Halva grejen med jul för mig är julgodis. Att baka sitt eget godis med rena och fina råvaror känns bra. Chokladtryffel är ju såklart en klassiker. Man kan ju variera den ganska mycket beroende på vad man väljer att rulla den i. Jag rullade mina i en blandning av pepparkakor och kokos.
Klassisk chokladtryffel
300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör
Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en skål. Rör ner grädden i chokladen till en jämn smet. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Ror i den emellanåt. Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked. Rulla chokladkulorna i valfri ingrediens. Jag rullade dem i kokos och krossade pepparkakor, men det funkar fint med kakao, kanel eller florsocker.
![]() |
Du hittar tryffeln och fler recept i senaste numret av mitt magasin “Hildas inspiration”. Bläddra här >> |
Är du sugen på fler kakor kan du kolla mina receptsidor med mjuka kakor, småkakor eller andra godsaker.
//Sofia ♥
12 Comments
Håhåjaja vad smarrigt!
Ha en finfin dag! Kram Anna
Åh, tack för hjälpen med tips inför mitt julbak! Har hittills bara kommit på självklara saker som lussebak (visserligen bortgjort redan), pepparkakor och knäck! Nu vet jag i alla fall lite mer om vad jag ska baka för något nu inför jul! 🙂
Hua va gott! Jag är en stor gottegris. När jag var barn och inte hade samma "vett" kunde jag frossa i godis. Fast visst har man en matmage och en godismage? Jag brukar faktiskt ibland hoppa över att fylla matmagen..bättre utrymme då för godismagen ;))
Härliga tips!
Ha en härlig dag
kram Fia
Härligt recept, det där ska jag absolut testa!
Ha en fin dag!
//Annie
Tack för tipset, det ska testas. Ha en härlig dag. Kram
Låter fantastiskt gott med pepparkakor på chokladen! Senaste versionen julgodis här hemma är dekorerad med torkade tranbär och hasselnöt i, ett litet tips det med 🙂
Det är verkligen roligt att göra julgodis!
Ja, håller med dig. Halva grejen är verkligen att baka sitt eget julgodis och att ha det i små skålar och fat överallt. Det är så smarrigt och roligt när det kommer gäster som gillar det.
Rulla i kokos och pepparkaka lät ju intressant och en annorlunda variant. Alltid kul med något nytt
Kram Teres
Åh så gott, kanske att man kan äta den, verkar vara bra LCHF-godis Kram Pia
Oj, mums!
Så goda dem ser ut! Älskar kokos och papparkakor dessutom ;)kram
Håller med fullständigt. Superviktigt med julgodis till jul. Vi ska börja tillverka vilken dag som helst nu. Drar ut på det efs vi gärna ser att det finns kvar till just jul… 🙂