Livet

Jag ska bli skattletare!

Jag känner mig som en skattletare många gånger när jag går på loppisar och auktioner och letar efter fina fynd. Nu ska jag dessutom bli skattletare på riktigt för ett kort tag.

Jag har blivit utvald att vara en av Traderas 10 skattletare i en tävling om titeln “Sveriges expert inom Antikt & Design” som de arrangerar. Detta känns så himla roligt! Jag har fått 500 kr som jag ska spendera på lämpligt objekt från loppis, auktion eller en antikaffär. I slutet av nästa vecka läggs de 10 olika bidragen ut på auktion och det objekt som ökar mest i värde blir det vinnande bidraget. Ni kan tro att jag är taggad nu. Tankarna går på högvarv om vad jag kan köpa för max 500 kr som kan öka mest i värde under tävlingens gång. Dessutom har jag bara några dagar på mig att hitta mitt fynd – problemet är ju att fynd många gånger tar mycket längre än så att finna. Så nu hoppas jag på god tur och ger jag mig ut på jakt.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Jenny 17 juli, 2011 at 08:37

  Så roligt, lycka till, det kommer att gå jättebra för ett sakletarproffs som du 😉
  Kram Jenny

 • Reply Carolina 17 juli, 2011 at 08:43

  Vilken rolig grej – lycka till!

 • Reply Anonym 17 juli, 2011 at 08:43

  Vilken rolig grej! Du som har så bra koll på loppisar kanske kan tipsa om något trevligt söndagsnöje i trakterna idag. 🙂

  /Jessica

 • Reply Helene 17 juli, 2011 at 09:08

  Det låter spännande och kommer säkert att gå jättebra för dig för du verkar ha näsa för fynd!
  Lycka till! Ha en skön söndag!
  Kram, Helene

 • Reply Barnens Hjältar 17 juli, 2011 at 09:11

  Kul!! Jag har haft många år på tradera, hade till och med mitt företag där 🙂
  Hinner inte med det numer.
  Lycka till och hoppas du vinner!!

 • Reply Emilia 17 juli, 2011 at 09:22

  Åh vad roligt! Håller mina tummar och hejar på dig 🙂
  Kram

 • Reply Lisa-Maja 17 juli, 2011 at 09:48

  Så spännande!!!! jag ska hålla tummen!
  men du är ju proffs, så det kommer att gå bra:)

  Chokladbollarna såg mumsiga ut, bra tips till fika och perfekt syssla, nu när det regnar.

  Lycka till!!
  kram lisamaja

 • Reply The Rosegarden in Malevik 17 juli, 2011 at 10:12

  hihi,,,,,,,,låter som ett kul projekt 🙂
  hoppas allt e väl i sommaren
  å missa inte

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  som fortsätter hela helgen…..
  VÄLKOMMEN 🙂
  Håkan

 • Reply I mina gömmor 17 juli, 2011 at 12:35

  Åh så roligt Sofia! Det ska bli spännande att läsa om hur det går för dig!
  Lycka till i skattletandet!

  Kram Malin

 • Reply AnnikaS 17 juli, 2011 at 12:37

  Vad spännande och vilket härligt epitet, skattletare! Lycka till.
  kram Annika

 • Reply Så Vitt Jag Vet 17 juli, 2011 at 12:50

  Det var ju spännande.. Håller tummarna för dej !
  Kraam
  Sanne

 • Reply JACQUELINE 17 juli, 2011 at 12:59

  I Love your Blog !

  Thank you for the amazing photos!

  greatings from switzerland
  Jacqueline ♡

  http://jacquelineswhitehome.blogspot.com

 • Reply Anonym 17 juli, 2011 at 13:39

  Hej vännen Lycka till från Marias Hörna via Iphone i båten. Här regnar det…. Kram Maria

 • Reply hildashem.se 17 juli, 2011 at 13:52

  Jessica: Såg tyvärr inte ditt meddelande förrän nu. Jag har varit på auktion i Trollhättan och på en liten loppis i Sollebrunn och en i Gendalen. Hoppas att du hittade någon att besöka idag 🙂

 • Reply KNORKAN 17 juli, 2011 at 14:09

  Mysig blogg 🙂

 • Reply A House With A View 17 juli, 2011 at 15:50

  Wow, grattis!! Vad himla spännande!! Stooooort lycka till!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

 • Reply Sara Ahonen 17 juli, 2011 at 16:47

  Åh, vilken fin sida du har!! 🙂 Jätte fina foton och mycket inspiration 🙂 Kika in på min konstsida om du vill, har tavlor med motiv för stora som små 🙂 Mvh, Sara

 • Reply Rebeccas DIY 17 juli, 2011 at 17:26

  Oj, så spännande! Du måste berätta när allt är klart hur det gick för ditt objekt. Lycka till!

 • Reply Terese 17 juli, 2011 at 17:57

  Tänk att du alltid hittar så fina loppisfynd =) hur bär du dig åt?! =)

 • Reply Hemtrevligt hos Johanna 17 juli, 2011 at 18:24

  Nämen så spännande, och kul! Förstår att du är taggad till tusen. 🙂

  Kram Johanna

 • Reply MaddeSign 17 juli, 2011 at 18:52

  Åh, vad kul!

  Jag håller tummarna för dig!

  Kramiz Madde

 • Reply re.do 17 juli, 2011 at 19:04

  Gah, vad spännande 🙂 Superskoj!

 • Reply Johanna Stålros 17 juli, 2011 at 19:11

  Vilken rolig grej!!! Du kommer att lyckas, ska bli kul att följa. Kram Johanna

 • Reply Claras hem på byvägen 17 juli, 2011 at 19:24

  Lycka till…jag håller tummarna för dig!

  Hoppas du får en härlig vecka!
  Kram Clara

 • Reply Sofia 17 juli, 2011 at 19:42

  Grattis grattis Sofia du är så duktig : ) kram Sofia

 • Reply Ljusa vardag 17 juli, 2011 at 19:54

  Hm, förstår att du funderar vilket fyndet kan vara. Ska bli spännande att se vad det blir till sist. Lycka till. Kram Anna

 • Reply Anonym 17 juli, 2011 at 20:35

  Blev fika hos vänner i väntan på Hjulet i Vårgårda imorgon. Tack för tipsen ändå.
  /Jessica

 • Reply Elin LJUVA HEM 17 juli, 2011 at 20:49

  Wow, vad spännande! Vilken rolig grej. Det ska bli spännande att höra hur det gick sen. Heja dig? Kram Elin LJUVA HEM

 • Reply Ullis 17 juli, 2011 at 20:59

  Så kul Sofia! Lycka till!
  Ullis

 • Reply millandante 17 juli, 2011 at 21:46

  Vilken rolig grej!! Det ska bli spännande att se vad du hittar! Känner jag dig så blir det något riktigt bra!:) LYCKA TILL NU!!!

  KRAM

 • Reply Anonym 17 juli, 2011 at 22:17

  Lycka till! Har själv fyndat i falkenberg ihelgen. Du är välkommen! Kika gärna in på min blogg så ser lite av fynden! Kram Berit fagringstor.blogspot.com

 • Reply jasmine 17 juli, 2011 at 22:48

  hej, fin blogg! 🙂
  jo, jag undrar om du vet hur man fixar ramar runt inläggen och på sidofältet?
  isåfall skulle du kunna hjälpa/förklara för mig?
  du får länkning om du vill.
  tack på förhand! / jasmine

 • Reply Anette Ryan 17 juli, 2011 at 23:41

  Vad kul detta lät. Lycka till med fyndandet. Chokladbollarna ser absolut supergoda ut!
  Ha de gött! Kram Anette 🙂

 • Reply BBQ VILLAGE 18 juli, 2011 at 14:38

  Grattis till skattletar-titeln, den innehar du ju faktiskt redan men jag hoppas det kommer att gå bra för dig i tävlingen och med dina meriter är jag inte det minsta orolig. Spännande blir det iallafall!

  Kram F 😉

 • Reply Anonym 18 juli, 2011 at 20:15

  Först och främst vill jag säga grattis till den roliga utmaningen. Vill jättegärna att du berättar mer om den- skattletartiteln. Går den att följa på nätet?

  Undrar också om du har något bra tips på bloggar eller annat som skriver om värderingar av föremål och hur gamla saker och ting är. Just nu har jag köpt på min tre vita-gräddvita urnor med ett "välkant" blått blommärke på. Jag vet inte vad märket heter och alla tre är från tre olika företag Gustavsberg, Arabia och gamalt rörstrand märke. Jag kommer inte att sälja dom men det vore roligt att veta mer om dom. Om du såg dom på bild så skulle du känna igen dom, ofta motiv med blommor i urnan.

  Jag har heller aldrig lärt mig förstå det där med Tradera. Hur fungerar det, först står det en summa och hur många bud sen står det frakt kostnad. Vem betalar frakt kostnaden: den som köper eller säljer?

  Antar att jag kan kika där på värdet ligger på vissa saker men jag vet inte om det är den siffran som står som är det allra sista budet?

  Du får jättegärna lägga in information om Tradera och värderingar, det du kan. Alla tips på bra bloggar om vanligare antika saker som fanns i många hem. Du ser jag kan fråga massor som du heller inte kanske vet men det vore roligt om du skrev det du vet!

  Som jag skrivit förut så ligger du och Fru W på plats 5 listan på mina svenska toppbetyg-bloggar!

  Kram enkla nettan

 • Reply hildashem.se 19 juli, 2011 at 08:00

  Hej enkla nettan!

  Jag känner inte till några bloggar som skriver om värderingar av gamla föremål. När jag forskar i det där så ligger det dels lite kunskap i botten men det mesta läser jag mig till på internet, det är dock ganska tidsödande. Du kan kolla på avslutade auktioner på exempelvis Tradera och se om några liknande objekt sålts tidigare. Men om det bara finns 1 enda auktion på det så behöver det priset inte vara sanningen. Det är så många faktorer som väger in som avgör ett marknadspris.

  På tradera kan du lägga ditt maxbud men det är möjligt att du får det billigare eftersom det finns en automatisk bevakare som ser till att ditt bud bara ligger strax över det näst högsta. Därför kan det verka konstigt att det inte blir det bud du skriver in men när man förstår det så är det egentligen väldigt logiskt. Du får sätta dig och studera några auktioner så får du nog förståelse för hur det funkar. Det är väldigt roligt 🙂

  Det är väldigt smickrande att jag ligger på din topplista, tack för det 🙂

  Jag önskar dig en härlig dag!
  Kram Sofia

 • Reply Anonym 19 juli, 2011 at 13:11

  Tack för ditt svar:)

  enkla nettan

 • Reply a 19 juli, 2011 at 19:35

  Åh men vad roligt! Du kommer göra det bäst, helt klart!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.