Livet

Jag har blivit lurad!

Nu har det hänt! Jag har under många, många år handlat massor av grejer på olika sajter på nätet och mest av allt på Tradera. Det har varit fantastiskt givande och jag har gjort många fina fynd som glatt mig mycket. Jag har både köpt och sålt prylar och alla jag handlat med, både köpare och säljare, har skött sig. Men så nu har jag gått på min första nit. Jag var ute efter en kompis till min dalahäst och ropade in en fin gammal häst på Tradera. Jag var så nöjd och förde över pengarna. Men jag fick aldrig någon häst. Jag blev blåst!

Med tanke på hur otroligt många affärer jag gjort på nätet och aldrig råkat ut för något så var det väl helt enkelt min tur nu. Men det är ju så surt. Jag såg så väldigt mycket fram emot den där gamla fina dalahästen. Men jag får helt enkelt se till att ropa in en ny när rätt tillfälle dyker upp. Har du blivit blåst av någon på nätet?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Längtans Hem 30 maj, 2011 at 15:15

  Hej Sofia! Usch då, anmäl det till Tradera OCH till polisen! Jag har blivit lurad en gång med, via samma site. Jga både säljer och köper massor via nätet och en gång ropade jag hem en Peak-jacka… Men näää, en superdålig kopia var det… Men jag polisanmälde det, hörde av mig till Tradera och min sambo hjälpte mig att pressa "säljaren" och det slutade med att jag fick tillbaka mina pengar 🙂 Så ge dig inte, man ska inte tiga stilla – bedrägeri är hemskt men det är gott att veta att man ändå KAN anmäla och hindra någon annan från att åka dit.

  Stå på dig!
  Det kan lösa sig 🙂
  Kraam!

 • Reply Ylva 30 maj, 2011 at 15:36

  Hej!
  Vad det är tråkigt att bli blåst. Hoppas att det inte rörde sig om nått större belopp. Vi blev blåsta en gång på tradera när min son köpte en lite dyrare elektronikpryl. Jag polisanmälde det på Traderas rekommendation. Det visade sig att dessa personer(det var två) hade lurat flera personer. Genom polisanmälan och våra vittnesmål gick det att sätta dit dem. Nu hade de ju inga inkomster så vi fick bara en liten del av beloppet tillbaka, men de blev i alla fall dömda.
  Jag har också gjort många affärer på Tradera både köpt och sålt, men bara blivit lurad en gång. I de flesta fall funkar det bra.
  Hoppas att du hittar en ny Dalahäst. Jag sålde en på Tradera men det var för nåt år sen.
  Ha det gott
  /Ylva

 • Reply Edtiaflicka 30 maj, 2011 at 15:43

  Nä fy!!
  Jag har aldrig råkat ut för det, men det har min syster. De var ett gäng som skulle hyra stuga i Sälen och de pratade med killen i telefon och förde över ett litet förskott på 500 per person…. Det visade sig att stugan fanns, men att den inte hyrdes ut!!! Jag tror inte att pengarna kom tillbaka igen…

  Usch ja…
  Kram Ida

 • Reply Ord & Känsla 30 maj, 2011 at 16:08

  Men det var ju väldigt tråkigt! Jag har inte blivit lurad, men vi betalade in en mindre summa en gång som inte blev något med. Minns inte riktigt vad det gällde.

  Hoppas du hittar en kompis till din dalahäst vid ett annat tillfälle:)

 • Reply Anna - dagar av lycka 30 maj, 2011 at 16:27

  Fy så tråkigt! Hoppas att det inte rörde sig om några större summor iallafall!

  Själv har jag inte köpt så mycket på nätet (men sålt desstomer) och ibland blir man lite faschinerad över hur folk beter sig. Prutar och prutar men hör inte av sig igen. Nä, då skänker jag hellre bort sakerna 😉

  Ha en fin kväll!
  /anna

 • Reply Emma 30 maj, 2011 at 16:30

  Tråkigt att du blev blåst 🙁
  Du får kontakta tradera angående detta

 • Reply Yosofine 30 maj, 2011 at 16:44

  Man blir så arg när det händer! Jäkla folk.. Jag har blivit lurad på en minispjälsäng och en vanlig spjälsäng. Här på Gotland, vilket inte är stort, och alltså inte så smart att göra. Nu har jag träffat flera som blivit lurade av henne, är nog bara en tidsfråga innan hon åker fast.. Kramar

 • Reply Lantligt i smultronbacken 30 maj, 2011 at 17:11

  Nä, vad tråkigt. Jag har också blivit lurad på Tradera och är mycket försiktig med näthandel. Jag anmälde iaf säljaren till Tradera och den blev avstängd iaf. Kändes lite bättre då de inte får fortsätta

  Kram Teres

 • Reply Vitsippan 30 maj, 2011 at 17:19

  Hej Sofia !
  Jädrans så förargligt.Rörde det sig om stora pengar,kan jag förstå att Du tar illa upp.Enda gången som jag råkat ut för något, var när Stay Friends drog för medlemsskapet utan att meddela mig.Så efter det spärrade jag mitt VISA.Och har spärrservice där jag betalar 375<.-/år för skydd åt min ID.Kanske låter mycket, men hellre det.Jag handlar med Klarna faktura.Handlar då och då över nätet.
  Nu senast till min Dotters 40-årsdag från Min lilla vrå i Ö-vik.Transporten kostade bara 139:-
  Tänk om jag kunde åka dit lika billigt.

  Jag som trodde att det skulle stå, att dalahästen var Made in China. så fel jag hade.

  Skriv och klaga har Du gjort det.Kanske det blivit något missförstånd.
  Tradera vill säkert veta om detta så den personen stoppas att göra likadant en gång till.

  kram Mi

 • Reply Jenny 30 maj, 2011 at 17:29

  Nä fy. Sånt gör mig så arg!
  Hoppas det löser sig!

  Ha en bra kväll!
  Kram Jenny

 • Reply hildashem.se 30 maj, 2011 at 17:35

  Så tråkigt att så många verkar ha åkt på blåsningar.

  Jag har anmält det till Tradera och jag är inte ensam om att ha blivit lurad av henne, verklar det som. Det handlade om ett par hundralappar och jag deppar inte ihop för det. Har jag tur får jag tillbaka mina pengar 🙂

 • Reply dagliga smulor 30 maj, 2011 at 17:45

  Usch, vad tråkigt att läsa. Nä, peppar peppar så har det inte hänt mig än. Brukar tänka mig för att inte köpa för dyra saker,ifall man skulle bli blåst så. Men det går ju aldrig att skydda sig helt tyvärr.

 • Reply Villa Carl Larsson 30 maj, 2011 at 18:08

  Jag har inte blivit lurad på pengar, men en del har hört av sig på saker man velat sälja på blocket för att vilja köpa varan och sen hör det inte av sig igen. Det tycker jag är riktigt tråkigt också, men egentligen ingen större skada skedd.

  Jag skulle inte våga ropa in saker på Tradera för några större summor. För det mesta kan man lita på andra människor men det finns många man inte kan lita på. Jag skulle aldrig lura någon.. men det är ju jag.

  Tråkigt för dig. Jag hoppas du hittar en kompis till din dalahäst och att det då är någon som är ärlig och skickar den åt dig.

  Kram Josefin

 • Reply A House With A View 30 maj, 2011 at 18:30

  Fy vad himla trist… Jag har ingen erfarenhet av att bli lurad men handlar inte så mkt via nätet. Fick mig en tankeställaren nu dock…

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

 • Reply Milas Rum 30 maj, 2011 at 19:02

  Nej så tråkig!
  När man blir sådär glad för att man vunnit affären och så blir man blåst!
  Hoppas att det inte rörde sig om så mycket pengar!
  Jag har haft turen… inte blivit blåst… än!

  Hälsn, Maria

 • Reply ♥ Min lilla Stuga ♥ 30 maj, 2011 at 19:32

  Fyy va tråkigt!! Hoppas du får tag i en annan dalahäst. Kram

 • Reply Ljusa vardag 30 maj, 2011 at 19:54

  Jag hade också en bild på dalahästar i mitt inlägg idag. Mina hästar har i alla fall sällskap. Förstår att du ville hitta en kompis till den ensamma häst! Vad tråkigt att du blivit blåst! Jag har också både sålt och köpt på tradera och det har (peppar peppar) alltid gått bra. Snart är det väl kanske min tur. Men usch vad tråkigt. Hoppas du hittar en kompis snart. Ha en fortsatt fin kväll! Mvh Anna

 • Reply Anonym 30 maj, 2011 at 20:08

  usch för att bli blåst:( Hoppas du får tillbaka pengarna. Tack för titten hos mig så jag hittade hit…här tryter verkligen inte inspirationen…härligt:))

  kram kråke (kråkanslottetokrusidullerna)

 • Reply en matsked grejer 30 maj, 2011 at 20:16

  Inte så farligt: Vann en Tradera auktion med Blå Eld-assietter som visade sig vara missfärgade. Erbjöds skicka tillbaka dem, men då skulle ju jag få stå för portot fram o åter, dvs halva köpesumman för tallrikarna. Ingen rabatt erbjöds på priset. Orkade inte tjafsa till slut…

  Ha det fint!
  Kram Cecilia

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 30 maj, 2011 at 20:27

  Fy va dåligt….hoppas du svart märke henne.
  Nä jag är så himla misstänksam så jag handlar aldrig "nästan" på typ Tradera. Det hat väl hänt ett ggr men då gott bra. Kram Maria

 • Reply Johanna Stålros 30 maj, 2011 at 20:39

  Så j-kla trist! En kompis till mig blev lurad på blocket när han trodde att han köpte konsertbiljetter. Och jag har blivit lurad på tradera när jag köpte halsbandsberlocker;( Suck att man har hjärta att göra så. Kram till dig/ Johanna

 • Reply Snickaregården 30 maj, 2011 at 20:57

  Nej,fyy …. Att de har mage att göra så. Trist. Hoppas du anmält det.
  Kram Maria

 • Reply Tina 30 maj, 2011 at 21:57

  Vad otrevligt.. Jag tycker du ska inte ge upp, Sofia, och anmäla säljaren till Tradera och till polisen även om det inte handlar om stora pengar. Själva faktum är skandalös.
  Själv vågar jag inte köpa något på Tradera eller Blocket. Jag har svårt att lita på människor. Kanske för att jag är uppvuxen i bedrägeRyssland..
  Var inte ledsen, en dålig erfarenhet är fortfarande en erfarenhet.
  Kram, Tina

 • Reply Åsa / Slottsbloggen 31 maj, 2011 at 06:28

  Åh, förstår om du blir besviken. Visst kan Tradera ta tag i sånt här?
  All värme!

 • Reply Anonym 31 maj, 2011 at 07:42

  Usch så trist, jag har både köpt och sålt på Tradera. Det allra mesta har gått bra men vid försäljning av ett helt nytt klädesplagg fick jag snällt betala tillbaka en del eftersom vinnaren tyckte sig se en fläck på plagget hon köpte. Jag hade aldrig använt det o inte sett något heller men valde att lägga mig platt..ville ju inte ha tillbaka plagget samt få betala porto fram o tillbaka. Kändes som att hon prutade…efter vunnen auktion helt enkelt.

 • Reply Anonym 31 maj, 2011 at 07:50

  Tradera..det mesta har gått bra men handlar aldrig för "stora" summor där. Köpte ett gäng Bengali tallrikar som enl annons skulle vara i utmärkt/felfritt skick o upptäckte vid leverans att de var naggade i princip över hela undersidorna.Värsta tallriken hade 23 nagg runt hela tallriken
  Mailade ett par gånger fram o tillbaka med säljaren som hela tiden ville ha fler blider, fler bevis på det jag sa. Han påstod att jag lurade honom..Han körde utröttningsmetoden helt enkelt o jag tröttnade mycket riktigt..o gav mig. Skrev ett negativt omdöme om säljaren o fick ett själv //Linda

 • Reply Carin 31 maj, 2011 at 09:25

  Åååå så surt…. Trist med oärliga människor!

  Lycka till i jakten på "ny" pålle… =))

  Kram Carin

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.