lantliv, odling

Höst i trädgården

Nu har hösten sannerligen kommit och mina grönsaksodlingar har intagit en annan skepnad med ledsna löv och trötta blad.Men vackert är det ändå. Nattfrosten har ännu inte kommit hit men det dröjer säkert inte länge. Till dess gäller det att få in alla tomater och andra frostkänsliga växter. Sedan gäller det att sätta igång och städa så att det bara är att sätta igång att odla till våren igen. Det går runt, runt, runt. Och jag gillar årstiderna.

Basilikan ser väldigt ledsen ut.

 

Några gurkor finns ännu kvar att skörda.

 

Jag samlar trädgårdskompost i ett av landen.

 

Min njut-stol har stått utomhus hela sommaren och fått en fin patina.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Väderomslag 5 oktober, 2012 at 06:03

  Jo, visst är det så att hösten är här. jag gillar det. Idag är det en otroligt klar och frisk morgon. Ett tips är att göra tomatmarmelad av de omogna tomaterna. Det är jättegott! Jag skrev om det på min blogg för någon vecka sedan.

  Ha det skönt!
  //Jenny

 • Reply Tyg och otyg 5 oktober, 2012 at 06:31

  Jag plockade in alla mina tomater för ett par veckor sedan. Förra året hängde jag upp dem för att mogna i ett fönster, men i år gjorde jag som du tipsade om härförleden och lade dem i en korg och skål tillsammans med några äpplen. Det funkar finfint och de mognar undan för undan i lagom ät-takt. 🙂

 • Reply Tess på Tilda och Mamma 5 oktober, 2012 at 06:50

  Här i norr plockade jag in tomaterna för tre veckor sedan när vi hade frost. Nu njuter jag av dom på köksbänken där dom mognar allt eftersom. Trevlig helg /Theres

 • Reply Vitsippan 5 oktober, 2012 at 07:14

  Hej Sofia !

  Så skönt att för en gångs skull läsa om någon som gillar våra årstider,det gör jag med.Längtar till våren nu, vi hoppar över höstrusket, lite vinter med sol och gnistrande snö och tö sedan spirar det strax igen.

  I år har jag inget ätbart, Chilin har nyss börjat blomma.Tar väl in en av dem.Prinsen tar ju all plats där växter trivs.
  Om jag nu ska näta in balkongen är det lönt att plantera något till nästa vår.

  Du skrev så rart till mig.Prinsen dricker ofta vatten,har två skålar.Kanske blivit lite bättre,nu är han betydligt lungare, i börjar nervös.Det hade nog varit stökigt i hans förra hem.

  Kram och ha en fin Fredag

 • Reply Vit dröm 5 oktober, 2012 at 08:19

  Oj vad mycket tomater!!
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram Anna

 • Reply Futu 5 oktober, 2012 at 08:35

  Jag såg ett tips på vad man kan göra med gröna tomater hos http://ekotankar.blogg.se/ det kan du kolla upp 🙂

 • Reply Anette Ryan 5 oktober, 2012 at 10:01

  Vad vore livet utan årstierna. HAde man inte skiftningarna skulle man ju inte uppskatta och längta. Därför gillar jag klimatet här i Victoria, vi har också 4 årstider men inte med så drastiska skillnader som i Sverige. Men jag tror definitivt att det är skiftningarna som gör att jag trivs här. Skulle ha svårare för att bo norr ut där det är "sommar" jämt.
  Härligt med den sista skörden. Det är skönt med vilan också som infinner sig efteråt när man inte måste gå ut till landen och fixa.
  Ha en hälrig helg!
  Kram Anette 🙂

 • Reply Jennica... 5 oktober, 2012 at 18:55

  Njut-stol. Vilket underbart begrepp! En sån ska jag skaffa mig nästa år!
  Kram Jennica

 • Reply creando 5 oktober, 2012 at 20:22

  Underbara skatter i din trädgård!
  Kramar

 • Reply The Rosegarden in Malevik 5 oktober, 2012 at 20:33

  Hej Sofia
  ja jösses nu e allt hösten här…men vi går ju mot våren snart.sååååååååå 🙂 fint med en njut-stol 🙂

  å missa nu inte…..

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply Hajan 6 oktober, 2012 at 11:48

  vilket bra namn på Din stol, det skulle vi ha lite till mans
  En njutstol
  kram

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 6 oktober, 2012 at 11:50

  Tittar in och önskar dig en fantastisk helg, kram Maria

 • Reply AE 7 oktober, 2012 at 19:37

  Jag har hört att om man lägger omogna tomater på en tallrik tillsammans med ett äpple – så mognar tomaterna snabbare. Vet inte om det funkar, du kan väl prova?
  Ha en go vecka!
  Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.