hållbart liv

Grön samåkning

 

I Sverige finns det nästan fyra och en halv miljon bilar. Det är otroligt många och många av oss reser varje dag mellan olika destinationer.

Själv så pendlade jag ensam i min bil varje dag innan jag sade upp mig för fyra år sedan, eftersom den vägen som jag färdades var nästintill omöjlig att pendla på annat sätt utan att behöva spendera halva arbetsdagen på olika bussar och tåg. Numera är det väldigt sällan jag är ute och åker men ibland händer det och ofta tar jag då bussen. Och när jag står där på busshållplatsen och väntar så svischar det förbi en massa bilar åt samma håll med en enda person i. Kanske ska flera av dem till destinationer i närheten av varandra, utan att veta om det. Så onödigt egentligen. Och så mycket trevligare det vore att resa tillsammans.

I somras fick jag höra om en sajt på nätet, GoMore, där man kopplar ihop just ensamma resenärer med potentiella passagerare. Vilket himla bra initiativ! Och vilken vinst på många sätt. Dels så spar man ju såklart på miljön i och med minskade utsläpp, man delar på bensinpengarna och framförallt blir det trevligare då man färdas tillsammans med någon och kanske får chansen på att lyssna på spännande berättelser. För mig som gillar att träffa och prata med nya människor känns det väldigt lockande. Jag nästan önskar att jag behövde åka någonstans så att jag kunde testa, men det får bli när det väl är dags. Jag kan ju inte ut och åka bara för åkandets skull. Eller?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Living by Miriam 11 september, 2014 at 09:46

  Gud vilken bra idé. Det har jag också saknat. Nu har jag turen att kunna samåka med min man. 🙂

 • Reply Thelma och jag 12 september, 2014 at 04:22

  Jag åker kommunalt till jobbet men ensambil till landet. Har dock tagit upp liftare vid två tillfällen. En hade missat bussen till Uppsala o en hade haft motorhaveri. Om en vecka ska jag på tj.resa till Linköping o åker mjölktåget ner men har valt att åka med projektledaren hem igen i bil. Jag tycker oxå om att åka bil med ngn annan – det gör en lite rikare

 • Reply Mormors Fint 14 september, 2014 at 13:39

  Jag skulle gärna samåka med någon, men det är svårt när man har oregelbundna tider. Buss är ju ett alternativ, om man har gott om tid.
  Kram/
  Berit

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.