mina funderingar

I väntan på något härligt

Varje år när semestern närmar sig så är det samma visa. Jag blir tröttare och tröttare ju närmare den kommer. När sista dagen innan semestern kommer så känns det som om jag inte hade orkat en endaste dag till. Och nu har jag bara en vecka kvar att jobba innan det är dags att ha lite sommarledigt. Så nu kör jag hårt för att kunna ta ledigt med gott samvete. Som egenföretagare finns det alltid lite till att göra … det tar liksom aldrig slut men jag har satt upp beting på saker som jag ska ha klarat av innan jag kan hänge mig åt att drälla runt och ha ledigt. Jag gillar att ha sen semester eftersom det är skönt att veta att jag har något härligt framför mig. Eller som Nalle Puh skulle ha sagt: ”Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles
innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre
.”

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Eva Lundberg 7 juli, 2014 at 06:51

  Ja visst är det svårt som egenföretagare att bara bryta och ta semester… Men så nödvändigt! Jag har gjort misstaget att "bara göra lite till" några år, och i ett par fall vara tvungen att jobba större delen av den tänkta semestern – och det känns när vintern är tillbaka. Tänk på att det är lika viktigt, om inte t.o.m. viktigare, att ta semester – eftersom företaget hänger på att du trivs och mår bra!
  Kram Eva, Tinibelli (som ska försöka låta det bara vara semester denna vecka… ; )

  • Reply hildashem.se 7 juli, 2014 at 08:37

   Du har helt rätt. Det är jättenödvändigt att ta ledigt för att orka till hösten. Jag gjorde så de första åren som egenföretagare men, precis som du säger så var krafterna helt utarmade när vintern kom. Nu ska jag ta ledigt och njuta länge av sommaren 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Elle 7 juli, 2014 at 07:05

  Att du är trött visar att du behöver semester!
  Här i Tyskland har mina barn idag sin första sommarlovsdag. Själv kommer jag att jobba timvis under hela sommaren för att kunna hålla mig flytande. En och annan utflykt blir det nog, men vi bor ju i en vacker omgivning så det är ok det med.
  Ha en skön semester!
  Kram Elle

  • Reply hildashem.se 7 juli, 2014 at 08:38

   Ofta behöver man inte åka så långt på utflykt för att det ska bli bra. Vi åker ofta på korta dagsutflykter – och de är underbara. Det finns massor att se i närområdet, det gäller bara att öppna ögonen 🙂
   Jag önskar dig en härlig sommar!
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.