odling

I senaste laget

 

Den här hösten har varit så fin att jag inte riktigt hunnit fatta att det alldeles strax är vinter. Därför har jag också helt glömt bort att det var dags att sätta vitlöken inför nästa år. Så fort jag fick möjlighet köpte jag mig två ekologiska vitlökar i grönsaksbutiken och dagen efter kom frosten. Men turligt nog så var det ju bara minusgrader några dagar, därför har jag nu i det murriga mildvädret skyndat mig ut för att peta ner klyftorna i jorden och hoppas på det bästa. Helst ska man ju sätta sätta dem innan frosten anländer. Men saker blir inte alltid som man tänkt sig helt enkelt. Men det kan gå bra ändå.

 

odla-vitlok-pa-hosten 2 odla-vitlok-pa-hosten-3

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 27 november, 2015 at 07:23

  Jag håller tummarna för att det tar sig även om frosten kom och gick. 🙂

  Kram Ulrica

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 27 november, 2015 at 14:50

   Tack Ulrica, jag tror att det ska gå vägen ändå. 🙂
   Jag önskar dig en härlig helg!
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 19 januari, 2016 at 10:43

  Jag har prövat att odla vitlök som jag har köpt från butiken ett par gånger, och det börjar så bra och spirar framåt våren men rötterna blir inget av så ganska snart efter skotten har kommit så dör de.. läste någonstans om att vitlök en köper i butik (trots att den är eko) är programmerad för att inte kunna gro. Eller gjorde jag bara något fel?

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 januari, 2016 at 16:06

   Det kan säkert stämma i många fall att det inte funkar med “vanliga” vitlökar från mataffären. Jag är ingen vitlöksexpert så jag kan inte riktigt svara på detta. För mig har det funkat med eko-vitlökar som jag stoppat i jorden. Men det finns ju särskilda sätt-vitlökar som är gjorde för att odla. Du kanske ska prova det nästa gång. Jag håller tummarna för att det går bättre. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.