godsaker

Kakan från paradiset – Choklad brownies delux

Choklad brownies delux

 

Den här kakan går nästan inte att motstå med sina olika lager med choklad, kolakräm och marshmallows.

En helt otroligt smaskig kaka är denna godsak som bjuder på fyra lager av ljuvliga smaker. Den tar en stund att göra men det blir mycket mastig så de räcker till riktigt många. Kakan blir också ännu godare efter att den stått några dagar i kylskåpet.

 

Choklad brownies delux

125 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g mjölkchoklad
150 g mini-marshmallows
1 burk kondenserad mjölk
125 g mjölkchoklad
125 g mörk choklad
1,5 dl grädde

Smält smör och den mörka chokladen i vattenbad. Rör i vaniljsocker, socker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao.
Rör i hackad mjölkchoklad. Bred ut i smord form 20x30cm och grädda i 15-20 minuter i 175 grader.

Häll över marshmallows och sätt in kakan igen så de smälter utan att få färg.

Kondenserad mjölk kokas i vattenbad (i burken) ca 3 1/2 timme. Bred över den varma kolakrämen på kakan.

Koka upp grädden och rör i den hackade chokladen. Vispa smeten slät. Bred på och låt kakan stelna i kylen. Skär i bitar och förvara den i kylskåpet.

Strö allra sist crunch eller strössel över kakan som topping. Förvara kakan i kylskåpet.

//Sofia ♥

Fler recept hittar du på min receptsida.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

  • Reply Helena, Craft and Creativity 11 april, 2012 at 06:36

    DEN ska jag baka, det är helt klart! 🙂 Till nästa kalas (om inte innan…). Jag älskar kakor som har mycket av allt, det ska vara överflöd av godsaker!

  • Reply Anonym 11 april, 2012 at 06:38

    Mmmmmm, så gott. Bara godsaker i massor av lager. Ljuvligt!! Jag lägger till detta inlägg som en favorit så att jag vet var jag har det när jag behöver en god kaka 🙂
    Mirjam

  • Reply Malin`s Diner 11 april, 2012 at 06:44

    Ja, den här har jag bakat, galet god!

    Kram Malin

  • Reply malinsdiy 11 april, 2012 at 06:56

    Den blev jag ju galet sugen på, och glutenfri så min lilla kan äta den!

  • Reply Elina 11 april, 2012 at 07:45

    Å så smaskigt!!! Tack för receptet. Ha en skön dag.
    Kram Elina

  • Reply Marianne 11 april, 2012 at 07:47

    Ännu en kaka som måste testas! Gjorde dina söta små fågelbon i påsk, roliga att göra, och goda! Finns bild på min blogg;)
    Kram Marianne

  • Reply Anonym 11 april, 2012 at 07:48

    Låter farligt gott! En fråga bara – ska den kondenserade mjölken vara sötad eller osötad?

    • Reply hildashem.se 11 april, 2012 at 07:50

      Den är verkligen beroendeframkallande 🙂
      Hmm … bra fråga. Det brukar bara finnas en sorts konservburk med kondenserad mjölk i bakhyllan i affären. Jag har inte tänkt på vad det står på den … om den är osötad eller sötad.

    • Reply Anonym 12 april, 2012 at 11:19

      Hej! Det borde vara sötad mjölk eftersom det är sockret som gör att det blir kola av alltihop 🙂 Erika

    • Reply hildashem.se 12 april, 2012 at 11:23

      Du har nog rätt Erika 🙂

  • Reply Mamma Elva 11 april, 2012 at 08:00

    Nämen, det där var nästan taskigt mot ett chokladmonster som mig! Nu vaknade monstret till liv… MÅSTE-HA-CHOKLAD!
    Hihi.. Ha en fin dag!//Elin

  • Reply Sofie 11 april, 2012 at 08:15

    Oj,oj,oj… Nu måste jag nog baka i helgen! Det där såg farligt gott ut!
    Kram Sofie

  • Reply Vardaxlyx 11 april, 2012 at 09:06

    Hoppsan sa vännen vilken kaka =)
    Detta recept snor jag 😉
    Tack vännen för en kanon fin blogg!

  • Reply Svea 11 april, 2012 at 09:34

    Nej nej nej!
    Det ser ju galet gott ut och jag som har min första dag på "NEJ till fika, godis & kaffe i mängder" för att komma tillbaka till en form som känns sundare och smidigare. Men jag står emot och loggar ut nu så jag inte riskerar återfall och letar upp ditt recept igen och börjar baka…
    Ha en toppendag!! 🙂
    Sandra

  • Reply fianathome 11 april, 2012 at 09:45

    Ja varför inte börja veckan efter påsk med riktigt gott maffigt och chokeladigt.
    Lovely!!
    Kaffe på det och dagen är räddad!
    Så många goa recept du delar med dig. Ha en riktigt god onsdag
    kram Fia

  • Reply Mia 11 april, 2012 at 09:49

    Ååh, den kakan ser oerhört god ut! Sparar receptet för ett senare tillfälle 🙂 ha en skön dag!
    Kram

  • Reply Anette Ryan 11 april, 2012 at 10:30

    Åhmej inte du också 😉
    Tror att alla har goa kakrecept uppe på sina bloggar idag. Jag sitter här vid datorn och drägglar av alla bakverk. Men jag lägger på hyllan och sparar till mitten av maj då min dotter fyller 4år. Nu har det varit alldeles för mycket choklad och annat gott under påsken så jag behöver återhämta mig.
    Kram Anette 🙂

  • Reply AnnaSmyckeform 11 april, 2012 at 11:01

    Den här har jag gjort flera gånger om. Fick receptet från Kalasgott. Både vänner och arbetskamrater har flera gånger om blivit imponerade och nöjda över att smaka den. Slår det mesta faktiskt 🙂
    Kram

  • Reply Lövkojan 11 april, 2012 at 12:41

    Oj, den låter verkligen smarrig, kommer bli perfekt till mitt nya kakfat 🙂 bara att skriva ut och börja baka!
    Ha det fint, kram Marie-Louise

  • Reply madelein - mamma till sex 11 april, 2012 at 13:17

    Tack, ja ibland får jag ta till kemisk hjälp för att stanna upp och tänka till 🙂

  • Reply Johanna Stålros 11 april, 2012 at 16:09

    Ohhlala det lät ju smarrigt;) Kram

  • Reply Erika G 11 april, 2012 at 17:26

    Kolasås av kondenserad mjölk är nog bland det godaste som finns! Dessa kakor ser frestande goda ut! Kram!

  • Reply Hemtrevligt hos Johanna 11 april, 2012 at 17:32

    Jag älskar dina sötsaker, du kör alltid extra allt! Ska det va så ska det va liksom!

    • Reply hildashem.se 11 april, 2012 at 17:35

      Ja, jag bromsar i dessa sammanhang. Less is more, gäller inte sötsaker 😉

  • Reply Johanna 11 april, 2012 at 17:44

    Oj,oj,oj-ser verkligen ut som kakornas kaka!
    Tack för tipset,måste ju bara provas 🙂
    Kram Johanna

  • Reply maria syr och så vidare 11 april, 2012 at 20:21

    Åh vilken kaka! Extra allt, det gillar jag. Har precis hittat hit, vilken fantastiskt trevlig blogg du har. Hit kommer jag gärna tillbaka!

  • Reply Emma 11 april, 2012 at 20:48

    Vad du är pysslig och kreativ. Kakorna ser urgoda ut 🙂

  • Reply Cissi 12 april, 2012 at 04:21

    Helskotta, vad goda de ser ut!! 🙂

  • Reply Gottegrisen 12 april, 2012 at 05:48

    Oj, den ser ju helt livsfarlig ut!! Helt oemotståndlig!!

  • Reply House number 11 12 april, 2012 at 09:50

    Oj vad gott! Tack för receptet!
    Och tack för en härligt inspirerande blogg!
    Ha en fortsatt trevlig dag!
    Kram Jenny

  • Reply Awa Vik 16 april, 2012 at 09:08

    Nu ska jag äntligen testa att baka dessa.
    Får återkomma ikväll med omdöme, men de verkar galet goda!
    // Awa

  • Reply Ebba på landet 22 april, 2012 at 08:38

    Nu såg det sådär sjukt oemotståndligt ut igen.
    *Sparar för kommande frosseri*

    tack :O)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.