odling

Grödor från fjärran land

Ruccolan odlar jag i ett träkar på altanen – det funkar alldeles utmärkt.

Förra året fick jag ett ljuvligt brev på posten av en av mina fina bloggläsare – Farzaneh. Det var ett brev fyllt av olika fröer från hennes hemland Iran, det var många olika sorters blommor och så var det fröer av en persisk ruccola. Fröerna åkte givetvis i jorden i våras och det första som jag fått skörda denna säsong blev just ruccolan. Den är lite pepprigare i smaken än den vanliga ruccolan som vi är vana vid. Men mycket, mycket god! Stort tack för fröerna!

Ruccola är superenkelt att odla och alla kan göra det, en större kruka på balkongen räcker utmärkt om man inte har en trädgård. Det är ju så lyxigt att skörda några blad till varje måltid.

 

Nyskördad sallad är lyxigt och enkelt att odla.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply my white mess 3 juli, 2012 at 09:45

  Så snällt att skicka spännande fröer till dig.
  Hoppas det smakar riktigt gott
  kram Malin

 • Reply Vit dröm 3 juli, 2012 at 10:04

  Vad härligt att plocka sin sallad själv! Snällt av henne att skicka till dig och kul att få prova en annorlunda ruccola 🙂
  Ha en fin dag i solen!
  Kram Anna

 • Reply vala 3 juli, 2012 at 10:20

  Vad härligt Sofia, Jag är så glad att kom till nytta.
  Ha en fin dag.
  Kram Farzaneh

 • Reply creando 3 juli, 2012 at 12:19

  Så gott. Ruccola borde jag odla själv. Jag älskar ju ruccola 🙂

 • Reply VillaKarlslund 3 juli, 2012 at 13:26

  Låter spännande 🙂
  Lyx att plocka egenodlat,snart ska jag börja skörda min sallad:))

  Ha det finast:)
  Kraam Tina

 • Reply Carolines vardagsliv 3 juli, 2012 at 13:56

  ÅÅh vad det ser gott ut! Nu blev jag påmind om att jag glömt rucolan helt i år, och mannen i huset som gillar det så – nå jag hinner med en sen odling kanske 🙂

  • Reply hildashem.se 3 juli, 2012 at 13:59

   Det är inte försent att odla ruccola nu. Det växer snabbt! 🙂

 • Reply Sofia 3 juli, 2012 at 14:25

  Mmm, så gott!! Roligt att titta in här, välkommen till mig<3

 • Reply Mormors Fint 3 juli, 2012 at 16:28

  Ser ljuvligt ut. Det skall jag pröva, en vacker dag skall jag bli riktigt bra på att odla, bara växthuset blir klart och jag får bukt med sniglarna så. Tills dess får kruka på balkongen duga.
  Kram/
  Berit

 • Reply EM (elsamarianne) 3 juli, 2012 at 18:18

  Där blev jag påmind att jag glömt så ruccola i år. Jag brukar köpa säckar med jord, klippa ur en fyrkant och så direkt i påsen, liksom. Inte så vackert kanske, men jag har små pallkragar som de passar precis i. Men i år har jag glömt. Kragarna är fulla av gräslök som sprider sig…
  kram elsamarianne

 • Reply HannasHörna 3 juli, 2012 at 18:25

  Vad fint!!

 • Reply MammaElva 3 juli, 2012 at 20:05

  Nämen, vad gulligt av din bloggläsare! Ruccolan ser ju mumsig ut:)

 • Reply mest virkat 4 juli, 2012 at 06:15

  Vad kul att få en sån överraskning på posten 😀 Spännande med nya smaker med. Snart går C på semester och skall gjuta en stor "betongkruka" som jag kan odla i. Som permanent kommer stå nere vid lillhuset. Men jag skall nog bygga ihop såna trälådor att ha här uppe på altan med. Allt runt om oss är berg berg berg så går inte att odla i marken på speciellt många ställen. Själv är jag inne på andra omgången saft nu, fläder denna gång 😀

 • Reply Lina 4 juli, 2012 at 07:38

  Vilka snälla läsare du har. Skicka fröer så där. WOW! Och du, dina bilder får mig att baxna. Av välbehag. De är så vackra!

 • Reply Vardaxlyx 4 juli, 2012 at 08:05

  Såå gulligt att få presenter =)

 • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 4 juli, 2012 at 13:39

  Så härligt!! Och bra att odla på balkongen – för där slipper man sniglarna!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.