odling

Höst i köksträdgården

Det känns lite vemodigt. Under sommaren var jag i min köksträdgård minst en gång om dagen och pysslade, vattnade och pratade med mina grönsaker. Nu blir det på sin höjd en gång i veckan. Den behöver inte min hjälp på samma sätt nu. Jag har fortfarande mycket mat kvar att skörda i form av rödbetor, palsternackor, morötter, potatis och lök. Matkontot de senaste 3 månaderna har legat på ca 500 kr/månad till skillnad mot de 3000 kr/månad som är brukligt för vårt hushåll. Det lönar sig verkligen att odla eget … fast om man delar upp det på alla timmar jag lagt på det så blir det inte en särskilt hög timlön. Och att vi spar pengar på odlingen är inte huvudsaken – det är en bonus. Det är lyckan att få äta sin egenodlade mat, och se de små fröna utvecklas till stora fina grönsaker som är så tillfredsställande.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Rost och rädisor 29 oktober, 2014 at 14:10

  Glad för att jag hittade till din blogg. Har scrollat runt lite och den verkar så sund och trevlig.
  Verkligen ursnygga glas du har till dina lådor och så gott det är att fortfarande kunna skörda. Har märkt att min plånbok mår ungefär lika bra som din a det egenodlade på en månad och det blir man ju också glad av.
  Ha det så gott
  Anette

  • Reply hildashem.se 29 oktober, 2014 at 16:49

   Välkommen, jag är glad att du hittade hit. Jag kollade din blogg också och där fanns ju massor av intressant läsning eftersom våra intressen verkar vara gemensamma 🙂

   Jag önskar dig en fin kväll!

 • Reply Malin Steding 29 oktober, 2014 at 19:10

  Vilken skillnad! Ja, har man bara intresset för trädgård och odling så lönar det sig definitivt. Det känns lite märkligt att se dina bilder, att det fortfarande blommar och finns grönsaker att skörda. Här i Luleå är det bara grått och surt nu. Isen la sig på havet och det kom snö i en omgång men nu är allt borta igen. Det är den trista delen med hösten, när alla färger försvinner och det inte hunnit bli vitt.

 • Reply Hanna 30 oktober, 2014 at 12:30

  Ha en fin torsdag
  Hanna

 • Reply elo boost 31 oktober, 2014 at 01:57

  The page sounds good!
  I like it very much!
  ______________________
  If you want to Buy FIFA 15 Coins
  Place open http://www.fifa15buy.co.uk/fifa15.html

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.