vegetariskt

Konsten att lyckas med vegetariska biffar

lyckas med vegetariska biffar

 

Jo, de må se ut som spröda drömkakor men det är faktiskt morotsbiffar. Just nu har jag massor med rotsaker att skörda och jag gör många olika sorters biffar, av dem, och fryser in. Oftast så följer jag inga recept utan gör på måfå tills konsistensen känns bra, och det brukar bli lyckat. Att använda quinoa i dem hade jag nog inte kommit på själv, men blev inspirerad av ett recept hos Det gröna skafferiet. Så jag testade och det blev toppen.

Den största utmaningen med att göra vegetariska biffar är att få dem att hålla ihop, sådant som jag brukar använda för att få till rätt konsistens kan vara mixade kikärtor, potatismjöl, mandelmjöl, ägg, ströbröd, bovetemjöl, kokt potatis eller quinoa som jag precis lärt mig.

Eftersom jag vill frysa in mina biffar så brukar jag ugnsbaka dem så att de blir riktigt genombakta. Efter det fryser jag in dem och tar upp så många som jag vill ha till middagen, jag låter dem tina en liten stund och lägger sedan i stekpannan för att ge dem en fin yta och värme. Lätt som en plätt!

Har du fler tips på bra bindemedel till vegobiffar får du gärna dela med dig.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Majas bekännelser 28 oktober, 2014 at 07:18

  Hej!
  Åh jag älskar också grönsaksbiffar! Det är så enkelt och gott! Ett till tips som jag kan lägga till för att konsistensen ska bli bra är kokt ris eller krossade linfrön.
  Ha det fint, kram Maja

  • Reply hildashem.se 28 oktober, 2014 at 07:38

   Ja, vilken bra idé. Det ska jag testa någon gång! 🙂
   Ha en fin dag!
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 28 oktober, 2014 at 07:24

  Hur skulle det bli med chiafrön? Det ska jag testa för de ser väldigt goda ut.

  • Reply hildashem.se 28 oktober, 2014 at 07:39

   Just det, det borde ju funka jättebra, de blir ju nästan som gelatin när de blir fuktiga. Tack för tipset! 🙂

 • Reply Helena N 28 oktober, 2014 at 08:23

  Meh, när jag kollade instagram i morse trodde jag att jag skulle hitta receptet här (eller följde du receptet i "gröna skafferiet"?)! Jag skulle jättegärna vilja prova göra dina morotsbiffar med quinoa.
  Kramis Helena N

  • Reply hildashem.se 28 oktober, 2014 at 08:28

   Haha, förlåt! 🙂
   Jag följer sällan recept men jag inspireras av dem. Och jag gjorde nästan som det receptet i Gröna skafferiet, fast jag använde kikärter istället för ägg. Så testa Gröna skafferiets recept 🙂

   Kram på dig!

 • Reply Anonym 28 oktober, 2014 at 12:09

  Hej! jag gör ofta biffar av mungbönor som får ligga i vatten i ett dygn och sedan mixas till en smet. Man kan smaksätta smeten på olika sätt och sedan steka, håller ihop jättebra. hälsningar Sandra

 • Reply Majken Brändström 19 augusti, 2016 at 12:19

  Jag använder fiber HUSK ! 1msk ocg 1 ägg,låt svälla en stund.Håler bra ihop.

 • Reply Christina Johnson 30 november, 2016 at 23:19

  Jag har testat att använda en eller halv banan, lite fullkorn Rismjöl för att hålla ihop vegetariska biffar mycket bra o gott. Tog lite jordnötssmör oxå

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 december, 2016 at 16:07

   Ja, vilken bra idé med banan och jordnötssmör. Har jag aldrig testat eller ens tänkt på. Tack för tipset! 🙂
   Jag önskar dig en trevlig helg!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.