odling

Liten kommer att bli stor en dag

Mina tomater, gurkor och chiliplantor gör små framsteg och sträcker sina små stjälkar med blad mot solen i fönstret där de står. Att de en dag – om sisådär 4-5 månader – kommer att vara jättestora och bära massor av härliga grönsaker känns rätt så otroligt just nu.

Att få skörda sina egenodlade grönsaker är otroligt lyxigt och jag drömmer om att en dag bli självförsörjande på just grönsaker – den drömmen ligger dock många år fram i tiden.  Men drömmar måste man ha.

De små skyltarna kan du ladda ner här.

//Sofia ♥

PS. Om du råkar odla samma saker som jag så kan du ladda ner mina små skyltar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Charlotte 6 mars, 2012 at 07:00

  Har inte fått ner några frön ännu. Men jag har fixat hem fröpåsar och jord! Alltid något!

  • Reply hildashem.se 6 mars, 2012 at 07:13

   Det är ett bra steg på vägen och det är inte försent ännu 🙂
   Lycka till!

 • Reply Regina 6 mars, 2012 at 07:02

  Ojojoj, nu blev jag påmind om att jag måste ta tag i mina frön också. Tack för det 🙂

 • Reply Marianne 6 mars, 2012 at 07:20

  Chilifrön har gubben satt ett litet gäng, får se om vi får ner något mer. Det har ju inte gått någe vidare för mig det där, men kanske hans fingrar är grönare:)
  Kram Marianne

 • Reply LjuvligaLjung 6 mars, 2012 at 07:29

  Va kul att så frön själv! De måste vara extra gott att äta:)
  Ha en trevlig dag!
  /Michaela

 • Reply Bromans Bravader 6 mars, 2012 at 07:35

  Härligt att kunna odla sin egen mat. Här blir det en liten skala, och oftast från plantor. Lyckas inte riktigt med frön…
  Ha en fin dag
  Jannike

 • Reply Yvonne 6 mars, 2012 at 07:38

  Vilken vårkänsla 🙂

 • Reply ♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ 6 mars, 2012 at 07:39

  GodMorgon!
  Jag blir så beundrad av alla fröodlingar som ni bloggare håller på med…har inte satt ett frö(fy på mig) har liksom ingen plats.
  kram nu och ha en underbar tisdag..
  Gabriella

 • Reply karin 6 mars, 2012 at 08:17

  Åh det är så roligt att så och odla själv 🙂 Brukar ta tomatkärnor ur en tomat och stoppa ner i jord och vipps blir det en stor plata med massa söta minitomater 🙂 Luktar gott också 🙂

  • Reply hildashem.se 6 mars, 2012 at 08:21

   Precis så har jag gjort för första gången i år. Jag tog kärnor ur mina körsbärstomater från förra året och stoppade ner i jorden, det ska bli intressant att se vad det blir 🙂

 • Reply Kia 6 mars, 2012 at 11:51

  Jag har inte ens fått ner mina frön i jorden än! Tänkte köpa jord i lördags men det föll bort. : )

  De gick i mål i Mora 16.40. Då hade väl din man redan passerat för längesen, antar jag. : )
  Annars så stod jag på läktaren till höger med Zigge.

  Ha det toppen.
  Kram Kia

  • Reply hildashem.se 6 mars, 2012 at 11:56

   Vi var nog kvar vid läktaren till 16-tiden, sedan åkte vi hemåt igen. Så kanske var vi där samtidigt 🙂

   Ha en fin dag!
   Kram Sofia

 • Reply Helena, Craft and Creativity 6 mars, 2012 at 12:26

  Jag har aldrig fått till det där med att så egna frön, det blir färdiga små plantor när det väl är dags att plantera. Men det är också ganska kul! 😉 Fast nu önskar jag att jag hade lite odlingar som jag kunde sticka dina fina skyltar i!

 • Reply creando 6 mars, 2012 at 14:05

  De ser ut att trivas väldigt fint där de står och letar sol. Ska bli spännande att få se dem när de bär frukt också. Tänk om jag ändå skulle våga mig på en liten odling…?
  Kramar

 • Reply Helena -Hemma hos oss 6 mars, 2012 at 14:42

  Ser bara så härligt ut! Har själv inte ens tänkt så långt, har bara kommit till pelargonerna och sticklingar hemma hos mig 🙂
  Men lite tomater skulle jag kunna våga mig på i år igen!
  Kram Helena

 • Reply Mia 6 mars, 2012 at 14:57

  Vilken trevlig och glad blogg jag hamnade i 😀 får tacka Karin sen som länkade till din peppskylt så jag hittade hit 😀

 • Reply Finurliga Fröken 6 mars, 2012 at 20:14

  Oj va mysigt! De kanske är dags att jag och barnen tar tag i det här med odlingen snart. Men vi ska gräva ett land och få ner dom där sen. Fast dom får nog växa till sig lite inne först. För så kan man väl göra? Dags att jag läser in mig lite på det här med odling. Kram

 • Reply Caroline: La Dolce Vita -Vardag när det är som bäst! 6 mars, 2012 at 21:51

  Är inte så duktig med frön, men en tomatplanta, morötter och lite potatis brukar vi få till i alla fall. Älskar vårt trädgårdsland som är fullt med jordgubbar och smultron. Det är härligt när barnen kan gå ut i trädgården och plocka solvarma bär till frukosten 🙂

  Kram Caroline

 • Reply Beas 7 mars, 2012 at 06:56

  Oj….det kändes tidigt när jag och maken planerade att så fröer i början av april som förra året. Om vi sår tidigare blir de så rackarns gängliga, men det är nackdelen med att bo lite högre upp i landet.

 • Reply Annas Gröna Kök 7 mars, 2012 at 21:10

  sv: Tack så mycket! Ja Livinggreen var nytt för mig med men det är verkligen en guldgruva med information. Du ger mig förresten helt hiskeliga vårkänslor med dina inlägg just nu 😉 Kliar i odlarfingrarna!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.