Alla recept, godsaker

Kokoskaka med choklad

Jag har nu kommit hem från Örebro och har haft en underbart rolig och bra dag med Frida och Andreas. Örebro är verkligen en jättefin stad, det hade jag ingen aning om. Det är alltid kul att upptäcka nya städer och Örebro kommer absolut att få fler besök av mig.

Efter mitt inlägg igår så var ni flera som efterfrågade receptet på kakan som var med på bilderna. Det är inte jag som bakat kakan utan min goda vän Ninni. Och hon bjuder nu på receptet. Varsågoda!

 

Kokoskaka med choklad

150 gr smör
200 gr kokosflingor
75 gr mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
4 cl mörk rom
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl äppelmos
3 syrliga äpplen

 

  1. Smörj en 1,5-liters form med avtagbar kant med en klick av smöret och ”bröa” den med lite av kokosen
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna
  3. Hacka chokladen ganska grovt
  4. Vispa äggen och sockret till en vitgul och fluffig smet i en bunke. Rör i det smälta smöret.
  5. Blanda – i en egen bunke – kokosen, chokladhacket, rommen, mjölet och bakpulvret. Rör ner i äggsmeten tillsammans med äppelmoset. Häll i formen.
  6. Värm ugnen till 175 grader.
  7. Skölj äpplena, kärna ur dem och skär i klyftor.
  8. Tryck ner äppelklyftorna i kakan med skalet uppåt.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter, och låt kakan svalna i formen innan du befriar den.

Ha en härlig kväll!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Maria 1 juni, 2011 at 18:51

    Mums!! Den där ska jag absolut prova. Tack för receptet.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Stor kram

  • Reply ♥ Min lilla Stuga ♥ 1 juni, 2011 at 18:52

    Jag får nog ta mig en tur till Örebro i sommar. 🙂 Ha en skön kväll. Kram

  • Reply MaddeSign 1 juni, 2011 at 19:15

    Åh, tack snälla ♥

    Den ska jag göra i helgen!

    Ha en underbar helg!

    Kramiz Madde

  • Reply MaddeSign 1 juni, 2011 at 19:48

    Kul förresten att du gillar Örebro! Det är sedan 17 år min hemstad och jag tycker som du, att det är en vacker och mysig stad!

  • Reply milla-andante 1 juni, 2011 at 19:55

    Har heller aldrig varit i Örebro, låter trevligt och väldigt trevligt när man har sådana anledningar till att åka dit! Ska bli så spännande med boken!

    Mums för kakan!:)
    KRAM

  • Reply Hanna 1 juni, 2011 at 20:05

    Ha en fin lång helg!
    kram
    Hanna

  • Reply Anna -Dagar av lycka 1 juni, 2011 at 20:31

    Ser smarrigt ut 🙂

    /Anna

  • Reply Edtiaflicka 1 juni, 2011 at 20:32

    Det ska bli så spännande att se boken! Jag har varit hos Frida i hennes butik och hon gör såååå vackra saker!
    Välkommen åter (till Örebro allså) hihihi

    Kram Ida

  • Reply Snickaregården 1 juni, 2011 at 20:43

    Ser gott ut, ska spara ner receptet.
    Spännande med boken 🙂
    Kram Maria

  • Reply Anette Ryan 1 juni, 2011 at 22:21

    Det lät gott. Får prova det när jag packat upp alla mina saker efter flytten.
    /Anette 🙂

  • Reply Villa Carl Larsson 2 juni, 2011 at 03:37

    Tack snälla! Det här får nog bli helgens fika 🙂 Mums vad gott det verkar.

    Kram Josefin

  • Reply Milas Rum 2 juni, 2011 at 06:29

    Vad ofta du är i mina trakter!
    Först i Nora där jag är uppvuxen och bor hos mina föräldrar och sedan Örebro där jag har bott och flyttar till om ca 1 v.
    Vart bor du själv?

    Hälsn, Maria

  • Reply Linda Ekenskog 2 juni, 2011 at 07:56

    Åh vad skoj med ett nytt recept att prova. Tack 😀 Det kommer helt passande då mitt nya kök anländer i nästa vecka och när det är klart vill jag ju provlaga massor av saker 😀

  • Reply FaB Keramik 2 juni, 2011 at 09:08

    Hej du!
    Ja vår träff tog helt knäcken på mig! Tror jag är febrig till och med! Ha ha! Det var verkligen trevligt – kom tillbaka!
    KRAM frida

  • Reply Anonym 22 juni, 2011 at 17:06

    Tack snälla för receptet. bakade den igår och den är verkligen god. Kommer att bakas fler gånger i sommar:)

  • Reply hildashem.se 22 juni, 2011 at 17:08

    Så kul att receptet uppskattades 🙂

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.