Att odla bondbönor är enkelt. Jag har testat på både friland och i låda på altanen och det har funkat fint på båda platser, så du måste inte ha grönsaksland för att få det att funka, det går utmärkt med en balkong. Bondbönor är en riktig delikatess. Det är lite pilljobb med att ta ut alla bönor ur skidorna och sedan förvälla för att sedan sprätta ur dem ur ytterligare ett skal. Men det man slutligen får fram gör det mödan värd. Så goda. Och att sitta där vid bordet och pilla med bönorna samtidigt som regnet strilar ner utanför är faktiskt lite avkopplande.
Dessutom så är bondbönor är en av de mest fiberrika grönsaker som finns och så är de
rika på B-vitaminet folsyra. Och som om det inte vore nog med beröm så är baljväxter, som ju bönor är, mycket resurssnåla att producera och därför ett bra mycket val ur miljösynpunkt.
När man är klar med allt det där pilljobbet så kan man välja att äta dem som de är, fräsa dem tillsammans med lite vitlök, göra en bondbönsdipp eller Bruschetta med bondbönor, vitlök och parmesan eller kanske en risotto med vitlök och chili. Ja, det är bara att välja!

//Sofia ♥
6 Comments
Det ser onekligen gott ut. Kan tänka mig att det är avkopplande terapiarbete att fixa till dem.
fin dag till dig
Annie
Ja, gillar man att pyssla så är det ett perfekt jobb 🙂
Kram Sofia
Smukke ! Der er vist al grund til at dyrke dem 🙂
Ja, det är det verkligen 🙂
I love it so much!!!
Thank you! 🙂