vegetariskt

Kantarellpizza på tortillas

pizza med kantareller

 

Lyckan är total när man hittar en påse med kantareller i frysen, vilket jag gjorde igår kväll. Resultatet blev en superenkel pizza på tortillabröd – vilket jag brukar använda för att minska intaget av för mycket bröd. Och dessutom så går det då så otroligt snabbt. Och snabbmat som är god är det bästa som finns. Efter att ha fräst kantarellerna i smör massor med vitlök samt havregrädde, så hamnade de på tortillan ihop med mozzarellaost, broccolibuketter och cashewnötter. Jag tror nog att detta blev veckans matmässiga höjdpunkt, och det tog inte mer än 15 minuter att göra. Jag gillar snabbmat!

 

Pizza med kantareller

tortillabröd
kantareller
vitlök
torrostade cashewnötter
broccoli
mozzarellaost
salt och peppar

grädda 5-7 minuter i 225 grader

 

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min sida med vegetariska recept.

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Emschen 19 februari, 2015 at 09:05

  Men Gud så gott! Det måste jag testa!

 • Reply Alexandra 19 februari, 2015 at 11:45

  Älskar tortillabröd! De går att använda på så många olika sätt; tacos, pizza, tostadas, enchiladas, quesadillas, tortilla chips. För att inte tala om vilka oändliga möjligheter det finns när det kommer till fyllningen.

  Enda smolket i bägaren är att det kan vara svårt att hitta ekologiska sådana så därför har jag börjat göra egna. Använder det här receptet, http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2014/02/13/det-ar-enkelt-att-baka-egna-tortillabrod/, med mycket gott resultat men jag brukar istället köra på medelvärme och max en minut per sida. Förvara degen i en tättslutande burk (alt. plastfolie) under utbakningen, annars torkar den lätt ut. Om jag gör dubbel sats kör jag degen oftast i matberedaren.

  • Reply hildashem.se 20 februari, 2015 at 06:22

   Ja, det är så himla praktiskt med tortilla. Ja, jag hittar sällan ekologiska. Jag ska kolla in ditt recept och testa 🙂

 • Reply Annie Roos 28 februari, 2015 at 09:11

  Jag testade detta i förrgår efter ditt tips, och jisses vad gott det var! Så gott så jag gjorde det igår igen 🙂 Så tack för tipset!

  • Reply hildashem.se 2 mars, 2015 at 06:58

   Vad glad jag blir att du gillade det! 🙂

 • Reply Snabbmat - vegetarisk tortilla wrap 11 november, 2016 at 07:51

  […] måste ändå vara en genialisk produkt. Det är användbart till så mycket. Jag gör pizzor på dem, jag gör wraps och enchiladas. Varför är de då så genialiska? Jo, för att det går […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.