mina funderingar

Inga minnen kvar

 

Sedan jag började blogga och jobba med att fotografera så dokumenterar jag inget på min fritid längre. Tidigare så sparade jag alltid årsmappar på min dator, och de mapparna var fyllda med bilder från kalas, semestrar, utflykter och högtider som jag senare gjorde fotoböcker och album av. De senaste 4 åren har de där mapparna varit tomma, jag har inte en enda bild. Lite synd kan man tycka. Men samtidigt så känns det som att jag missar det som händer när jag ska behöva fokusera på att fånga allt genom kameralinsen, för att inte tala om all den tid som jag skulle behöva sitta framför datorn för att ta hand om alla bilder. Därför tycker jag att det är rätt så befriande och passar på att njuta i de situationer som jag annars skulle ha fokuserat på att fotografera. Jag får helt enkelt hoppas på att jag får behålla mitt minne intakt och kunna gräva ur på gamla dar när jag sitter i min gungstol med en spinnande katt i knät.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marja 7 mars, 2014 at 07:29

  Jag fotograferar ganska mycket och kan känna igen mig i det du skriver om att man missar ögonblicken när man ska hålla på att ta kort hela tiden men samtidigt så älskar jag att titta på mina gamla kort, så det är lite kluvet det där.

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2014 at 16:45

   Jo, jag håller med dig om att de tär kul att kolla på korten i efterhand 🙂

 • Reply Emschen 7 mars, 2014 at 07:38

  Jag är precis tvärtom! Jag tycker att jag upplever stunden bättre när jag ser det genom kameran för då är jag inte splittrad utan då fokuserar jag.

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2014 at 16:46

   Men åh, vad bra att du är fokuserad då. Det är ju en perfekt kombo 🙂

 • Reply Anonym 7 mars, 2014 at 10:51

  Jag såg en film som florerade på FB som handlade just om det där med att missa ögonblicket, faste det var mer att alla skulle fotografera för att lägga ut på sociala medier, den filmen gav mig en tankeställare om att man kanske ska låta bli allt sånt där och vara med när det händer istället. Jag tar lite bilder med min telefon för minnes skull men sedan blir de liggande i telefonen, jag borde göra något av dem 🙂
  Trevlig helg! Kramar från Irma

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2014 at 16:47

   Det ringer en liten klocka i bakhuvudet om att jag nog också har sett den där filmen, i alla fall en film på samma tema, och den vara faktiskt tankeväckande.
   Trevlig helg och kram till dig också! 🙂

 • Reply Living by Miriam 7 mars, 2014 at 11:04

  Ja det är svårt att få en bra balans. Jag vill gärna ha bilder om inte annat föt framtiden när man inte finns kvar. Jag minns själv att jag gillade att titta på bilder på bortgångna släktingar när jag var liten. Men samtidigt vill man inte bara ha en kamera i ansiktet på någon. Man gör det som känns bäst för stunden 😉

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2014 at 16:48

   Ja, balansen är nog bäst. Jag önskar att någon annan kan ta bilderna åt mig … för jag gillar ju också att titta på dem 🙂

 • Reply Hanna 7 mars, 2014 at 19:06

  Fin blomma och kruka
  Ha en fin helg!
  Hanna

 • Reply Rosine Apfelkern 8 mars, 2014 at 14:02

  ♥♥♥ Rosine

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.