djur & natur, lantliv, Livet

Hej från blåbärsskogen

Plocka blåbär är en bra syssla – i ungefär 15 minuter för sedan tröttnar jag, men man hinner få ihop lagom många bär på den stunden i alla fall 🙂

Det är ljuvligt att vara ledig! Jag har fått smak för det och risken att jag fortsätter att bara drälla runt på dagarna är överhängande. Här fikas det, plockas blåbär, umgås med vänner och pysslas med odlingarna. Vi har även åkt runt i vackra Sverige i nästan en vecka och bara njutit och upplevt nya platser. Sverige har verkligen många pärlor att erbjuda och vi åkte in i nästan varje stad/ort vi passerade, bara för att se hur det såg ut. Min favorit denna resa blev Karlskrona – en mycket vacker stad. Även småvägarna utanför Karlshamns kust bjöd på mycket fint att se. Vi har besökt loppisar, fikat, ätit gott och njutit. Dock har jag inte ett endaste bildbevis, och detta trots att jag släpat med mig kameran hela vägen …

Hoppas att du också har en skön sommar!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Vit dröm 16 juli, 2012 at 10:58

  Mums vad gott! Men jag håller med dig om att en kvart räcker 😉
  Härligt fat!
  Ha en bra dag!
  Kram Anna

 • Reply Lina 16 juli, 2012 at 11:05

  Åååå semester. Det är så härligt. Och att vara iväg likaså. Gott med blåbär! Jag föredrar nog att köpa på torget framför att plocka om jag får välja. Kommer ihåg de långa skogsrundorna nr jag var liten och man skulle plocka bär. De tog liksom aldrig slut.
  Kram!

 • Reply Torborg 16 juli, 2012 at 11:28

  Man MÅSTE inte ta bilder… Koppla av du. 😉

 • Reply Alfebørn 16 juli, 2012 at 11:32

  Känner till det där att vara ute bland dem vackraste motiven men aningen så glömmer jag att kameran är med mig eller så har jag glömt den i bilen, eller ibland också i cykelkorgen ha ha
  så fint att bo nära blåbär.
  Kram från här vart vi har
  mycket mursten och röda tegeltak och duvor (= en stad norr om Köpenhamn)!

 • Reply Emma 16 juli, 2012 at 13:03

  Låter som en skön ledighet minsann! Själv har jag fyllt 40, vilat, läst böcker, loppat och nu bär det snart av till Köpenhamn 🙂

 • Reply MammaElva 16 juli, 2012 at 13:29

  Oj, så härligt det låter! Mys på!

 • Reply Kavallinskan 16 juli, 2012 at 13:57

  Låter härligt! Mums med blåbär!
  kram

 • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 16 juli, 2012 at 14:18

  Det låter som en underbar semester – det är det bästa att bara åka runt och ta dagen som den kommer! Härligt med blåbär också. Vi har inte kommit ut i skogen ännu… men jag har skördat både svarta vinbär och rabarber idag i alla fall. Kram

 • Reply Annika GW 16 juli, 2012 at 18:58

  Blåbär är för mig ,sommar i Stockholm skärgård. Där växte jag upp och vi plockade mängder med blåbär varje sommar. Annika

 • Reply A. Cson. 16 juli, 2012 at 19:17

  Ååå! Lyx! Nu blev jag allt lite avis! 😉

 • Reply fianathome 16 juli, 2012 at 19:33

  Lyxigt värre! Synd du inte hojtade till vid Karlshamn – kunde bjutt dig på en fika 😉
  kramelikram
  Fia

 • Reply snede 16 juli, 2012 at 19:45

  Blåbären är ju hur stora som helst och det finns i massor,åtminstone här på Finska sidan.

 • Reply Laila 16 juli, 2012 at 20:06

  Vad härligt det låter. Ett underbart sätt att ladda batterierna på. 🙂

 • Reply Handverkarna 16 juli, 2012 at 23:00

  Hej Sofia! Vilka fina magasin du gjort! Snygga foton med stilrent och kreativt innehåll. Vi på Handverkarna.se driver ett inspirationsgalleri för pyssel och handarbete och tog oss friheten att länka till dina magasin.

 • Reply Kia 17 juli, 2012 at 10:30

  Blåbär plocka jag och A för en vecka sen på tomten. 1 timme och 1 ½ liter blev det.

  Kul att bila runt lite. Vi drar på torsdag uppåt landet innan vi svänger ner i Finland.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Wickans Wäxthus 17 juli, 2012 at 13:25

  Men nu var du duktig! Jag brukar käka några när jag är ute med hunden i skogen och tänker att "NÄSTA GÅNG – då SKA jag ta med en kopp och plocka med mig hem" Hittills har jag inte gjort det…

  Det är ju både gott och nyttigt. =)

  Ha en bra dag! Kram Wickan

 • Reply creando 17 juli, 2012 at 17:14

  Har ni också varit i Karlskrona!? Vi också. Och jag är förälskad i staden. Sååå fin. Vi återvänder helt säkert igen 🙂

  Kramar

 • Reply Åse - Interiörguiden 17 juli, 2012 at 19:26

  Mmmm så gott med blåbär!!!

 • Reply Annie 18 juli, 2012 at 06:09

  Blir alltid lika glad när någon nämner något fint om min hemstad, man blir lätt hemmablind, men genom andras ögon har jag upptäckt Karlskrona igen. Också kul att du kikar in här för att uppdatera oss om din semster, det är mycket uppskattat! 😀

 • Reply Rebeccas DIY 18 juli, 2012 at 07:52

  Jag ser det som ett sundhetstecken när en bloggerska inte fotar en masa på semestern 🙂 Så har det varit för mig med, medan vännerna springer runt med kameror och telefoner och tar bilder på allt. Hoppas du får vara ledig ett tag till, det är du verkligen värd.
  Och idag skiner solen!!

 • Reply Ms. M 18 juli, 2012 at 17:52

  Oj blåbär! Jag ser framemot att få laga en blåbärspaj 🙂 Har bara tappat bort bästa receptet som jag hade hittills.. :-/

 • Reply Frida 18 juli, 2012 at 20:25

  Har inte varit ute och plockat blåbär än (trots att jag bor med skogen intill husknuten) men borde kanske göra det i helgen 🙂

  Kram Frida

 • Reply Gabriella 19 juli, 2012 at 20:53

  Underbart med blåbär!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.