katter

Jag har en del att lära mig

Uttrycket “att sitta på två stolar” har man ju hört, men att ligga på två stolar har jag aldrig hört talas om.

Katter kan verkligen konsten att slappna av. Totalt! Hon har till och med somnat mellan två stolar. Ibland önskar jag att jag kunde lära mig lite av denna konst – för det är verkligen en konst att slappna av för mig. Ständigt är det projekt och grejer på gång.

Jag drömmer om att kunna ligga där i hängmattan, läsa en bok, sörpla på ett glas jordgubbssaft och lyssna på fåglarna. Och bara slappna av. Men först ska det ena göras sedan ska det andra göras. Alltid är det grejer som ska göras innan jag kan få ro till att vila.

Jag ska försöka se och lära lite mer av vår lilla katt Monika. Då tror jag livet skulle bli ännu behagligare än vad det redan är. Är du duktig på att slappna av?

//Sofia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Yosofine 4 maj, 2011 at 10:28

  Hihi, söta Monika! Framför mig på golvet ligger Alfons och slumrar, och nu borde man ju ta sig en liten tupplur på lunchen. Ska bara.. 😉

  Kramar

 • Reply Elvira 4 maj, 2011 at 10:40

  Åh vilken härlig bild. Ja vi har mycket att lära av katter när det gäller att slappna av och koppla bort. Jag ska på en föreläsning med Tomas Sjödin ikväll, med temat " vila är att ta ansvar" se länk. http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=231270

  Tycker om att gå på föreläsningar av olika slag och få AHA-upplevelser.

  Kram Elvira

 • Reply ♥ Min lilla Stuga ♥ 4 maj, 2011 at 10:54

  Åhhh så skönt!! Det där borde man ta fasta på lite oftare, då jag måste lära mig att koppla av. :)) Önskar också att jag fick ligga i en hängmatta och bara vara. 🙂 Kram

 • Reply FruNeroLindström 4 maj, 2011 at 10:56

  Åh, tror jag skulle lyckas med det idag om jag bara tillät mig.
  Är så trött efter flera nätter med dålig sömn nu så tror jag somnar stående snart.
  Planerna är att bara lägga sig i soffan efter jobbet och slöa, men får väl se om man lyckas med det när man väl är hemma.
  För du har då så rätt, "man ska ju bara först…."

 • Reply Lantligt i smultronbacken 4 maj, 2011 at 12:35

  Du har helt rätt. Vi skulle verkligen lära av våra katter. Om någon kan konsten att bara njuta och slappna av så är det dom. Våra somnar precis överallt, den äldsta somnade uppepå smala elementet i köket och ramlade ner tre gånger. Men tror du han gav upp, nejdå han klättrade upp igen och fortsatte sova.

  Kram Teres

 • Reply Villa Carl Larsson 4 maj, 2011 at 13:22

  Just nu kan jag känna igen mig hos den där katten som bara slappar mellan ett par stolar hehe. Har inte mycket kvar till energi. Börjar böka med nåt och sen måste jag slänga mig soffan helt utslagen. Det ska bli skönt att få tillbaka sin vanliga kropp snart igen 🙂

  Kram Josefin

 • Reply Jenny 4 maj, 2011 at 14:02

  Härlig bild!
  Jag har nog svårt att slappna av ordentligt även om jag har det rätt lugnt… Det jag skulle vilja är att kanske få lite mer energi och ta tag i saker lite snabbare 😉
  Kram Jenny
  Hm, har inte Monika namnsdag idag? Har hon blivit grattad? 😉

 • Reply Susanne 4 maj, 2011 at 14:11

  Nej jag är urusel på att sitta still med en tidning o bara vara,,som sagt det ena med det andra ska ju hela tiden göras…men man önskar ju att man va en katt dom vet verkligen hur man gör…kram

 • Reply Camilla 4 maj, 2011 at 14:41

  Och sen när man tror att man gjort allt för att kunna slappa.. då kommer man på ännu mer som ska göras. Nä, jag kan inte heller riktigt få ro. Jag tror att jag kan sätta mej och läsa ngn tidning, och bara ta det lugnt. Men efter tio minuter är det jag som är uppe och pysslar med ngt nytt.. Tröttsamt! 🙂

 • Reply dagdrömmar i vitt 4 maj, 2011 at 15:40

  Jag kan slappa. Min dagliga " nap " och god planering och att säga nej. Men det tar tid att lära sig. Men jag tror jag hinner det mesta ändå 😉
  Söndag och måndag gjorde jag ingenting. Lite ångest kan man få men det slänger jag av mig…
  Lycka till Kramkram / Nettan

 • Reply Anonym 4 maj, 2011 at 17:04

  Nej, jag är usel på att slappna av, önskar att det vore lättare.

  nettan

 • Reply Min Svägerska och Jag 4 maj, 2011 at 19:12

  Hängmattan lät bra, den får jag ta fram nästa gång solen skiner. Och hopas på att jag inte läst ut min bok tills dess. Finns inget jobigare än att leta en ny efter att jag läst en jättebra bok. Man blir liksom kräsen 🙂

  Kram Linda

 • Reply Fru Westman 4 maj, 2011 at 19:29

  Jag vet! Jag brukar studera mina katter och tänka samma sak. En vacker dag kanske vi lär oss… 🙂

 • Reply Lilla Kråkslottet 4 maj, 2011 at 20:11

  Inte ett dugg bra på det! Det är nog nåt man borde träna på! Att fånga stunden och bara strunta i ev dammråttor, disk och sånt där annat jag-borde.. 🙂
  Ha det gott!

 • Reply Johanna Stålros 15 maj, 2011 at 10:43

  Hahaha jag hade ett liknande reportage häromdagen- i samband med att jag berättade att jag börjat på en Mindfulness kurs, så beskrev jag att min katt just kan konsten att bara vara här och nu!!!/ Johanna

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.