hållbart liv

Inspiratör för hållbar livsstil 2015

För 5 år sedan, när jag sade upp mig för att bli egenföretagare började jag också tänka över mina konsumtionsmönster, som jag tidigare inte reflekterat över och det var startskottet till mitt intresse för hållbarhet. Efter det har intresset bara ökat och jag gör det jag kan för att leva ett mer hållbart liv. Ingen är perfekt, och inte heller jag, men jag tänker noga igenom alla val jag gör för att hitta hållbara alternativ, om möjligt. Det är inte särskilt ofta jag konsumerar nu längre, men när jag behöver något kollar jag alltid igenom second hand-marknaden först, för jag tycker att det är så mycket mer spännande med begagnade saker. Jag ser en sport i att hitta nya användningsområden för de saker jag redan har, allt för att kunna finna nya liv till sådant som jag tidigare kanske sett som utdömt och slängt.

Mitt intresse för att odla min egen mat har också växt under dessa år, numera är vi till stor del självförsörjande på många grönsaker under halva året, det är både roligt och känns bra. Vegetarian har jag varit nästan hela livet, från första början var det dock av etiska skäl men numera förstärker det min tro på det då det givetvis också är bra ur en miljösynpunkt. Det känns bra för varje sak man kan göra för att bidra till en mer hållbar värld. En kan inte göra allt, men alla kan vi göra något.

Nu har GreenMatch utsett Inspiratörer för en hållbar livsstil 2015, och jag är en av dem. Tack.

FinalAwardBaitBadge

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Malin 30 september, 2015 at 05:16

  Heja dig. Du är en toppen inspiratör!

 • Reply Angelica 30 september, 2015 at 05:30

  Grattis, vad roligt! Du inspirerar, så mycket! Stor kram

 • Reply Emschen 30 september, 2015 at 05:36

  va kul! Så härligt att ditt hårda arbete ger skörd.
  Maria (Made by Mary) har fått mig att tänka mer på hållbar shopping och nu är shopping som underhållning slut!
  Håller också på att starta upp ett projekt som har ekotänk.
  Vi måste ta hand om vår värld och alla som lever här.
  Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 2 oktober, 2015 at 16:36

   Det känns hoppfullt att man faktiskt kan ändra sig själv och sina beteenden. Jag har ändrat massor av mina beteenden de senaste åren. Det är aldrig för sent! 🙂
   Kram

 • Reply Kirsi 30 september, 2015 at 05:47

  Du är en bra inspiratör! ? Gillar din blogg väldigt mycket.

 • Reply { Rania Maria Photography } 30 september, 2015 at 07:46

  Hejja hejja! Så roligt, grattis! Välförtjänt 😀

 • Reply Choices by Annie 30 september, 2015 at 12:36

  Stort grattis till utmärkelsen.
  //Annie

 • Reply Ulrika Persdotter Dahlberg 1 oktober, 2015 at 15:06

  Hej och grattis till utmärkelsen. Heja oss! Tillsammans gör vi skillnad. / Ulrika Chic & Fair https://chicandfair.wordpress.com/

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 2 oktober, 2015 at 16:38

   Tack snälla! Och grattis till dig också! Tillsammans gör vi definitivt skillnad, och det tycker jag att vi fortsätter med! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.