jag har) så kan du ta en stor glasburk, ett gummiband och ett tygstycke som är så glest att det släpper igenom vatten, själv har jag valt en bit av en spetsgardin. Du kan också använda ett vanligt tygstycke och en hederlig sil.

 • Blötlägg 2 msk frön i ljummet vatten över natten, eller i cirka 8 timmar. De kommer nu att välla en hel del.
 • Häll av vattnet med hjälp av din “silduk” och skölj med ljummet vatten. Häll av vattnet igen och ställ burken mörkt i rumstemperatur med tygstycket över öppningen.
 • Skölj fröerna två gånger per dag i ljummet vatten, det är viktigt att de inte torkar ut utan att de hålls lite fuktiga.
 • Efter ca 3-6 dagar är groddarna färdiga att äta. Då kan du flytta dem till kylskåpet där de håller sig i ungefär en vecka.

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Aggie 20 januari, 2016 at 07:30

  Tack för tipset och påminnelsen till enkelheten av att grodda själv istället för att köpa 😉

  Aggie//mintekopp.se

 • Reply Märta 21 januari, 2016 at 07:48

  Jag groddar gröna linser på precis samma sätt, så gott 🙂

 • Reply Mellan skog och gård 21 januari, 2016 at 12:07

  Det är så gott att grodda. Jag upptäckte när jag planerade vilka fröer jag skulle beställa att blå lucern som man använder till gröngödsling i själva verket är alfalfa! Nu är jag sugen på att ta egna fröer och att ha att grodda av 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.