Saftig sockerkaka med lakritschoklad.
Jag köpte en chokladkaka med lakritsfyllning, jag gillar idén med lakrits och choklad – två goda ting borde ju bli jättegott. Men jag blev inte särskilt övertygad. Så jag bakade en sockerkaka och stoppade chokladrutorna där i – och nu blev det lyckat. Mycket lyckat! Så här kommer nu receptet på kakan, och du kan ju stoppa i vilken fyllning du vill, det går lika bra med bär, frukt eller vanlig choklad.
Smaskig sockerkaka med choklad
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 msk vaniljsocker
100 gram valfri choklad eller kanske bär
Så här gör du
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner, sist grädden.
Häll smeten i en smord och bröad kakform. Bryt chokladen och fördela den jämt i smeten. Grädda i 175° i nedre halvan av ugnen 45-50 minuter.
//Sofia ♥
Fler recept på sötsaker hittar du på min receptsida.
22 Comments
Det där såg inte alls fel ut.
Smaskens!
Hoppas du får en skön start på veckan, Kram Malin
Det låter gott.
Kram
Hanna
Den måste nog testas!
Ha en fin måndag,
Kram Johanna
Åhhh…. Låter jätte gott, sockerkaka i sig är ju saftigt så fåordig de med bär eller choklad bli super super saftigt och jätte gott! Bra ide 😉 jag har tidigare testat med muffins och tillsatt något extra. Det blir också super gott!!
Kram Alma
Mums låter smaskens kram Sofia
En nyttig start på veckan! : )
Ha en toppen vecka.
Kram Kia
Ja tack. Kan ta två bitar direkt faktiskt.
*sträcker fram en assiett*
Filibubbens, jag älskar kombo lakrits och choklad 🙂 Får bli att testa kakan tror jag.
Trevlig dag
KRAM Tessan
Hmmm, det lät ju onekligen VÄLDIGT gott!!!
Ha det fint!
Kram
/Anna
Hej! Du jag såg den chokladkakan nu när jag var i Sverige. Marabou har verkligen hittat på en massa nytt. Fast jag kan inte säga att den med lakrits lockade så värst, även om jag numera är rätt förtjust i lakrits. Tror att jag blivit lakritsgillare sedan jag flytta utomlands just för att det kan man inte direkt hitta här, allt annat finns det mer eller mindre liknande saker att äta men inck lakrit.
Själv brukar jag trycka ner frysta hallon i min sockerkaka, jättegott.
Kram Anette (som just mumsar på sin tax-free lakrist) 😉
Hej Sofia,
Har oxå testat den chokladen, ingen jättehöjdare direkt men jag kan tänka mig att det blev smarrigt att ha den i kakan! Tack för receptet:)
Ha en trevlig vecka,
Kraam Jenny
Säkert helt underbart god.
En sån jättefin och inspirerande blogg du har. Skriver du också om dåliga dagar och när det är uppförsbacke?
Stort tack för din värmande kommentar på min blogg.
Du lockar alltid med så mycket gott härinne, jag står knappt ut längre hihi!
Länkar till dig idag, kramkram
Tack du Tina för länken! Här hittade jag nog en finfin blogg! Skall genast kollar runt lite:)
Kram
Har varit så himla sugen på att baka något ett tag och fylla upp lite i frysen också och nu fick jag ju ett lovande recept att testa!:) Tack!
Kram Marianne
Hej. Hittade hit via Tina 'The Shed'. Vilken mysig blogg du har. Och vilket gott recept, jag älskar choklad och lakrits:)).
Här kommer jag kika in ofta, så jag lägger till mig som följare på en gång:).
Ha det gott.
Kram Maria
Va? Överbliven och choklad i samma mening? Och dessutom, Överbliven choklad? Skojar du, haha.
Det skulle aldrig hända här hemma, inte ens med laktischokladen som du beskriver här. Både jag, mannen och dottern är som tokiga i choklad! Med eller utan lakrits, det spelar ingen roll 😉
Känner redan nu att jag, mitt chokladälskande till trots måste spara några bitar nästa gång den köps och testa din kaka, låter tokgott! 🙂
/Linn
Det ser verkligen gott ut!!!
Riktigt fina bilder och så figgigt recept..
Det låter riktigt riktigt gott.
Kram Jannike
Yammy yammy, sockerkaka OCH choklad, kan inte bli fel 🙂
KRAM
Ska jag visa dottern som är baktokig. Detta kommer hon att gilla skarpt 🙂
Kramar