odling

Hösten avlöser sommaren i växthuset

Nu börjar sommarodlingarna sjunga på sista versen. Det finns en del kvar att skörda men efter det så återstår det att lägga alla växter på komposten så att de blir jord inför nästa säsong. För ett par veckor sedan påbörjade jag höstsäsongen genom att så bladgrönsaker såsom spenat och olika salladssorter i de tomma bäddarna i växthuset. Jag tänkte att så så många frön jag får plats med så snart resterande sommarplantor är borta, så att jag kan fortsätta skörda ätbart så länge det går. Men de sköna kvällarna när jag legat på soffan i växthuset är nog över … om jag inte vill klä mig i vinterkläder förstås.

//Sofia ♥

växthus pepparkakor   växthus chili

växthus oregano

växthus vattenkar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elisabet :) 7 september, 2015 at 06:36

  Ser hur mysigt ut som helst. Ett litet växthus skulle inte vara så dumt. Lite svårt bara, när en bor i lägenhet ….

  • Reply hildashem.se 7 september, 2015 at 15:45

   Ja, det kan ju blir svårt förstås … men om du har en balkong kan du ju utnyttja den. Och har du inte en balkong kan man odla mycket på fönsterbrädorna också. 🙂

 • Reply Anna Back 7 september, 2015 at 06:55

  Kan du inte visa fler foton från ditt växthus så man får drömma lite mera om att skaffa ett eget. Tycker alltid det är så spännande att få kika in på andras odlingar.

 • Reply Thelma och jag 7 september, 2015 at 14:07

  Jag vill också se mer av växthuset. Vad har ni för golv? Hur funkar avrinningen? Vad är odlingslådorna byggda av för typ av virke? Mer om dina odlingar också. Det ser så himla fint ut /pia

  • Reply hildashem.se 7 september, 2015 at 15:50

   Kul att du vill se mer av växthuset. Golvet är en blandning av sten och trä. Avrinning har jag ingen inne i växthuset, men jag har en hängränna utanför där jag samlar upp dagvattnet som hamnar i en tunna och som jag sedan vattnar med. Bänkarna är byggda av spillvirke av asp, för det hade vi ändå liggande i garaget.

   Det kommer säkerligen att komma fler bilder från mitt växthus men under tiden kan du kolla på mina gamla inlägg som innehåller växthuset: http://www.hildashem.se/search/label/v%C3%A4xthus
   Och mina inlägg om odling: http://www.hildashem.se/search/label/odling
   Kram Sofia 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.