småkakor

Goda hallongrottor med blåbär

goda hallongrottor

 

Jag försöker hålla mig till en ny regel här hemma gällande min godiskonsumtion. Om jag blir sugen på något sött får jag helt enkelt baka något gott för att stilla begäret. Så jag tror att det kan bli en hel del bakande den närmsta tiden. Och sedan jag bakade goda hallongrottor i helgen och frös in så har antalet sjunkit drastiskt och det är bara några enstaka kvar, eftersom jag upptäckte att de var otroligt goda att äta direkt från frysen.

Och trots att de heter hallongrottor så har jag inte ett spår av hallon i de goda kakorna eftersom jag helt enkelt inte hade någon hallonsylt hemma. Bara blåbär. Men det gick precis lika bra.

 

Goda hallongrottor

ca 25 st

200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 dl marsanpulver, jag använda mig av kok-marsanpulver och det gick fint det också.
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

hallonsylt eller blåbärssylt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och florsocker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner det i smörblandningen tills det blir en deg. Om du knådar degen blir kakorna snarare sega än spröda, men det beror på hur du vill ha dem.
2. Rulla degen till en snabel och dela den i ca 25 lika stora bitar. Rulla dem som bollar och lägg i små formar, 2–3 cm i diameter.
3. Platta till något och gör en liten grop i varje boll.
4. Lägg en klick sylt i varje grop.
5. Baka kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten. Om det blir kakor över, stoppa dem i en burk med tättslutande lock och stoppa i frysen.

Receptet kommer ursprungligen från Hembakat.

 

Är du sugen på fler småkakor kan du kolla mina receptsidor med småkakor eller andra godsaker.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Liselott 6 juli, 2016 at 06:48

  Haha den där metoden har jag också testat då jag tänkte att det nog skulle bli mindre sötsaker. Tji fick jag. Jag har aldrig bakat så mycket som då, tror jag. Vilken underbar bild förresten, så somrig och härlig.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 6 juli, 2016 at 08:32

   Attans. Ja, det lutar nog inte helt omöjligt åt det hållet här också. Men det återstår att se. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.