lantliv, odling

Kontaktannonser för frukt

Så här års dignar det av frukt hos de som har fruktträd. Oftast får man mer frukt än man klarar av att hantera själv. Det känns ju sorgligt när det liksom bara förgås. Det gäller att utnyttja naturens resurser på bästa sätt. Själv har jag en del fruktträd, men de bär inga enorma mängder av frukt i år. Lite lagom för en gångs skull.

Jag blev så glad när jag såg det fina initiativet på fruktförmedling som Äkta vara erbjuder. Där kan vem som helst annonsera gratis om att man har frukt att ge bort. Sedan kan de som inte har några egna fruktträd, hitta en annons i just deras närområde och åka och plocka den frukt som de behöver. En riktig vinnar-vinnar-situation! Så har du mer frukt än du behöver lägg in en annons vettja! 🙂

Äppelklyftor ska frysas in och plockas fram till pajer och mat i vinter.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Queen of Kammebornia 30 augusti, 2013 at 06:28

  Åh, vad smart! Jag tänkte just på det igår för jag längtar efter plommon och tänkte efterlysa det på facebook 🙂 Ska kolla in ditt tips!

  • Reply hildashem.se 30 augusti, 2013 at 06:37

   Ja, gör det! Kanske hittar du några schyssta plommon i ditt närområde 🙂

 • Reply Hanna 30 augusti, 2013 at 06:41

  smart, har aldrig hört talas om detta förut, men det konstiga var att jag gick och tänkte på om det inte fanns något liknande igår.
  Ha en fin helg.
  Kram
  Hanna

 • Reply Färgflickan Esmeralda 30 augusti, 2013 at 08:01

  Vilken fin idé! Dina plommon och äpplen ser fantastiskt goda ut 🙂

 • Reply Johanna 30 augusti, 2013 at 09:04

  Men vilken trevlig blogg! Här tror jag jag blir kvar och spanar en bra stund.

 • Reply Emelie 30 augusti, 2013 at 09:13

  Vilken smart idé! Mina föredetta grannar brukade ställa ut en stor korg vid grinden med massa äpplen, plommon o päron. I korgen låg även små plastpåsa o så en skylt "Varsågod!" Supertrevligt o gott! Men nu bor jag ju inte längre där så jag ska kanske kolla på den sida 😉
  Trevlig helg, Emelie

 • Reply Studio Livskraft 30 augusti, 2013 at 10:42

  En riktigt bra idè! Ofta har vi oxå mer frukt än vi hinner ta hand om men i år är det mer lagom och mer hanterbart. Jag ska absolut lägga detta på minnet till nästa år för jag delar mer än gärna med mig av det jag inte hinner ta hand om.

 • Reply Queen of Kammebornia 31 augusti, 2013 at 08:26

  http://queenofkammebornia.se/2013/august/appel-pappel-2.html
  Jag har länkat till dig idag Sofia 🙂

 • Reply Cia 31 augusti, 2013 at 16:05

  En suverän idé! Vi som inte har egen frukt på våra träd ännu har precis varit och plockat en väldig massa päron, olika sorters äpplen och plommon (totalt 35 kg!!!) hos en vi fann via fruktförmedlingen. Nu ska vi torka äpplen (perfekt för barnen att ha med sig till fruktstunden i skolan), göra mos och frysa in för kommande pajer. Någon som har fler tips på vad vi kan göra med äpplen och päron?

 • Reply Kia 1 september, 2013 at 19:53

  Det var ju en toppen idé! Här har jag inte sett nån frukt än men några äpplen borde ju komma snart. Glömt av att titta…

  Vilken utmaning du gett dig in på! Jag är sugen på att springa tjurruset, ett 1 mil långt terränglopp som man inte vet vart det går förrän ganska nära inpå. 2 veckors träning det funkar väl…?

  Lycka till!
  Kram Kia

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.