klänningar

Klänning – det ultimata plagget

 

En del tycker att det är väldigt uppklätt att klä sig i klänning. Och jo, det kanske ser uppklätt ut … men i själva verket är det ju minst lika slappt som att gå klädd i ett par noppriga mysbyxor. I alla fall om man har sköna och icke åtsittande klänningar med ett par tights till. Så man luras liksom lite; man ser tjusig ut samtidigt som det är otroligt bekvämt.

Jag köper mina klänningar på second hand och de kostar sällan mer än en eller två hundralappar.

Jag har klänning på mig nästan jämt, dels för att det är bekvämt och dels för att det faktiskt gör mig glad. Om jag vaknar en morgon och känner mig som sju svåra år  ja, det händer ju faktiskt emellanåt  så känns det nästan alltid lite bättre när jag satt på mig en färgglad klänning, gärna retro. Det gör mig pigg och på gott humör.

Klänningar är helt enkelt det ultimata plagget, om du frågar mig.

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Den där Victoria 19 augusti, 2013 at 06:10

  Du har ju helt underbara klänningar som gör en glad och är de dessutom bekväma så har man ju allt i ett liksom. Jag ska nog också börja använda klänning mera.

  Kram Victoria

 • Reply Pysselbolaget 19 augusti, 2013 at 06:23

  Inspirerande, Sofia! Jag behöver helt klart gå på klänningsjakt. Det är lite väl mycket mysbyxor hemma hos mig 😉

 • Reply Medea 19 augusti, 2013 at 06:47

  Håller med om att klänning (och kjol) är det ultimata att ha på sig.

 • Reply Anonym 19 augusti, 2013 at 06:49

  Visst är det härligt med klänning! Jag har typ bara klänningar i min garderob…loppisfynd de allra flesta! Världens bästa plagg helt klart!
  Ha en fin dag!
  Annalena

 • Reply Cajsas Rum - Trottinglady 19 augusti, 2013 at 07:11

  Helt rätt! En klänning funkar alltid och enkelt, behöver inte tänka vad ska jag ha till mina byxor…..
  Carin i norr

 • Reply Linda, Siggelina 19 augusti, 2013 at 07:17

  Jag gillar också klänningar, men ibland känner jag mig lite väl uppklädd när jag har klänning. Precis som du säger är det en del som tycker det är uppklätt att ha klänning, men det är verkligen skönt. Idag har jag klänning, en med resår i midjan till och med, och flera har redan kommenterat att jag är fin, med förvåning i rösten! Lustigt hur det kan vara.

  Dina klänningar är ju helt underbara, jag förstår att du blir glad när du öppnar garderoben!

  • Reply hildashem.se 19 augusti, 2013 at 09:30

   Ja, det är lustigt. Men det är ju alltid kul att kunna förvåna andra på ett positivt sätt 🙂

 • Reply Høytrykk 19 augusti, 2013 at 07:47

  Du har så mange fine kjoler! Det er faktisk det jeg forbinder mest med deg, fine og fargerike kjoler. Selv er jeg skikkelig jeansjente, men skulle ønske at jeg brukte kjole litt oftere. 🙂

  Ha en fin dag!

 • Reply Bromans Bravader 19 augusti, 2013 at 08:41

  Det är så himla fint med klänning, men jag har det så sällan – känner mig inte alls bekväm i det, inte jag – men jag jobbar på det =)
  Kram Jannike

  • Reply hildashem.se 19 augusti, 2013 at 09:31

   Jag kände mig inte heller bekväm i det för några år sedan … men när jag väl kom över gränsen, så finns det inga andra alternativ 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Una 19 augusti, 2013 at 09:09

  Jag bar ocksa alltid klanning och fargglada strumbyxor, kanns bekvamast sa – avundas lite pa alla dina vackra klader!

 • Reply Annas röda stol 19 augusti, 2013 at 09:09

  Så underbara och bara gladfärger :)))) Kram Anna

 • Reply Una 19 augusti, 2013 at 09:16

  Jag bar ocksa alltid klanning och fargglada strumbyxor, kanns bekvamast sa – avundas lite pa alla dina vackra klader!

 • Reply Klockarbarn 19 augusti, 2013 at 09:24

  Hm, jag är en stor mysbyxa hela jag. Hatar att sätta på mig vanliga byxor när hösten kommer och jag måste börja jobba igen. Har arbetskläder på jobbet och de byxorna sitter som berget i midjan. Helt enkelt passar det väldigt få när det ska passa flera olika människor….Jätte obekvämt. Nog borde jag också hitta nån klänning att bära som mysigt plagg och med tights under kan nog inte maken klaga på att jag inte kan föra mig. Han påstår att jag inte kan det nämligen.

  • Reply hildashem.se 19 augusti, 2013 at 09:33

   Tycker absolut att du ska testa klänning. Ta sådana som sitter löst och ledigt och inte smiter åt i midjan, de är skönast. Förhoppningsvis så kommer det också göra maken nöjd 😉

   Kram Sofia

 • Reply Ann-Sofie 19 augusti, 2013 at 09:38

  Precis så är det. Bra skrivet.

 • Reply Annette - MyRoseValley 19 augusti, 2013 at 14:39

  Vilka smällkaramellklänningar. Och vilken lyx att hitta såna på loppis. Och jag håller fullständigt med, Klänning rocks. Fast jag är stor jeansfan också. Om dte inte är klänning så är det ett par blåjeans. Nu när man blir äldre börjar jag gå tillbaka till mer vid jeansmodell. Har blivit så trött på att tränga mig in i mina skinny jeans och gå rubt å känna mig som en stoppad korv. Nej, klänning är härligt och bekvämt, kvinnligt och vackert och vansinningt praktiskt. Inget tjafs med att hitta topp som passar eller ej, den bara finns där i sin helhet – ready to go!
  Annette
  My Rose Valley

 • Reply Erica AKA Tomtens Dotter 19 augusti, 2013 at 16:19

  Jag har just övergett jeansträsket, och istället iklätt mig mer och mer kjolar och klänningar. För visst är det bekvämt?

  Din klänningssamling är ju en riktigt härlig färgklick. Nästa steg för mig blir att avancera från svart till färg 🙂

 • Reply Queen of Kammebornia 20 augusti, 2013 at 06:26

  Ja! Jag har nästan alltid klänning, det är verkligen det ultimata plagget! Bara ordet! Och du har så många fina! Jag har klänning när jag plockar svamp i skogen också. Varför inte?Kram!

  • Reply hildashem.se 20 augusti, 2013 at 06:44

   Precis så resonerar jag också, klänning till alla tillfällen 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Hanna 20 augusti, 2013 at 11:16

  jag håller med du, har nästan alltid klänning.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram
  Hanna

 • Reply Gabriella 20 augusti, 2013 at 20:47

  Vilka härliga klänningar vi får skymta! Glada, fina färger:) Jag gillar också klänning, är så enkelt och så känner man sig fin. Tycker absolut att klänningen kan konkurrera med mysbyxan:)

 • Reply MedvetenminiEbba 21 augusti, 2013 at 05:26

  Du har så många fina klänningar Sofia. Älskar dem alla. Och ja- det gör en glad! Pigga färger och fina mönster… Önskar dej en fin dag
  /Ebba

 • Reply Helena, Craft and Creativity 23 augusti, 2013 at 08:23

  Jag håller med! Har nästan alltid klänning på mig. Fast inte lika fina & glada klänningar som du, jag skulle behöva ha med dig som smakråd på loppisar tror jag! 🙂
  Kram & trevlig helg!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.