mina funderingar

Jobba på kontor

 

När jag var liten, så drömde jag om att få jobba på kontor när jag blev stor. Jag älskade att rota igenom pappersinsamlingen hemma och sparade på alla papper som såg viktiga ut. Sedan satte jag mig vid min lilla skrivbord, som jag gjort i ordning och flyttade papperna fram och tillbaka mellan olika högar. Emellanåt stämplade jag, häftade eller gjorde någon anteckning på de papper som såg extra viktiga ut. Men trots mitt gedigna pappersarbete så förstod jag aldrig riktigt vad man egentligen åstadkom på ett kontor hela dagarna.

När jag blev vuxen och till slut hamnade på kontor och fick se hur det faktiskt gick till, så insåg jag att skillnaden faktiskt inte var så himla stor från när jag var liten. Man satt där och vände på papperna, noterade lite och skickade dem fram och tillbaka mellan olika kollegor och instanser. Vad gör jag då nu när jag är egenföretagare och inte längre har några kollegor? Jo, jag leker kontor mest hela dagarna, och är jättenöjd med det.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Pia Gustafsson 20 november, 2013 at 06:44

  Underbart! Vilket jättefint litet skrivbord du har och boken i fönstret "hjärta" Kraaam Pia

 • Reply Den där Victoria 20 november, 2013 at 07:18

  Underbar beskrivning!

 • Reply Anna 20 november, 2013 at 08:07

  Haha underbar beskrivning. Jag jobbar på kontor och känner faktiskt lite igen situationen. Men att du "leker" kontor på dagarna nu vet jag är ett skämt eftersom jag har sett hur mycket som du åstadkommer och producerar. Jag fattar inte hur du hinner med allt kvinna!? Jag är impad!! 🙂
  Kram från Anna

 • Reply cafenoHut 20 november, 2013 at 09:03

  I realy understand you very well, how a beautiful description…
  I love everything made by you when you are playing on your lovely desk:)

  I wish, chance to be with you always.

  Loves
  Ayda

 • Reply Ananas 20 november, 2013 at 12:05

  Vilket mysigt pysselkontor du har!

  I helgen ska jag äntligen få hem ett skrivbord från mina föräldrar, så att jag kan bygga min egna pysselhörna 🙂

 • Reply Pysselgumman 20 november, 2013 at 13:30

  Haha tänk att jag hade glömt hur mycket man lekte kontor som liten. Jag hade en kompis, vars föräldrar hade olika stämplar, hos henne var det rena himmelriket att leka kontor. Så där satt vi där vid varsitt provisoriskt skrivbord och bar papper emellan oss som skulle stämplas och skrivas under 🙂

 • Reply Ekomorsan 20 november, 2013 at 19:35

  Hihi jag lekte mest fröken men då hade jag också reda på papper. Flyttade högar, låtsades att det var prov för det hade jag hört att man hade när man blev stor och gick i skolan, och satte en och annan guldstjärna på dem 🙂 Kanske är det just därför jag har en informativ blogg idag 😉

  Ljuvligt det ser ut att få sitta där om dagarna! Pyssla och titta ut genom fönstret

  Kram

 • Reply Elisabeth 20 november, 2013 at 20:04

  Jag är sjuksköterska och det var ngt som jag aldrig kunde tänka mig att jobba som när jag var yngre. Nu skall jag på nytt jobb och jag är lite nervös.. Men först har jag sökt på internet efter vad LYCKA är ? Men min dotter hade svaret. Kolla in hos mig… 🙂

 • Reply Ester ❤ ett kreativt liv 20 november, 2013 at 20:23

  Vi lekte också "kontor" hemma och nu jobbar jag på kontor på riktigt och trivs såå bra! 🙂

 • Reply Pysselbolaget 21 november, 2013 at 08:44

  Jag älskade att fylla i formulär och sparade alla beställningslappar från postorderkataloger för att sedan kunna sitta och "kryssa i" vid mitt lilla bord. Inte heller mitt jobb skiljer sig nämnvärt från leken – jag klipper, klistrar och kryssar fortfarande!

 • Reply Johannas Retro 21 november, 2013 at 09:18

  Tänk om man hade lika mysigt kontor som du!

 • Reply Jennica... 25 november, 2013 at 19:57

  Hahaha! Hög igenkänningsfaktor på detta! Jag lekte också kontor….superkul var det! Idag vete sjutton hur kul det är, men visst….."leka kontor" gör jag mest hela dagarna! 🙂
  Kram!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.