pysseltips

Jag behöver din hjälp!

Det här är lika mycket en vinnarsituation för er som det är för mig. Det är så att jag är en av fyra deltagare i Dremels jultävling och det innebär att jag ska skapa så fina/roliga/bra/smarta juldekorationer som jag bara kan med verktyg från Dremel som jag fått. Det fina lilla verktyget kan en massa bra saker som att skära, slipa, putsa, gravera etc. i glas, trä, papper mm. Nu vill det till att jag hittar på fina och bra pyssel för att vinna. Därför tänker jag nu be er om hjälp med tips på pyssel som jag kan göra. För om jag vinner tävlingen så får en av er som tipsat en limpistol från Dremel – vilket borde ingå i varje pysslares verktygslåda.

Så snälla hjälp mig med tips på julpyssel – du kan ju tjäna en limpistol på kuppen.

Du kan vinna en limpistol från Dremel om du tipsar mig.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Anonym 7 december, 2011 at 13:14

  Kan du inte göra julgranskulor på något roligt sätt. Jag vet inte riktigt hur men du kan ju limma på lite kul grejer på några gamla kulor. Jag har lite dålig fantasi men vill gärna hjälpa till med tips 🙂

  Kramar från Vera

 • Reply Linda Andersson 7 december, 2011 at 13:25

  Mitt tips är att piffa till juldukningen genom att slipa i glas för ljuslyktor tex snöflingor och på gästernas glas deras initialer. Sedan kan du skära ut en julgran i trä att placera på bordet med små julrim på och klistra på fina papper 🙂

 • Reply Sara 7 december, 2011 at 14:45

  Så det går att gravera säger du. Det vore ju kul med gravyr på glasflaskor av något slag. En limpistol skulle sitta finfint till mitt pysslande 🙂

 • Reply Emma (lillsyrran) 7 december, 2011 at 14:52

  När jag gick på elprogramet så hade vi ett Uf-företag där vi "dremlade" i plexiglas och satt lysdioder i en "trä"bit så de som var "dremalt" lysstes upp. Du kanske kan göra en jultomte och lysa upp den med röda lysdiodrar. BLir väldigt fint att tex hänga i fönstret. En limpistol skulle vara välidt bra att ha, då man är lite pysselsugen då och då! OM jag hittar på bilderna, så lägger jag upp dom i bloggen. kram Emma

 • Reply Regina 7 december, 2011 at 15:00

  Gav just min kära mor en dremel i födelsedagspresent. Så himla rolig grej! Minislipen alltså

 • Reply Hanna 7 december, 2011 at 15:01

  Mitt tips är att göra en dörrkrans av julgranskulor, det tror jag skulle bli snyggt!

 • Reply Anonym 7 december, 2011 at 15:30

  Jag saknar verkligen snön efter två underbara vintrar. Skulle man kunna göra en snölykta av papp/glas/proslin? Sen kan man kanske inte ha ett riktigt ljus under men en käckt kopplad vanlig lampa? Det löser ElFia:) Snölyktan ska både gnistra och glimma. Tänk va fint utanför er dörr:)
  Kramar Linda C

 • Reply Titta in hos Thess 7 december, 2011 at 17:09

  Men du vilken rolig grej!!!!!
  Kanske köpa billiga glas och gravera fint och ha som ljuslycktor,massa olika på ett stort silverfat
  Jag tror nog minsann att jag skulle ha användning av en sådan i mitt nya pysselrum.

  Kram Thess

 • Reply Emilia 7 december, 2011 at 17:28

  Kan du inte göra en sån där flaggvimpel eller girlang eller vad det nu kallas? 🙂 Men juliga färger o sådär…

  Kramkram

 • Reply Helena, Craft and Creativity 7 december, 2011 at 19:03

  Klistra magneter på julgranskulor och sätt dem på kylskåpet…. Eller pynta en julöls-flaska med piprensare till horn, en röd pom-pom till nos och plastögon = en ren. Eller klistra en tomtemössa på en julmustflaska…. Hmm… ska fundera på om jag kommer på något mer. 🙂

 • Reply dagdrömmar i vitt 7 december, 2011 at 20:07

  Hej vännen, Jag graverar själv i glas. Det jag får mest beställningar på är vin eller chamagneglas. Där graverar jag in mottagarens namn på det en och på DET andra eller om det är fler på De andra, hihi. Där graverar jag orden "vän"
  ord som varmt välkommen, god vän, och kram är väl mysigt att mötas av när man sätter sig till bords;) och ser sitt glas.
  Jag graverar också små godisskålar. Då blir det bilder av godisnappar, skumsvampar och hjärtan. Klassiska godisfigurer som alla känner igen.
  Lycka till 🙂
  Kramkram<3nettan

 • Reply Denise 7 december, 2011 at 20:23

  Tycker det är så härligt med sydda godsaker alltså textilgodis. En polkagrisstång, lussebulle, pepparkaka osv.. eller piffa till den tråkiga vinflaskan och ge bort den i "gåbortklapp i juletider 🙂 Eller varför inte göra egna chokladaskar? Lyfter ur plasten chokladen ligger i och göra en egen och mycket mer personlig chokladask. Själv håller jag på att pynta min snygga garderobsblomma, då slipper vi dra in en gran i lägenheten! 🙂

  har lånat dina idéer, kika min blogg! =)

 • Reply popetotrora 7 december, 2011 at 21:15

  Köp fint gammal porslin på loppis och krossa det. Slipa bitarna, borra hål och häng upp. Fint pynt till gran, hänga i fönstret, dekorera paket och annat.
  Lycka till!

 • Reply Sanna 7 december, 2011 at 21:27

  Jag tänkte på vimplar med lite juliga färger, sen små bakelser som lussebullar, pepparkakor etc. som du kan sy och en massa fina julkort som du kan designa och pyssla ihop.

  Kram Sanna

 • Reply Fru Vallmo 7 december, 2011 at 21:50

  Jag kan tänka mig, att ett (eller flera)graverad glas med en av dina fina ugglor på, kanske en med en tomtemössa, skulle vara otrolig söta och speciell. Det kan vara drinkglas, eller glasburkar till kakor…. sånt skulle jag försöka göra om jag skulle var du 😉
  Kram
  Ute

 • Reply Yosofine 7 december, 2011 at 21:52

  Gå på loppisar (wich u love) och fynda allt från bestick till glas och gå loss med graveringsfantasin! Besticken kan du sedan limma fast på en bit hård kartong och sätta in i en ram som du snickrat ihop av trädgrenar/drivved. Julklapparna kirrade! 😉

  Kramar

 • Reply Fräknis 7 december, 2011 at 22:07

  Hmmm svårt, Men om jag hade en limmpistol så skulle jag ha gjort en stor stjärna av grenar och limmat ihop. Kanske klätt det med någon ljusslinga av något slag.
  Lycka till, du kommer säkert på något bra.

 • Reply view the horizon 7 december, 2011 at 22:12

  du som är så duktig på att texta och illustrera, skulle du inte kunna göra juliga skyltar på träbitar som kan putsas till så de ser slitna ut, med "upphängare" i metalltråd och utsmyckade med snöstjärnor eller hjärtan? texter typ "let it snow", "may all your christmas wishes come true", "ho, ho, ho!" osv.

 • Reply Anonym 8 december, 2011 at 20:55

  Hej Sofia! Här kommer några ideer;
  * ett fågelbord till hungriga vinterfåglar
  * underlägg till glöggmuggarna i trä, formade som olika pepparkaksmått och målade bruna med vit färg som kristyr * stylade sugrör; skär ut (mycket…) smala remsor av fina tapeter och klä in sugrör (har inte testat det själv än, kanske är för pilligt att limma, men värt ett försök?)

  Min man tipsar också om att det går att slipa rost på bilar med en Dremmel, men med det tipset vinner du nog inte tävlingen…

  Ha det så bra!

  Hälsningar,
  Jenny

 • Reply ida 9 december, 2011 at 15:23

  Det första jag kom att tänka på var ju såklart ljuslyktor, ljusstakar och fat i glas att ha kakor på. Det måste ju bli perfekt till fikat med dina fina tepåsar. 😉
  Värmande och upplysande i vinter mörkret.
  Kram!

 • Reply Anonym 17 december, 2011 at 16:59

  Kanske stjärnor i papper, sådär i närverstjärne stuk om du förstår. Jag har gjort sådana i olika storlekar, och de blir så fina att ha lite var stans såhär vid Jul. En av mina större kommer hamna i granen som toppstjärna! Andra minivarianter hamnar nog även dom i granen sen. De blir superfina i fönstrena också! Vill man så går det ju att återvinna lite även här, och använda tidningspapper eller sidor ur loppisböcker/böcker som man aldrig kommer läsa igen 🙂

  /Linn, linn_122@hotmail.com

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.