mitt liv som egenföretagare

Idag firar jag!

Idag är det faktiskt exakt 1 år sedan jag började jobba som egenföretagare på heltid. Det är det absolut bästa jag gjort. Jag är så lycklig och nöjd över att få styra mitt arbete helt på egen hand. Det finns dock inte längre någon som betalar in min pension, sätter in lön på mitt konto varje månad, betalar min privata sjukförsäkring, det finns helt enkelt inte några garantier för något alls. Allt är upp till mig. Men det är också det som är tjusningen.

Tidigare var jag anställd som Art Director men hade länge gått och drömt om mitt eget företag. Så när jag kom tillbaka från semestern i augusti förra året tog jag steget på darrande ben och sade upp mig från min tjänst som jag verkligen trivdes på. Rakt ut i ovissheten! Jag visste vad jag hade – men inte vad jag skulle få och det är ju ofta det som gör att man drar sig för stora förändringar. Men jag har inte ångrat mig en sekund!

Så det jag nu gör är att formge och illustrera böcker, broschyrer, förpackningar, kataloger, annonser åt olika företag och förlag. Och så driver jag ju webbshopen barntavlor.se också. Varje dag på jobbet är som en fest – jag är dödstrött och stupar i säng på kvällen men på dagarna har jag det fantastiskt kul!

Livet är för kort för att inte göra verklighet av sina drömmar. Glöm aldrig det!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Carin 1 oktober, 2011 at 06:08

  Stort stort GRATTIS till dig Sofia! Härligt med människor som vågar följa sin inre längtan!

  Kraaam Carin

 • Reply Lilla Kråkslottet/ Angelica 1 oktober, 2011 at 06:35

  Grattis på 1 årsdagen! Jag är sugen på att göra detsamma i framtiden! Men det är det där med tryggheten som gör att jag funderar lite till.
  Man kan ju lugnt säga att du har lyckats!! Är glad för din skull!
  Du gör SÅ mycket fint! Kram!

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 1 oktober, 2011 at 06:35

  Grattis på 1-årsdagen. Ja får man chancen så skall man ta den. Jag vet inte vad min nya chans just nu blir…men något helt annat är det….Ha en go dag, kramar Maria

 • Reply FaB Keramik 1 oktober, 2011 at 06:40

  Just precis! Hejja Sofia, du är BÄST!
  Kram Frida

 • Reply Helena N 1 oktober, 2011 at 06:44

  Ett supergrattis på din ettårsdag! Vad härligt att höra att du har "hittat hem" tack vare att du var så modig och vågade.
  Bamsekram från Helena

 • Reply Åse - Interiörguiden 1 oktober, 2011 at 07:39

  Grattis på ettårsdagen!

 • Reply Finurliga Fröken 1 oktober, 2011 at 07:59

  Grattis söta du! De är så härligt och inspirerande att läsa om hur du förverkligade din dröm. Kram

 • Reply Elvira Spekulerar 1 oktober, 2011 at 09:42

  Åhh, grattis bästa Sofia! Det är verkligen inspirerande att följa dig och ditt företagande. Det ger en liten gnista hopp och längtan om att själv våga ta det steget en dag. Måste bara komma på med vad först bara.

  Kram Elvira

 • Reply www.happygunhild.se 1 oktober, 2011 at 12:26

  Underbart! Grattis till dig! Jag gör nu samma sak. Och att läsa det du skriver boostar mig så in i helskotta 🙂

 • Reply Hanna 1 oktober, 2011 at 14:41

  Grattis
  Ha en fortsatt fin lördag
  Kram Hanna

 • Reply Kia 1 oktober, 2011 at 15:12

  Grattis på 1 års dagen Sofia.
  Kul att det gott så bra och hoppas det fortsätter så.
  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

 • Reply Kickan Style 1 oktober, 2011 at 15:36

  Ett stort grattis!! Är så imponerad på folk som verkligen vågar göra det dom vill!! 🙂

  Ha en fin helg!
  Kristina

 • Reply vala 1 oktober, 2011 at 16:46

  Grattis på 1 års dagen ,önskar dig all lycka i framtiden .

  Kram Farzaneh

 • Reply Ord & Känsla 1 oktober, 2011 at 19:00

  Grattis till dig!
  Vad roligt att det går så bra efter ett helt år. Ibland måste man prova för att veta. Som du skriver livet är alldeles för kort för att inte förverkliga sina drömmar!
  Jag hoppas att jag kommer att lyckas med det jag ska göra framöver. Jag kommer snart att berätta mer i min blogg…

  Ha en skön kväll!
  Kram Helena

 • Reply Fröken Kråknäs 1 oktober, 2011 at 20:04

  Så modig du var för ett år sedan och så bra det blev! Grattis på 1-års dagen!!

  Kramar Katarina

 • Reply Anonym 1 oktober, 2011 at 22:59

  Grattis! till Dig som vågade ta steget fullt ut.
  Du är jätteduktig!!! vilken disciplin Du har! (jag vet) det är lätt att mycket annat kommer i vägen när man har jobbet hemma, det är svårt att sätta gränser…så jag beundrar dig oerhört mycket och…Du inspirerar!!

  Önskar Dig en härlig söndag!
  kram lisamaja (Kärt och blandat)

 • Reply Hilla på My Woodhome 2 oktober, 2011 at 06:13

  Grattis Vännen!

  Första året passerat och jag glädja med dig!!
  Att vara sin egen och få göra det man brinner för måste vara glatt i hjärtat. Tror det finns många som har den drömmen!

  Jag själv har min dröm inplanerad….nu:-)
  Suger på karamellen lite bara..hihi…

  Kram Hilla

 • Reply Charlotta ♥ ohlovely.se 2 oktober, 2011 at 07:32

  Grattis till dig Sofia! Underbart. 🙂 Själv är jag inte lika våglig och håller på med mitt företag på fritiden. Den lilla jag har… men jag drömmer så klart om att säga upp mig så jag kan syssla med det jag älskar på heltid.

  Ha en fin söndag!
  Kram!

 • Reply MaddeSign 2 oktober, 2011 at 18:33

  Grattis! Vad härligt att du tog steget ut och startade ditt företag och att det dessutom går bra för dig! Jag älskar dina tavlor!

  Kramiz Madde

 • Reply Himlavit 2 oktober, 2011 at 19:49

  STOOORT GRATTIS på 1-års dagen… Ja visst är det härligt att ta steget och våga. Jag är visserligen bara halvvägs där då jag halvtid har webbutiken och halvtid jobbar på Sportlife, men det är en bit på väg och planer på heltid är i sikte 😉
  Jag beundrar människor som följer sin dröm så du är en av de jag beundrar =)
  Massa kram
  Tessan

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.