Livet

I väntan på något bättre

 

Just nu håller jag på med något som jag tänkt att göra länge men dragit mig för. Jag ska flytta min blogg till WordPress, jag har funnits här på Blogger i snart 5 år, men jag känner mig lite begränsad då verktyget inte utvecklas samt att jag faktiskt inte äger mitt material själv när en använder sig av ett bloggverktyg – Google i det här fallet.

Så nu är det dags att ta tag i den gamla surdegen som legat länge nog. Jag hör så många lovord om WordPress, och jag har jobbat i det lite grann under åren men aldrig riktigt lärt mig att älska det. I och med den här flytten hoppas jag på att jag ska börja tycka om det lika mycket som en smaskig kladdkaka. Dock är det ett massivt arbete, rent tekniskt, att flytta 1500 inlägg och en massa annan information och att få det att se ok ut. Ni kommer att känna igen er när bytet sker, men förhoppningsvis blir det en liten uppfräschning. Fram till att allt är klart (inom den närmsta veckan) kan det ske konstigheter här, men det är alltså inget att bry sig om.

Adressen www.hildashem.se kommer att vara densamma så som besökare behöver du inte tänka på något – bara vänta på att det blir bättre.

//Sofia 

PS. Om du har gjort samma resa och har viktiga tips eller erfarenheter att dela med dig av får du gärna göra det. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Helena 19 september, 2015 at 18:16

  Först måste jag börja med att säga att du har en mycket trevlig blogg. Jag har följt dig ett tag via Bloglovin, men inte kommenterat något. Du funderade över erfarenheter av olika bloggmotorer och jag har lite erfarenhet av både blogspot och wordpress. Jag flyttade över från wordpress till blogspot, men har kvar min wordpressblogg som ligger i paus. För mig handlade om att jag i gratisversionen på wordpress inte kunde hantera reklamen, medan jag slipper reklamen på blogspot i gratisversionen. Tekniskt sätt tycker jag wordpress är mycket bättre och deras app fungerar bättre i min Iphone än blogspot. Om jag valde att betala för min domän som du har gjort skulle jag definitivt använda wordpress. Finns många fler möjligheter. Och jag gillar wordpress som verktyg. Nackdelen är att få som använder blogspot väljer att kommentera på wordpress då de måste lämna sin mejladress. Önskar dig all lycka till! Fin lördagskväll till dig!/Helena
  Ps. Det finns en finns en exportera/importera funktion i wordpress som jag tror är lätt att använda vid överflytten. 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 22 oktober, 2015 at 14:42

   Ursäkta min väldigt sena respons på din kommentar, jag missade den nog mitt uppe i allt stökande med bloggen. 🙂
   Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter. Jag gillar verkligen WordPress nu när jag kommit igång och fått det mesta att fungera, dock har jag en del jobb kvar med gamla brutna länkar och gamla inlägg som behöver fixas till, men jag tar en sak i taget. 🙂

 • Reply Clara Edvinsson 21 oktober, 2015 at 09:20

  Vad fin din sida blev efter flytten! Älskar den stilrena designen, men att den har en touch av dig.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.