mina funderingar

Jag och mina kråkfötter

När jag var liten, jag tror att jag gick i 2:a klass så fick jag höra av min lärare på ett kvartsamtal att jag minsann skrev som en kråka. Jaha, det gjorde jag säkert. Man är ju inte sådär väldigt utvecklad i sitt skrivande vid 8 års ålder kanske. Och jag var säkert slarvig. Men de där orden fanns i mitt huvud hela skoltiden. Det var ju inte ens någon idé att jag försökte skriva fint, för jag skrev ju som en kråka – det hade jag ju redan fått höra. Jag vet inte om det är därför, men jag skriver fortfarande rätt fult – ibland har jag till och med svårt att läsa vad jag själv skrivit. Jag får anstränga mig om jag ska få till snygga bokstäver. Tro nu inte att jag går och sörjer över detta. Men det är intressant att vissa små fraser kan påverka en människa mycket.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Anonym 22 november, 2011 at 07:03

  Härlig blogg du har 🙂
  Har just börjat följa den!!
  Såna där kommentarer borde vara straffbara…
  // MiaF.

 • Reply Kia 22 november, 2011 at 07:26

  Kanske inte den bästa kommentaren till en 8 åring men ibland tänker de inte efter.
  När jag var 8 och var till tandläkaren med mormor o morfar så gick jag in själv för första gången och jag kan säga att jag innan alltid suttit i pappas knä. Vägra sitta i den stolen! I alla fall så hade jag glugg mellan framtänderna och då sa tandläkaren till mig att hon/han tyckte att man skulle SKÄRA av strängen som sitter i överläppen för att det skulle dra ihop sig. Min mamma var inte helt glad att de tala om det för mig när jag var där själv, jag har dock en minneslucka av denna händelse. : )

  Kram Kia

 • Reply Luna D Sign 22 november, 2011 at 08:06

  En lärare borde veta bättre än att fälla en sån kommentar till en 8 åring.
  Kram Malin

 • Reply Hannah 22 november, 2011 at 08:27

  Ja, tänk vad vissa kommentarer kan påverka. Din lärare var säkert inte ens medveten om det. Vi bör alla tänka oss för och vara uppmuntrande mot varandra 🙂

  Kram till dig!

 • Reply Helena 22 november, 2011 at 08:35

  Som sagt – puckad lärare! 🙁

  Jag tycker att min handstil bara blir sämre och sämre med åren och jag bryr mig mindre och mindre. När jag var yngre ville jag vara prydlig, nu för tiden är jag glad om andra förstår vad jag skriver. 😉

 • Reply Yosofine 22 november, 2011 at 08:56

  Jag gick väl i ettan och fick höra att jag var dåligast i klassen på matte, av läraren. det sitter kvar och lär väl alltid göra.

  Kram

 • Reply Skattelyckan 22 november, 2011 at 08:57

  Konstigt att en del fraser kan sätta sig så i minnet.Man minns precis hur det såg ut vid de tillfällena. Annars kan man ju gå runt med kronisk teflonminne. På något sätt måste väl de tillfällena ha påverkat en på något vis./Kram

 • Reply en matsked grejer 22 november, 2011 at 09:21

  Tycker din (visserligen med ansträngning finare) skrivstil ser jättetrevlig ut 🙂
  Kram Cecilia

 • Reply Anonym 22 november, 2011 at 09:45

  Hej FiaPia. Jag tror vi alla har fått någon sån dum kommentar som följer en hela livet. Det är intressant psykologi hur mycket hjärnan påverkar, man tror att man inte klarar något för att man har hört det.
  Vi älskar dina kråkfötter och har flera tavlor hemma:)
  Kramar Linda C

 • Reply Anonym 22 november, 2011 at 11:11

  Fick som 5-åring höra av min styvmor att jag sjöng falskt, men att min kusin sjöng såå fint! Tog 30 år innan jag tog en ton igen. Sjunger mycket för mina barn även om det må vara falskt, vill lära dem att det är ok ändå!! Tycker din handstil är toppen! 🙂
  /Sandra

 • Reply ✫Familjen Bus✫ 22 november, 2011 at 11:57

  Så sött!

 • Reply Maja Möbler.se 22 november, 2011 at 14:32

  Ja, man får vara försiktig med vad man säger.. Jag har arbetat som lärare i åtta år och ibland kan jag inte låta bli att fundera på om något oövertänkt flugit ut ur munnen och påverkat någon så som din lärare gjorde. Usch! Men förhoppningsvis har man påverkat i positiv riktning också. Hur som helst är du ju fantastisk i ditt bildspråk. Jag är supernöjd med ugglekalendern! Hälsningar Maja

 • Reply Anonym 22 november, 2011 at 19:38

  Är nog tyvärr många barn som får såna dumma kommentarer från sina lärare. Är lärare på gymnasiet och får gång på gång höra från elever att "Jag vet ju att jag inte kan… för det har de sagt till mig". Inte lätt att försöka bygga upp någons självförtroende när de är runt 16 år och fått med sig att de inte kan sen de var små. Men som tur är finns det många härligt peppande pedagoger också, de får vi inte glömma.

  Tack igen för en fin blogg!
  /Jessica

 • Reply Anonym 22 november, 2011 at 19:41

  Det är ju nästan exakt samma historia som jag har. 😛 När jag var åtta år så blev min lärare irriterad och höjde rösten och sa så att alla hörde "Du skriver ju lika fult som en pojke." Det tog mig hela skoltiden att komma över att skriva när någon tittade på. Himla pedagogiskt och inte alls fördomsfullt. Nu har jag dock inga problem med mina charmiga snirklar. 🙂
  Kram Ellen (från pralinkursen i våras)

 • Reply Sofie 22 november, 2011 at 21:58

  Oj, vad din handstil påminner om min egen! Särskilt på första ordet 🙂
  Det är verkligen idiotiskt av vuxna att kläcka ur sig sådana kommentarer till barn. Det kan hämma dem hela livet! Har jag hört MÅNGA exempel på.

 • Reply Elin 24 november, 2011 at 14:42

  Fick också höra det i lågstadiet, sånt sitter i längre än man tror. Inte direkt att jag lider av det eller så men tappar motivationen att ens försöka skriva snyggt 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.