odling

Kompost på en lastpall

Eftersom jag odlar mycket har jag skapat egna jordfabriker, för att undvika att behöva köpa en massa onödiga säckar med jord. Jag har en sluten varmkompost där vi slänger allt matavfall, en stor hög med trädgårdsavfall och så denna lilla trädgårdskompost som vi byggt ovanpå en lastpall. I den lägger vi trädgårdsavfall såsom blast, små kvistar, ogräs och löv. När kompostmaterialet förmultnat blir det fin kompostjord som jag använder i köksträdgården. Komposten gillar ett skuggigt läge så den inte torkar ut, torkar den ut får man vattna så att processen inte stannar av.

Det som är så häftigt med att kompostera själv är att man kan följa hela kretsloppet från frö, till grönsak och åter till jord. Förr tyckte jag att kompostera var tråkigt och töntigt. Nu tycker jag att det är något av det coolaste man kan göra.

//Sofia ♥

Har du aldrig komposterat men är nyfiken på det kan du läsa lite mer om det här >>

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Thelma och jag 3 juli, 2015 at 07:34

  Jag komposterar. Det har vi gjort i flera år. Just nu har jag totalt 6 komposter i olika lägen/skeden. I tre av dom odlar jag dessutom potatis :). Älskar mina komposter. Varför så många? Det blev så när jag tömde vår stora grönhög. På sikt kommer jag nog bara ha 3-4 st /pia

 • Reply Hanna 4 juli, 2015 at 16:44

  Har också kompost. Både för matrester och en för trädgårdsavfall.
  Ha en fin kväll!
  Hanna

 • Reply Thean 10 maj, 2016 at 11:54

  Hej 🙂 Jag har funderat på det där med ogräs i komposten, hur gör du ? Låter du ogräset torka innan du slänger de
  t i komposten? Eller hur gör du ? Jag tänker att man vill ju inte ha fullt av ogräs i sin fina kompostjord 🙂

 • Reply Majasan 8 juli, 2017 at 12:46

  Ni borde alla börja med bokashikompostering. http://www.bokashi.se

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.