odling

I väntans tider

Växthuset ligger i dvala. Men snart hoppas jag få riva igång säsongen ordentligt med gröna små spirande skott. Jag är en ganska otålig person. När jag väl tagit mig för något så vill jag att det ska hända nu. För snart 2 veckor sedan satte jag årets första frön; chili, paprika och physalis. De där fröna är så otroligt sega i starten. Varje dag springer jag och tittar till de små krukorna, som än så länge bara är fyllda med jord. Det tar 20-30 dagar för dem att gro. Alltså; 20-30 dagar är väääldigt lång tid när man varje dag hoppas på att något ska ha hänt.

Men snart är tiden här då allt är sått och husets alla fönsterbänkar och bord fylls med små krukor med gröna skott, och jag får lägga all min vakna tid på att se till att alla trivs, mår bra och får det de vill ha. För om jag gör det; så belönas jag med massor med godsaker i sommar och höst. Och det är det värt. Tusen gånger om.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Malin Steding 13 februari, 2014 at 08:25

  Jag har en exakt likadan "kruka" eller vad man ska kalla det. Den och en mindre variant fick jag ärva efter min mormor.

  • Reply hildashem.se 13 februari, 2014 at 08:34

   Vad kul! Ja, de där blåvita krusen är en klassiker. Jag har alltid varit förtjust i dem men det var först för ett par år sedan som jag kom över ett par på loppis. Lyckan var total 🙂

 • Reply Mary 13 februari, 2014 at 11:07

  Åhh, det låter helt fantastiskt!! <3 Vill också!

  • Reply hildashem.se 14 februari, 2014 at 07:06

   Ja, du får sätta igång på din balkong 🙂

 • Reply Maria - Snickaregården 13 februari, 2014 at 14:59

  Den bästa tiden kommer nu, när man sår och ser att det gror och växer. Sann lycka när man får jord på fingrarna 😉
  Kram Maria

  • Reply hildashem.se 14 februari, 2014 at 07:07

   Ja, det är så häftigt och en underbar känsla 🙂
   Kram på dig Maria

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.