lantliv

Idyllen som försvann

 

Jag vaknar upp mitt i natten, utan att egentligen ha sovit, och inser att det inte går längre, jag måste ge upp. Vi har förlorat slaget. Naturen har vunnit!

 

Häromkvällen fick vi för oss att sova ute i naturen, i ett vindskydd. Jag har inte gjort det på länge och hade nog förträngt vissa delar av vad en sådan naturupplevelse kan bestå av. Vi packade en härlig kvällsmåltid, sovsäckar och liggunderlag och begav oss till ett vindskydd vackert beläget högt upp på en ås.

Kvällen började mycket bra och allt var precis som den idyll jag hade föreställt mig. Vi åt gott och kröp sedan till sängs i våra sovsäckar och snattrade oss till sömns. Efter bara en timma vaknar vi alla och vi viftar och viftar, men inget hjälper. I svärmar om tusen och åter tusen kommer de med siktet inställt på oss. Och när man öppnade ögonen var det som en svart vägg av surrande små prickar framför ansiktet och det kliade något infernaliskt överallt. Trots det tog vi nya tag och försökte somna om för att efter ytterligare några timmars viftande ge upp och inse oss besegrade av knotten. De vann och vi fick sönderbitna, med svansen mellan benen pallra oss ner för åsen och hemåt igen.

Snart gör vi ett nytt försök. Ett myggnät ska införskaffas och sedan ska vi vinna över knotten!

vindskydd idasen elda

En eld hör naturlivet till och håller knott och mygg borta.

solen upp vresrosor

Vi kom hem precis lagom till soluppgången över rosenhäcken.

 

//Sofia ♥

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Malin`s Diner 11 juli, 2015 at 14:07

    Allt låter vansinnigt mysigt förutom den svarta väggen. 😉 Jag kan tänka mig en natt i tält, men nog inte under bara himmel.

    Kram

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.