I helgen gjorde jag egen glass i min glassmaskin för allra första gången. Eftersom jag aldrig gjort det tidigare så läste jag noggrant på hur varje steg skulle göras. Dock så missade jag en rätt viktig punkt; att glassblandningen inte fick koka. Så det gjorde den såklart. Vilket innebar att den där fluffiga fina konsistensen som jag hade fått till försvann snabbare än en skrämd iller. Och när det väl är gjort så går det liksom inte att göra ogjort. Det blev gott ändå, men lite mer kompakt än det borde blivit. Eftersom det blev äggvitor över så passade jag även på att göra några maränger till. Och chokladsåsen – den är enkel att göra och svinaktigt god att äta.
Glass med chokladsås
Vaniljglass
Receptet på vaniljglassen hittade jag hos Kryddburken, som hade väldigt pedagogiska steg-för-steg-bilder. Dock bytte jag ut mjölken mot mandelmjölk, vilket går alldeles utmärkt.
Chokladsås
Denna ljuvliga sås är svår för mig att skriva ner ett exakt recept på, för jag gör den alltid på en höft. Men jag gör ett försök:
50 g smör
3/4 dl rårörsocker
2 msk ljus sirap
1 msk kakao
1 dl grädde
Smält smöret i en kastrull, tillsätt övriga ingredienser och koka upp, låt sjuda ett par minuter. Klart.
Maräng
Receptet på enkla maränger hittade jag hos baka.
//Sofia ♥
6 Comments
Jag har ätit hemgjord glass en gång och jag minns mycket väl hur gott det var. Sedan dess har jag drömt om en egen glassmaskin, en dag ska jag skaffa mig en och göra egen glass.
Signe
So delicious ♥
Ha en trevlig dag
Rosine ♥
Mums! Trots kylan blir jag sugen på glass 😉
Har nyligen fått en glassmaskin men inte kommit mig för att testa, men nu blev man ju lite sugen. Ska definitivt kolla in kryddburken, steg-för-steg beskrivning låter som min melodi 🙂
Ja, gör det! Men var noga så att det inte kokar 😉
Så gott det ser ut! Och vilka snygga maränger du har fått till!